Stjärnbacken nära Asplöven

Det ryktades tidigare i sommar om att den finske stjärnbacken Janne Niinimaa var påväg till den allsvenska nykomlingen Asplöven, men då blev det inte mer än prat, men nu är det på gång igen. 
 
Enligt norrbottenskuriren så är det nära att klubben och Niinimaa kommer överens om ett kontrakt.
- Vi pratade med honom i går (läs torsdag) och både hans och vår ambition är att han ska starta säsongen hos oss. Och när båda vill det så brukar man kunna hitta en lösning, säger David Lehto i Asplövens sportgrupp.
 
Om den 37-årige backen hamnar i Asplöven, så kommer han få ett liknande kontrakt som det Conny Strömberg har fått, ett korttidskontrakt med chans till förlängning om det ekonomiska och sportsliga går på ett bra sätt under hösten. 
Just nu så är Niinimaa skadad, men om ett par veckor så ska han kunna köra på för fullt, så det kan nog bli en förstärkning lagom till serien startar. 
 
Den rutinerade backen har mycket på sitt CV, bland annat så spelade han i NHL 1996-2007, då det totalt blev 741 NHL-Matcher i klubbar som Philadelphia, Edmonton och New York Islanders. 
Under Lockouten 2004-05 så spelade han en period i Malmö, och han har sedan dess även spelat i bland annat Luleå och HV71. Senaste klubben är Schweiziska Rapperswill, där han inte gjorde bort sig. 2009 spelade han sitt senaste mästerskap för Finland. 1995 vann han VM-Guld med de Finska Lejonen, där man vann finalen i Globen. 
 
Klubben (Asplöven) kan också dementera att man INTE kommer erbjuda Olofströmsforwarden Eric Przepiorka ett kontrakt. 
 
 

Borås försäsong

Borås är ju ett lag som ni här på bloggen verkar gilla att läsa om, så jag tänkte vi skulle fokusera lite på deras försäsong hitills, och titta på vad de gjort bra, och vad ni tycker det fortfarande kan behöva jobbas på inför premiären. 
 
Så här har deras träningsmatcher slutat: 
Borås - Skövde : 3-4 
Borås - Grästorp : 2-3 
Borås - Storhamar: 2-1
Borås - Fredrikshamn: 3-2
Borås - Oskarshamn: 2-4 
 
Sedan har man en match kvar:
Borås - Skövde: (Matchen spelas den 11:e september) 
 
Man började matchandet lite småsvajigt med förluster mot både Skövde och Grästorp, men sedan dess har det sett ljusare ut, man har slagit lag från både Norska och Danska Högstaligan, och det är bra jobbat, och man krigade även på bra borta mot allsvenska Oskarshamn. 
 
Men va kommer de möta för lag i serien då?
Jo, man kommer möta bland annat KRIF, som är riktigt bra och svårspelade hemma i Kockumhallen, man kommer möta Olofström, som har en bra offensiv som gör att de kan ösa in mål i vissa matcher, man möter Kristianstad som förra säsongen var riktigt starka bakåt, och som nu även värvat lite offensivt, och så har man Mörrum, som värvat två riktigt bra forwards och som kommer bli en outsider den här säsongen. 
 
Sedan finns ju även Nybro, men de gör en nystart och är lite en dark horse, det kan gå lite hur som helst, svårspelade på bortais. 
 
Nu får ni läsare tre frågor:
1. Vad har varit bäst under Borås försäsong?
2. Vad tycker du saknas i Borås lag?
3. Hur tror du att det kommer gå för Borås den kommande säsongen? 
 
                            
 
                                                      Kan den här säsongen bli roligare? 
 
 
1

Kan nykomlingen överraska?

Det finns ett par nykomlingar i årets F-serie, den ena är Borås, som trillat NER från Allsvenskan (på grund av ekonomiska problem), och den andra klubben är Nittorp, som tagit steget UPP från DIV2-spel. 
 
Jag har pratat och skrivit ganska mycket om Borås, skrivit om deras matcher, trupp och så vidare, men jag har inte pratat så mycket om Nittorp, så efter några kommentarer på bloggens fb-sida så har jag beslutat att jag ska prata lite om den nykomligen som iaf inte jag vet så mycket om. 
 
Nittorp är en ganska liten klubb som de senaste säsongerna har harvat runt i DIV2, men i början av 2000-talet så gjorde man några säsonger i ettan, så det är en stor grej för klubben att vara tillbaka i DIV1, det är trots allt stor skillnad på de två serierna, ettan håller på att växa och bli lite som Allsvenskan, fast med måga fler lag, det finns ett stort och brett intresse för den här serien, och det lär ju göra att även små klubbar som Nittorp kommer få mer publicitet. 
 
Det är alltid svårt för en nykomling, och det kommer det säkert vara för Nittorp också, speciellt eftersom de hamnat i den tuffaste serien i hela DIV1-Cirkusen, det är ju många bra lag där nere, och nu har man ju fått sällskap av Borås, som på sätt och vis tagit KHK:s plats i F-serien. 
 
Om Nittorp ska ha någon chans att skrälla, så måste man verkligen jobba som ett lag, man har inte en så stor bredd, så det gäller även att nyckelspelare som Remstam och nye målvakten Sääf håller sig hela och även spelar på en bra jämn nivå. 
Det gäller att ta sina chanser mot de tippade bottenlagen, samtidigt som man verkligen ska försöka göra det svårt när "storklubbarn" kommer på besök, det är ju oftast enklare att vinna mot ett bra lag, om man spelar på hemmais. 
 
Man lyckades inte få till en deal med Boråsbacken Ola Svanberg, som istället valde spel i Norrköping och Vita Hästen. Hade man lyckats få Svanberg tillbaka till Nittorp (där han har ett förlutet), så skulle klubbens chanser varit lite större, man skulle få in en rutinerad och spelskicklig back, som ändå har många hockeyår framför sig. 
Nu har man istället fått satsa på unga lovande backar från olika J20-lag, vi får se hur den satsningen kan gå. 
 
Lagets nästa träningsmatch är på Söndag hemma mot Halmstad, ett lag som man kan komma att få en tuff strid med när serien drar igång. 
 
Vad tror ni om Nittorp den kommande säsongen, och är det någon rivalitet mellan Nittorp och Borås? 
1