Kristianstad testar poängspelare

Hockeyettanlaget ser ut att förstärka truppens offensiva styrka. 
 
De flesta tippar Kristianstad högt i Hockeyettan, man har en stark trupp på pappret och nu verkar det som att man är påväg att göra en ny värvning som ger extra styrka till det offensiva spelet. Det handlar om Joonas Sammalmaa som får chansen att träna och spela med laget till och med den 3:e September. 
Det innebär att han spelar 7 matcher med oss och det är ett bra sätt för oss att se vart det leder. Joonas kom till stan inatt efter en del flygstrul, han tränar med laget kl 11:00 idag och spelar ikväll kl 19:00 mot Rödovre, säger sportchefen Jocke Johansson till klubbens hemsida. 
 
Sammalmaa kommer senast från spel uppe i Hudiksvall där han gjorde succé, 26-åringen stod för 41 poäng på 39 matcher och var en av lagets bästa spelare. Jag har svårt att tro att den spelskicklige forwarden inte kommer spela tillräckligt bra för att få skriva på ett kontrakt när hans try-out är över. Forwarden har tidigare spelat närmare 200 matcher i den finländska andraligan och säsongen 2013/14 spelade han två matcher när JYP vann European Throphy. 
 
 

Vinst för Nybro i säsongspremiären

Vikings har fått en bra start på fin försäsong. 
 
Igår var det dags för Nybro att spela sin första match för säsongen, Vimmerby bjöd in till match och det skulle bli en jämn match. Hemmalaget verkar, enligt de rapporter som lämnats från ishallen, ha inlett matchen på ett bra sätt och man tog även ledningen genom Mattias Wigley, som går in på sin tredje vinter i laget. Gästerna lyckades dock kvittera innan den första perioden var färdigspelad och efter pausvilan skulle samma sak hända igen, hemmalaget tog ledningen och Vikings kunde kvittera. 
 
I den tredje perioden blev det inga mål och matchen fick därför avgöras på straffar där gästernas Kim Runermark var den enda spelaren som lyckades överlista målvakten. Nybro tar därmed med sig en seger i bagaget och kan fortsätta sin försäsong med en positiv känsla. Vimmerby ska inte deppa allt för mycket, man gjorde också en bra match och hade man bara varit lite hetare under straffläggningen så hade man lika gärna kunnat vinna. 
 
MATCHFAKTA
Vimmerby - Nybro: 2-3 (1-1,1-1,0-0,0-1)
1-0, Mattias Wigley (Anton Schou)
1-1, Kim Runermark
2-1, Robin Höglund (Sebastian Åkesson, Jacob Isaksson)
2-2, Erik Lindström 
2-3, Kim Runermark (GWS)
 
Det var inte bara den här matchen som spelades under gårdagen, uppe i Huddinge kunde hemmalaget inleda sin säsong med att besegra Tranås med 4-2 och nere i Blekinge fick Tyringe se sig besegrat med hela 7-4 borta mot KRIF. I den matchen visade hemmalaget fin bredd, man hade sju olika målskyttar och en av dessa var nyförvärvet Karl Olovsson som senast kommer från spel i Hockeyallsvenskan med Södertälje. Här kan vi dock ge Tyringe lite kredd, man gjorde nämligen tre av sina fyra mål i den avslutande perioden vilket visar att man kämpade hela vägen. 
 
Även uppe i Söderhamn spelades det hockey under gårdagen, där kunde Hudiksvall (som fick spela matchen där på grund av problem i sin egna hall) ta sig an säsongens första utmaning. Valbo stod för motståndet och även om "hemmalaget" hade favoritskapet på sig och tillslut vann matchen med 3-1 så gjorde man en bra insats. Det här var nämligen Valbos tredje match för säsongen och man hade fått ordning på spelet, skotten vann man med hela 19-32. Hudiksvall kan därmed tacka målvakten Magnus Åkerlund för segern, han räddade 31 skott och visade klassen direkt. 
Det här var väl lite av ”mellanmjölk” men det gäller att titta på det som var bra och ta det med sig. Det var i alla fall en bra genomkörare för oss och nu väntar två matcher mot Östersund till veckan, löd Hudiksvallstränaren "Lillis" Lövbloms dom till klubbens hemsida efter slutsignalen. 
 
 

Lovande start på säsongen för Mariestad

Hockeyettanlaget ser ut att gå mot en bra säsong. 
 
Säsongen hade knappt hunnit starta innan det blev dags för Skövde att bjuda in rivalen Mariestad till match. Det skulle visa sig bli en svår nöt att knäcka för hemmalaget. Gästerna var bättre på med mesta och kunde ta ledningen efter knappt sju minuters spel då Christian Hägg hittade fram till Oscar Olsson. Några minuter senare fick Mariestad spela powerplay och då kunde nyförvärvet leverera en passning till Filip Thörnqvist och redan där kändes det som att Skövde skulle få svårt att vända den här matchen. 
 
Efter ytterligare ett mål i mellanakten kunde Eddie Davidsson punktera matchen med sitt 0-4 mål när det återstod lite drygt tre minuter kvar av den tredje perioden och hans lag kunde åka hem från Billingehov med lite extra självförtroende inför seriestarten som närmar sig. Hos hemmalaget var man inte nöjda med sin insats. 
Mariestad var klart bättre i första, men i andra spelade vi upp oss och hade tre-fyra bra lägen, men kastar iväg avsluten. Ingen kyla, sa tränaren Tomas Kempe till klubbens hemsida efter slutsignalen. 
 
För Mariestad ser det desto bättre ut, man har inlett försäsongen på ett lovande sätt och även om vi ska ta gårdagens resultat med en nypa salt så känns det som att laget har goda chanser att lyckas bra även den här säsongen. 
 
MATCHFAKTA
Skövde - Mariestad: 0-4 (0-2,0-1,0-1)
0-1, Oscar Olsson (Christian Hägg)
0-2, Filip Thörnqvist (Eddie Davidsson)
0-3, Filip Engqvist (Samuel Gustavsson)
0-4, Eddie Davidsson (Mikael Alba, Roman Semjonovs)
Skott: 23-28
Utvisningsminuter: 22-26
Publik: 958 (Billingehov)