"Då var jag såld"

För en stund sedan kunde ni läsa om KRIF's värvning av Cullen Bradshaw och nu har vi haft en liten pratstund med den kanadensiska forwarden. 
 
Idag har KRIF gått ut med nyheten om att du kommer spela i laget den kommande säsongen, hur kommer det sig att du gjort det valet?
- Mikael Johansson (lagets sportchef) tog kontakt med mig och frågade om jag skulle vara intresserad av att komma över och spela i Sverige. Han förklarade hur han styr laget och vilka spelartyper det finns i KRIF och då var jag såld. 
 
Hur ser du tillbaka på den senaste säsongen, som inleddes i Mississippi Riverkings i SPHL?
- Jag tycker att säsongen gick riktigt bra för mig. Jag började med att spela i Riverkings för att jag hade problem att ta en plats i ett ECHL-lag där jag skulle spela i alla olika situationer, så vi startade i Riverkings och ledde skytteligan innan jag flyttade upp till ECHL. 
 
Hur skulle du jämföra SPHL och ECHL, är det en stor skillnad att spela i?
- Jag skulle säga att de är rätt olika, men det finns många spelare i SPHL som skulle kunna lyckas i ECHL, de behöver bara få chansen att spela. När jag väl fick chansen bevisade jag att jag var en värdefull spelare för Adirondack Thunder (laget där Bradshaw avslutade säsongen). 
 
Säsongen 2010/11 gjorde Bradshaw 69 poäng på 65 matcher i Trail Smoke Eaters. 
 
Hockey är den största sporten i Kanada, har du något speciellt lag och spelare som du följer extra mycket?
- Hockey är helt klart den mest populära sporten så jag har alltid följt NHL och speciellt Edmonton. Jag skulle säga att Connor McDavid är min favoritspelare. 
 
Hur pass bra koll har du på svensk hockey?
- Jag är en hockeynörd så jag vet ganska mycket om hierarkin i svensk hockey. Jag gillar sättet som det är upplagt med avancemang och degraderingar. Jag har även spelat med en del svenska spelare på college och det var väldigt duktiga spelare. 
 
Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
- Jag skulle beskriva mig som en spelskicklig center som fokuserar på båda delarna av spelet, jag kan användas i olika situationer, oavsett om det handlar om att vi behöver göra ett sent mål eller försvara en ledning. 
 
Är det bestämt när du kommer flytta till Sverige?
- Jag flyger från Calgary den 26:e Juli och borde vara i Ronneby, redo för lagets första träning, den förste Augusti. 
 
Finns det något du vill säga till KRIF's supportrar?
- Jag skulle vilja säga att jag verkligen ser fram emot att få spela framför dem och vara en del av ett framgångsrikt lag det här året! 
 
Hur tror du att Bradshaw kommer lyckas i Hockeyettan?

Kanadensare till Hockeyettan

Ett lag i den södra serien förstärker sin offensiv inför den stundande säsongen. 
 
Nere i den södra serien ser vi ofta att lagen förstärker sina trupper med utländska spelare och idag har KRIF gått ut med nyheten att man spetsar till offensiven i form av Cullen Bradshaw. Den 27-årige centern kommer senast från spel i Adirondack Thunder, som håller till i ECHL, men nu är det alltså Sverige och Hockeyettan som väntar. 
 
 
 
Den gångna säsongen inleddes i SPHL-laget Mississippi Thunderkings men efter att ha gjort 31 poäng på 34 matcher tog han steget upp till ECHL och även där visade han sig kunna producera en hel del poäng (25 på 35 matcher). Ser man på statistiken så verkar det här vara en offensivt skicklig spelare som borde kunna hålla bra klass i Hockeyettan, tidigare har vi sett lag i både "ettan" och Hockeyallsvenskan som värvat spelare från just ECHL. 
 
Jag har precis tagit kontakt med Bradshaw och om allt går som det ska så kommer det en liten intervju här på bloggen under kvällen. 
 

Vänder blicken västerut

Idag fokuserar vi på en liga utanför landets gränser. 
 
Just nu är det ganska lugnt i både Hockeyallsvenskan och Hockeyettan så därför tänkte jag ta en liten titt på Norges bästa hockeyserie, Get Ligaen. Som ni säkert vet så är Norge ett rätt långt land men seriens tio lag håller till nere i de södra delarna, från Stavanger ute vid kusten till Lillehammer som vi hittar ungefär 40 mil norrut. 
 
LAGEN I LIGAN
Frisk Asker
Lillehammer
Kongsvinger
Lørenskog
Manglerud
Sparta Sarpsborg
Stjernen
Storhamar
Vålerenga
Stavanger Oilers 
 
Borta i NHL talar man ofta om så kallade dynastier, alltså när lag är framgångsrika över en längre tid. I Norge så hittar vi ett sådant lag - Stavanger. Tidigare under våren vann grundserien för tredje säsongen i rad och man följde sedan upp det med att vinna mästerskapet för sjätte gången i rad. En fantastisk bedrift som gör att man är ett av Europas mest stabila topplag. 
 
 Det mesta har gått Stavangers väg de senaste säsongerna. 
 
I Stavanger hittar vi en del bekanta spelare, lagets kapten är den tidigare Modo-spelaren Kristian Forsberg och i truppen återfinns även Josh Soares som ni säkert minns från sin tid i klubbar som Växjö och Oskarshamn. Klubben satsar hårt för att behålla sin plats i toppen och till den kommande säsongen har man förstärkt offensiven i form av den tidigare Malmöspelaren Tony Romano som senast kommer från spel i danska Odense där han stod för 60 poäng under vintern. I Stavanger spelade förra säsongens poängkung Mark van Guilder men efter att ha gjort totalt 93 poäng valde han att flytta till ECH Visp som håller till i Schweiz. 
 
Oilers är inte ensamma om att värva spelare som vi svenskar känner till, många av klubbarna har en bra ekonomi vilket gör att man är bra på att locka över spelare från allsvenska klubbar. I Frisk Asker hittar vi ett par exempel på det. Laget, som tränas av Sune Bergman, nådde final den gångna säsongen och då spelade fyra blugula lirare i laget. En av lagets mest rutinerade spelare är Anders Bastiansen som bland annat vunnit två SM-guld tillsammans med Färjestad. Laget får ses som en av Stavangers största utmanare om titeln men det ska mycket till om man ska kunna rubba giganten. 
 
Ett annat lag som vill försöka utmana Stavanger är Lørenskog, lagets slutade tvåa i grundserien men åkte sedan ut redan i åttondelsfinalen. Lagkaptenen Mats Trygg (som har över 300 SHL-matcher på meritlistan) kan se fram emot att bli lagkamrat med en del nya spelare, däribland Björklövens Zack Hamill och inte minst hockeyglobetrottern Conny Strömberg som senast kommer från spel i Västervik. En annan spelare som blir viktig för laget är centern Alexander Larsson som värvades in från Vita Hästen efter säsongen 14/15. Sedan dess har 31-åringen gjort 79 poäng på 103 matcher och det är just i Norge som forwarden haft sina mest lyckade säsonger. 
 
Ligans klart svagaste lag är Kongsvinger, man lyckades bara samla ihop sex poäng under den gångna säsongen men lyckades ändå kvala sig kvar och nu gäller det att lyckas bättre. I laget hittar vi spelare som den tidigare Karlskogabacken Sean-Michel Sunnqvist och Kim Lennhammer som ni kanske minns från sin tid i Hockeyettan där han gjort 88 poäng på 110 matcher i klubbar som Huddinge och Sundsvall. 
 
Ni får gärna säga till om ni vill att det ska komma texter om den norska ligan även när säsongen drar igång!