Sundsvall värvar vidare från Skövde?

Igår så gjorde Sundsvall klart med forwarden Alexander Sundqvist och nu verkar nästa Skövdelirare vara påväg upp till klubben. Det är backen Emil Lundqvist som enligt st.nu ska vara nära en flytt till klubben som satsar mot Allsvenskan. Den 28-årige backen har massor av rutin från DIV1-spel, det har hitills blivit 277 matcher i Kovland, Skövde, Olofström och Karlskrona. 
 
Men trots att han oftast spelat i DIV1 så har han faktiskt hunnit med att nosa på Elitseriespel med Timrå, han är skolad i klubben och presterade riktigt bra på juniornivå, men platsade inte riktigt i A-laget utan flyttade istället till Kovland. 
 
Det vore ganska uppseendeväckande om Sundsvall värvade Emil Lundqvist, då har man både värvat Skövdes lagkapten och deras ena assisterande kapten, sånt händer inte varje dag! 
 
 

Storvärvning av DIV2-laget

DIV2-laget HC Dalen har gjort en mycket imponerande värvning och plockat hem den egna produkten David Fredriksson. Den 27-årige forwarden kommer senast från spel i Franska Rouen, men "Tuppen" är mest känd för att ha spelat sex Elitseriesäsonger med HV71, och även hunnit med spel i både Tingsryd och Södertälje. De senaste säsongerna har han hållit till utomlands, först i ECHL med Idaho Steelheads, och nu senast i Franska Rouen, där det blev 19 poäng på lika många matcher. 
 
Hela föreningen är lyriska och huvudpersonen själv säger såhär till klubbens hemsida: 
- Det här ska bli hur roligt som helst. Det har hänt en hel del med Dalen sedan jag lämnade föreningen. Mycket har blivit bättre och jag ser att föreningen har tagit åtskilliga kliv framåt. 
 
Nu satsar klubben mot DIV1, och den här värvningen har redan gjort att andra duktiga spelare är intresserade av att komma till föreningen. Det kommer helt klart bli ett intressant lag att följa under den kommande säsongen! 
 
 

Mjölby värvar från utlandet

Mjölby jobbar vidare med sitt lagbygge och har nu värvat backen Tobias Skaarberg, som senast kommer från spel i Norska Sparta Sarpsborg. Den 22-årige backen har trots sin ålder hunnit med att spela nästan 200 matcher i den Norska högstaligan, samt fått äran att spela 16 juniorlandskamper för Norge. 
Det här blir första gången som Skaarberg lämnar moderklubben, så det ska bli intressant hur han kan prestera i en helt ny klubb. 
 
Såhär säger Mjölbys sportgrupp om värvningen:
 Tobias är en spelare med bra spelsinne som på ett seriöst och målmedvetet sätt är på jobbet alla dagar i veckan och alltid ger 100 %. Vi är väldigt glada över att ha knutit en så pass meriterad spelare till oss.