Så gick det i kvällens matcher

Ikväll blev det debut för både Alexander Sundström (Björklöven) och Otto Jaksch (Piteå). Jaksch fick vara med och vinna direkt medans Sundströms Björklöven överraskande förlorade hemma mot Kiruna med 2-3. Sundström stod för en assist i matchen, men det kommer nog ta ett par matcher innan vi får se vad han går för. 
 
Såhär gick det i samtliga kvällens matcher! 
 
Björklöven - Kiruna : 2-3
 
Boden - Teg : 1-5 
 
Vännäs - Piteå : 2-4 
 
Brunflo - Östersund : 1-2 
 
Sundsvall - Kovland : 10-2 
 
Valbo - Tierp : 2-3 
 
Visby/Roma - Väsby : 3-0
 
Tranås - Kumla : 4-5 
 
Det blev överraskande förluster för både Björklöven och Tranås, medans Sundsvall fortsätter att krossa motståndet i B-Serien. 
Visby fortsätter att spela fin hockey och ikväll så var Daniel Palmkvist en vägg i målet!
 
Tankar om kvällens resultat, vilken match fokuserade ni mest på ikväll? 
 
 

Aktuell för DIV1?

Asplöven har gjort klart med den finske backen Marcus Fagerudd, som senast kommer från spel i Norska Tönsberg. Samtidigt så blev det också klart att man släpper backen Marcus Högström. 
 
Den 23-årige backen har inte spelat så mycket den här säsongen, det har bara blivit sju matcher i Asplöventröjan, vet inte om det beror på skador eller hur det ligger till. 
Han har ännu inte gjort klart med ny klubb, så nu är frågan: Skulle han vara aktuell för ett DIV1-lag?
Då menar jag såklart ett lag som satsar mot Allsvenskan och behöver en bra back som har rutin från högre nivåer, vilket Högström har, förra säsongen blev det bland annat 30 Elitseriematcher med Timrå. 
 
Skulle någon DIV1-klubb lyckas knyta till sig honom så vore det en bra affär, han är en back som egentligen ska höra hemma i ett Allsvenskt lag, men det är ju tveksamt om några allsvenska lag är intresserade av en back som "dumpas" från ett bottenlag.. 
 
Om han skulle hamna i DIV1 så är det nog mest troligt att det blir spel i Sundsvall, där han tidigare spelat (2010-2012) och gjort bra ifrån sig, säsongen 2010/11 blev det 44 matcher och 29 poäng i Allsvenskan med dem. 
Men klubbar som Björklöven, Vita Hästen och kanske KRIF borde kunna vara i behov av en spelare som Högström, eller vad tror ni? 
 
 

Fler spelare lämnar Borås

Den senaste tiden har bland annat Otto Jaksch och Andro Michel lämnat Borås, och nu är det klart att forwarden Mattias Skog letar ny klubb. 
Han stod över derbyt mot Nittorp, men har ännu inte hittat en ny klubb. 
Den 19-årige Frölundafostrade forwarden är en talangfull spelare som den här säsongen gjort 24 matcher (2 poäng) i Borås A-lag, men även spelat lite i J20, men där har han visat att han är lite för bra för den serien. 
 
På J20-nivå så har han varit bra på att plocka poäng men han har ännu inte lyckats att producera på samma sätt. Det borde finnas en del klubbar som är intresserade av honom, för han är som sagt var en talangfull forward. Nittorp kanske? 
 
Det verkar även som att flera spelare kan vara påväg bort från Borås, bland annat Magnus Isaksson, någon som vet mer om det? 
1