0

Publikfavoriten byter klubb

Tingsryd har gjort klart med en ny spelare. 
 
Förra säsongens stora succélag stod för en riktigt bra grundserie och man var tillslut nära att nå SHL med nu får man sikta in sig på en ny allsvensk säsong där flera nyckelspelare valt att lämna klubben. Idag gick man ut med en förstärkning som kan hjälpa till att täppa till de tunga spelarförlusterna, det är Adam Schmidt som är klar för smålänningarna. 
När han väl fick nys om att vi var intresserade gick det väldigt fort. Affären blev klar på mindre än 48 timmar, säger sportchefen Tomas Bergstrand till smålandsposten. 
 
 Amerikanen siktar in sig på en ny allsvensk säsong. 
 
Den 25-årige forwarden kommer senast från spel i Vita Hästen där han utvecklats på ett bra sätt de senaste åren, den gångna säsongen stod han för 38 poäng på 52 matcher och han slutade delad sjua i skytteligan med sina 19 mål. Det här är en riktigt bra värvning av Tingsryd, man får in en offensivt skicklig spelare som dessutom har en snabbhet som gör honom extra farlig för motståndarna och den kommer man ha nytta av i vinter. 
 
För Vita Hästen känns det nog ganska tungt, man var rätt säkra på att han inte skulle spela mer med dem men att han skulle gå till en allsvensk konkurrent kändes ganska oväntat och att det dessutom blev en av klubbens gamla rivaler svider lite extra (åtminstone för de mest trogna fansen). 
 
0

Spännande värvningar

Hockeyettanlagen fortsätter att förstärka sina trupper inför säsongen. 
 
Uppe i Piteå har man kommit en bra bit på sitt lagbygge men det finns fortfarande flera tomma platser i truppen och idag har man gått ut med en ny värvning, den här gången på forwardssidan. Det är Petter Mäkitalo som är tillbaka i svensk hockey efter att ha spenderat den senaste säsongen i USHL-laget Dubuque Fighting Saints (man bara måste älska namnen på nordamerikanska juniorklubbar). 
Petter kan bli ett succéförvärv för Piteå, men det finns bitar han måste förbättra. Runt målet är han en mycket vass spelare. En sådan som kan sätta puckar från inga vinklar alls, säger Skellefteås tidigare sportchef Lasse Johansson till PT.se 
 
Att just herr Johansson uttalat sig kring värvningen kan bero på att Mäkitalo har ett förlutet i Skellefteås organisation, mellan 2012-2014 spelade han i klubbens J20-lag och han har faktiskt Skellefteå AIK som moderklubb. Efter en lyckad juniorsäsong 14/15 så flyttade forwardstalangen till nordamerika och där har det också gått ganska bra, förra säsongen gjorde han totalt 41 poäng vara 21 var mål på 72 matcher. Det är lite svårt att veta vad man kan förvänta sig av Piteås nye spelare men känslan är att han borde kunna lyckas ganska bra på den här nivån. 
 
Men det är inte bara Piteå som värvar spelare, Halmstad och Tranås gör detsamma. TAIF har gått ut med att man knyter till sig forwardslöftet Hampus Andréen som senast kommer från spel i Troja-Ljungby där han spelade 38 matcher förra säsongen. 20-åringen har även testats på allsvensk nivå, säsongen 2013/14 fick han chansen att debutera i serien och det blev totalt sex framträdanden för den lovande spelaren men nu är det alltså Hockeyettan och Tranås som gäller för honom. 
Hampus är en mycket skridskostark och hårt jobbande forward som haft en defensiv roll i Troja/Ljungby i år. Vi tror att Hampus kan utvecklas i vår miljö och även hitta målet, säger sportchefen Stefan Fransson till klubbens hemsida.
 
Halmstad har också varit ute och kollat hur marknaden ser ut, dem valde tillslut att skriva kontrakt med forwarden Sonny Karlsson som senast kommer från spel i den franska ligan men som har ett tidigare förlutet i både Hockeyettan och allsvenskan. 23-åringen känns som en väldigt spännande värvning, senast han spelade på den här nivån var under en period i Hudiksvall där han gjorde succé och stod för tio poäng på tolv matcher. Under samma säsong (14/15) spelade han även 24 matcher i allsvenskan med Mora och han har gjort totalt 109 matcher på den nivån så visst får Hammers in en rutinerad men ändå ung spelare till sitt lag. 
 
 
0

Forwarden flyttar vidare

En tidigare stortalang har valt att byta klubb igen. 
 
Av en ren slump läste jag Aftonbladets Hockeybibel från hösten 2012, där listade man SHL:s mest lovande spelare och på tiondeplatsen hittar vi David Lillieström-Karlsson som stod inför det man hoppades skulle vara hans stora genombrott. Den då 18-årige talangen hade gjort en del lovande inhopp under förra säsongen men den här vintern skulle det gå lite tyngre och det blev bara fjorton matcher med AIK:s A-lag, han valde sedan att ta steget ner till Hockeyettan och Huddinge innan han var tillbaka i AIK ett år senare. 
 
Den senaste säsongen var han tillbaka i Hockeyettan, den här gången med KRIF men det gick inte så bra som man kanske hade kunnat tro och den numera 23-årige forwarden noterades för 20 poäng på totalt 30 matcher. Nu är det dags att byta klubb igen och den här gången blir det en flytt norrut, det är nämligen Östersund som knyter till sig forwarden. 
Det är en ung kille som samtidigt har mycket erfarenhet. En oerhört talangfull spelare som vi lyckats knyta till oss. Det är precis den spelartyp vi behöver få in i laget, så det känns fantastiskt, säger sporchefen Mikael Eriksson till OP.se 
 
Det är svårt att veta vad man kan förvänta sig av Lillieström den kommande säsongen, han är en spelare med stor potential men de två senaste säsongerna har varit ganska bleka (sett till hur förväntningarna varit) och man kan inte leva hur länge som helst på att vara en lovande spelare - den här vintern kan bli viktig för Stockholmaren.