0

"Vill vara spelaren som motståndarna hatar att möta"

Vi har tagit ett snack med en av de inledande omgångarnas främsta spelare i den västra Hockeyettanserien. 
 
Säsongen är bara ett par veckor gammal men det har redan hänt en hel del, favoriter har fallit och doldislag har överraskat. Ett lag som däremot lyckats hantera förväntningarna på ett rätt bra sätt är Tranås, som inför säsongen flyttades från den södra till västra grundserien. Under de inledande omgångarna har laget vunnit varje match och man kommer senast från en 5-3 seger mot Surahammar som gjorde att man toppar tabellen. Flera av lagets spelare har tagit för sig rejält den senaste tiden, inte minst Ivar Arnesson som redan hunnit med att göra fyra mål (vilket är fler än han gjorde under hela förra säsongen). Jag tog ett snack med den lovande forwarden för att se hur han ser på lagets säsongsinledning. 
 
Härom dagen tog ni er fjärde raka seger, hur skulle du summera matchen mot Surahammar?
- Helt okej genomförd match. Vi spelar lite ojämt, stundtals bra och stundtals mindre bra. Det gäller att få bort dem tillfällena i matchen där vi går ner oss och höja våran lägstanivå. 
 
I matchen delade du kedja tillsammans med Anders Skoog och Eric Gustafsson, vilken är din roll i trion?
- Både Anders och Erik är väldigt spelskickliga hockeyspelare som är duktiga med puck. Jag skulle säga att min roll är att bana väg för dom och ta kriget framför kassen. 
 
Om man talar med supportrar till laget så lyfter de gärna fram dig lite extra, är du nöjd med hur säsongen inletts för egen del? 
- Det har gått bra, absolut. Både för mig och för laget och dessa två går ju lite hand i hand. 
 
Du har redan lyckats göra fler mål än du gjorde hela förra säsongen, är det en slump eller är det något som du tränat extra mycket på att förbättra? 
Jag försöker alltid utveckla det jag redan är bra på för att göra det till min spets, men även lyfta det jag är mindre bra på, som att driva rakare på kassen och vara spelbar i fler lägen. Sen vill jag alltid vara den spelaren som motståndarna hatar att möta. Att målen kommit nu beror nog på att ja tänkt lite extra på att göra mig spelbar i just fler lägen samt att ja haft stort förtroende och bra omgivning. 
 
På söndag kommer nykomlingen Malung på besök till STIGA arena, hur går tankarna inför den matchen? 
Senast slog Malung Mariestad så vi vet att dem blir tuffa att möta. Så det är bara gå in med samma inställning som inför varje match och följa vår gameplan. 
 
 
 
 
 
 
 
0

Hockeyettan: sammanfattning av kvällen

Ikväll har det bjudits på en hel del överraskningar i Hockeyettan. 
 
Vi inleder som vanligt genomgången uppe i norr, där topptippade Boden hade en riktigt lyckad kväll. SK Lejon bjöds in till kamp men de välkomnades inte på något vidare snällt sätt, redan efter sex minuters spel ledde hemmalaget med 3-0 och Boden kunde gå till periodvila med en komfortabel fyramålsledning. Som ni säkert förstår var matchen redan där mer eller mindre avgjord, det blev tillslut seger med 6-1 vilket i sin tur gör att man klättrar upp till sjätteplatsen i den haltande tabellen. 
 
Sebastian Manberg hade ett finger med i det mesta när Hudiksvall segrade. 
Foto: Peter Scott
 
 
I den östra serien gick det mesta som förväntat, Segeltorp vann nykomlingsmötet mot Trångsund med 6-2 vilket gör att man fortsätter att blanda sig i toppstriden. Hudiksvall har inlett seriespelet på ett lovande sätt och i kvällens match mot Väsby stod laget på nytt för en bra insats. Seger grundlades i andra perioden där man gjorde fyra mål men det blev ändå spännande, gästerna från huvudstaden stod nämligen för lika många mål i tredje perioden vilket gjorde att det stod 6-5 på resultattavlan när matchen var över. Trots den lilla genomklappningen blev det alltjämt seger för Hudiksvall och det är mycket tack vare Sebastian Manberg som var inblandad i två av lagets mål och som inlett säsongen på ett väldigt bra sätt. Segern var lagets fjärde raka och man toppar därmed den östra serien. 
 
I Tranås hade hemmalaget svårt att få ordentlig fart på spelet i matchen mot Surahammar men i andra perioden lyfte det rejält, man gick ifrån till en 3-1 ledning och det blev tillslut seger med 5-3 vilket gör att man toppar den västra serien på samma poäng som Borlänge. Det är även Mariestad men ikväll åkte man på en överraskande förlust borta mot Malung efter att ha släppt in fyra mål i tredje perioden. Här kan vi notera att Emil Knuts stod för två av målen och därmed hade stor del i segern. 
 
Nere i söder fick vi däremot se en del överraskande händelser, Halmstad var rejält nederlagstippade inför kvällens match mot Kristianstad men man stod för en stark inledning och det stod överraskande nog 2-0 inför den tredje perioden. Väl där lyckades gästerna dock vända på den berömda steken och vinna med 2-3 Johan Lundgrens segermål räddade hedern. Kristianstad var inte det enda topptippade laget som hade det besvärligt ikväll, Troja-Ljungby gick också in i tredje perioden i ett underläge men man lyckades med mycket möda och stort besvär få till en seger efter att Carl-Johan Sjögren gjort 1-2 i förlängningen. Trots två poäng känns det som att Troja har en hel del att fundera på inför fortsättningen för kvällens match var inte tillräckligt bra för ett lag som siktar på att vara med i toppen. 
 
I toppmötet mellan Kalmar och HC Dalen blev det gästerna som hade en mest lyckad kväll, efter en mållös första period stod gästerna för två mål och tidigt in i tredje akten utökades ledningen ytterligare genom Anton Johansson stod för säsongens andra fullträff. Det blev tillslut seger med 0-4 och kvällens tre inspelade poäng gör att vi hittar laget på andraplatsen i den södra serien (på samma poäng som ettan Kristianstad). I övrigt kan vi notera att KRIF inte hade några större problem i sin match mot Helsingborg och att Nybros bortaseger mot Hanhals gör att laget hänger med i toppstriden. 
 
KVÄLLENS RESULTAT
Hockeyettan norra 
Boden - SK Lejon: 6-1 
Hockeyettan östra
Hammarby - Enköping: 1-2
Hanviken - Sollentuna: 2-5
Segeltorp - Trångsund: 6-2 
Hudiksvall - Väsby: 6-5 
Hockeyettan västra
Grums - Lindlöven: 0-3 
Arboga - Borlänge: 3-7
Tranås - Surahammar: 5-3 
Malung - Mariestad: 4-2 
Forshaga - Köping: 1-6
Skövde - Kumla: 5-1 
Hockeyettan södra
Helsingborg - KRIF: 2-6
Hanhals - Nybro: 1-3
Tyringe - Vimmerby: 1-2
Kalmar - HC Dalen: 0-4
Halmstad - Kristianstad: 2-3
Mörrum - Troja/Ljungby: 1-2 (efter förlängning)
 
 
 
0

Backen tillbaka i Hockeyettan

Ett bekant ansikte dyker upp i Glysishallen igen. 
 
Hudiksvall har inlett säsongen på ett lovande sätt, så sent som i lördags besegrades Hammarby vilket gör att laget toppar den östra serien efter att ha vunnit sina tre första matcher. Truppen ser stark ut men man väljer ändå att förstärka den ytterligare, idag släpptes nämligen nyheten att backen Filip Lander åter ska dra på sig Hudiksvallströjan igen. 
Det är en jätteduktig spelare som vi gärna tar emot igen. Om man får in den kompetensen i truppen så kan man inte gärna tacka nej, säger sportchefen Pär Langer till klubbens hemsida. 
 
 Lander spelade i Hudiksvall så sent som förra säsongen. 
Foto: Peter Scott 
 
Det här får ses som en fin förstärkning, Lander är en spelare som håller bra Hockeyettanklass och han kommer senast från en fin säsong där han bland annat stod för 20 poäng på 38 matcher. 23-åringen värvades in från Sundsvall inför den gångna säsongen men valde i våras att ta steget ner till Hockeytvåan och Ånge där det var tänkt att den här vintern skulle spenderas. Trots det är han nu alltså tillbaka i Glysishallen för att dra på sig Hudiksvallströjan ännu en gång. Jag tog ett snack med backen för att se hur tankarna går inför återkomsten. 
 
Efter förra säsongen tog du beslutet att ta klivet ner till division två och Ånge, varför blev det så? 
Tanken var att jag inte skulle spela alls utan att satsa på min civila karriär, men när dom hörde av sig så blev de lockande då jag känner många i det laget sedan innan. 
 
För ungefär ett år sedan bytte du Sundsvall mot Hudiksvall, hur ser du tillbaka på säsongen som varit? 
Som lag vi var väl inte särskilt nöjda med avslutningen av säsongen, men för egen del så kändes det som att jag hade tagit ett steg i utvecklingen när jag summerade säsongen.  
 
Hur pass nära har du följt laget under sommaren och säsongsinledningen? 
I sommar har jag haft lite sporadisk kontakt med Lillis (Hudiksvalls tränare). Sen har jag haft mycket kontakt med några som spelar i hudik. Under säsongsinledningen har jag följt dom under matcherna. 
 
Hudiksvall tar emot Väsby ikväll.