Eftermiddagens resultat i playoff 2

SÅHÄR GICK DET I DAGENS PLAYOFF-MATCHER! 

PITEÅ - TROJA/LJUNGBY: 3-5
0-1, Oscar Andersson (Nielsen, D.Andersson)
0-2, Markus Nilsson (Lindqvist-Hansen, Wrenman)
1-2, Joakim Högberg (Öquist, Öhlund)
2-2, Tim Öquist (Lindquist, Wallgren)
2-3, Markus Nilsson (J.Andersson)
2-4, Jonatan Nielsen (J.Andersson, Åkesson)
3-4, David Lindquist (Wallgren)
3-5, Mattias Åkesson (Persson, Nilsson)
Skott: 31-28
Publik: 676 (LF Arena)
 
HUDDINGE - ÖSTERSUND: 6-3
1-0, Marcus Bergman (Norman, Hällerström)
2-0, Filip Norman (Kokkonen, Lennhammer)
3-0, Christopher From-Björk (Ahlholm)
3-1, Anders Waplan (Molin)
3-2, Pontus Dünselius (Källström, Rödin)
4-2, Rasmus Dahlberg-Karlsson (Ahlholm, From-Björk)
5-2, Rasmus Dahlberg-Karlsson (Waldehagen, Lennhammer)
5-3, Simon Klockerud (Waplan, Tagesson)
6-3, Victor Andersson (From-Björk)
Skott: 36-22
Publik: 569 (Björkängshallen)
 
VÄSTERVIK - HUDIKSVALL: 3-0
1-0, Linus Boström (Gustafsson)
2-0, Emil Georgsson (Hedblad, Lindström)
3-0, Pierre Gustavsson (Hedblad)
Skott: 39-22
Publik: 1076 (Plivit Trade Hallen)
 
KRISTIANSTAD - TINGSRYD: 1-3
0-1, Rasmus Johansson (N.Johansson, L.Olsson)
1-1, Benoit Doucet (Lindholm, Sandin)
1-2, Pontus Netterberg (Oikarinen)
1-3, Robin Olsson (Lindarv)
Skott: 33-32
Publik: 1437 (Kristianstads ishall)
 
Idag blev tre lag klara för Playoff 3, Troja-Ljungby gjorde en bra bortamatch mot Piteå samtidigt som Tingsryd och lyckades med samma sak nere i Kristianstad. I Västervik pallade hemmalaget för trycket och nollade gästande Hudiksvall så nu är även dem klara för PO3, vem kunde tro det inför säsongen? 
 
För Huddinge och Östersunds del så tvingas de spela en tredje och helt avgörande match för att skilja på sig, idag vann Huddinge en målrik hemmamatch där man visade upp sin fina defensiv, redan efter första perioden ledde man med 3-0. För Piteå, Hudiksvall och Kristianstads del så är säsongen slut och just deras säsonger kommer vi att summera i ett inlägg som ni kan läsa under morgondagen. 

Inför eftermiddagens playoffmatcher

IDAG FORTSÄTTER PLAYOFF 2 MED SIN ANDRA RUNDA, HÄR KOMMER LITE KÖTT PÅ BENEN INFÖR DAGENS MATCHER! 

PITEÅ - TROJA/LJUNGBY 
Förra matchen: 3-1 till Troja-Ljungby
Kommentar: Troja ligger bra till efter att ha vunnit sin hemmamatch men nu har man fått gjort en lång resa norrut och det kommer bli en tuff match idag, Piteå brukar vara starka på sin hemmaplan. Det känns som Piteå har en bra chans att vinna idag, man gjorde en ganska bra bortamatch och det avgjordes faktiskt inte förens det återstod drygt tre minuter av matchen. I förra vårens allsvenska kvalserie möttes lagen en gång uppe i Piteå och då vann faktiskt gästerna med 3-4 efter att Vincent Rocco gjort det avgörande målet redan i den andra perioden, det kan vara värt att notera inför dagens möte. 
 
HUDDINGE - ÖSTERSUND
Förra matchen: 5-2 till Östersund
Kommentar: Huddinge fortsätter att ha kniven mot strupen när det är dags för sina hemmamatcher, i PO1 förlorade man den första matchen mot Haninge och i torsdags gjorde man samma sak mot Östersund och den gången förlorade man rent resultatmässigt ganska stort så det gäller att höjer sig om de ska ha fortsatt liv i den här serien. Östersund däremot har ett bra utgångsläge, man gjorde en fin hemmamatch och borde kunna spela utan någon större press i dagens möte. 
Vi ska komma ut hårdare i första och fortsätta att stänga ner dom över hela banan och inte bjuda på något, säger Östersundsbacken Tobias Ekberg till klubbens hemsida inför dagens match. 
 
VÄSTERVIK - HUDIKSVALL 
Förra matchen: 5-3 till Västervik
Kommentar: Västervik gjorde en bra andraperiod uppe i Hudiksvall och det var den som grundlade segern, ikväll har man hemmaplansfördel och det kan mycket väl bli avgörande för VIK brukar spela väldigt bra när de är hemma i kuststaden. För Hudiksvall gäller det att höja sig sett från förra mötet och det borde de kunna lyckas med, man verkar ha fått en bra uppladdning och skadeläget ser ganska ljust ut. För VIK:s del ser det också relativt bra ut rent skademässigt, Richard Dahl och Nikita Kolesnikovs saknas medans både Thom Nordin och Linus Boström är tillbaka i laguppställningen. 
 
KRISTIANSTAD - TINGSRYD 
Förra matchen: 4-3 till Tingsryd 
Kommentar: Det bjöds på en målrik första match mellan de här lagen och det kan vi nog även förvänta oss idag, senast lagen möttes i Kristianstad så vann hemmalaget med 4-3 efter straffar, den gången var det Benoit Doucet som gjorde det avgörande målet. Det känns som KIK fortfarande har en god chans att gå vidare till Playoff 3 men då måste man vara tätare i defensiven och inte släppa så mycket onödiga chanser för det skulle kunna stå laget dyrt.  

HUR TROR DU DAGENS MATCHER SLUTAR?

INFÖR: Västervik - Hudiksvall

IMORGON ÄR DET DAGS FÖR RETURMÖTE I PLAYOFF 2, HÄR KOMMER LITE UPPSNACK INFÖR EN AV MATCHERNA! 

Västervik åkte norrut igår för att ta sig an Hudiksvall, formen var god men matchen började dåligt och hemmalaget ledde med 2-0 efter den första perioden (Persson och Wernerson-Libäck målskyttar). I den andra perioden avgjordes matchen, gästerna från Småland fick fart under skridskorna och var effektiva framåt, fyra puckar hittade rätt och matchen slutade tillslut med en 3-5 vinst vilket sätter dem i en bra sits inför morgondagens retur. 
Vi har ju varit bra på att spela på ledningen den här säsongen och inget undantag idag så det var aldrig någon fara. De skapade inte några direkta farligheter och deras reduceringsmål var nog ett självmål då pucken styrdes in av en VIK:s backar, sa VIK:s assisterande tränare Ragnar Karlsson till klubbens hemsida efter matchen. 
 
 Reser sig Hudiksvall imorgon? Foto: Stefan Svedman 
 
För Hudiksvalls del finns det en hel del att förbättra, man verkar inte vara nöjda med gårdagens match och det krävs bättre spel om man ska kunna hota hemmastarka Västervik. Efter matchen var tränaren Fredrik Johansson missnöjd med insatsen. 
Ödmjukhet och tålamod är två bra ledord, men det var också något vi saknade helt i andra perioden. I stället spidde vi puckarna lite hur som helst och Västervik är ett för bra lag för att vi ska råd att göra det, sa Johansson till klubbens hemsida efter slutsignalen. 
 
Två spelare som dock gjorde det bra igår var tidigare nämnda Jesper Persson och Linus Wernerson-Libäck, den duon har gjort det väldigt bra den senaste tiden och Wernerson fortsätter att vara en av Hockeyettans poängstarkaste spelare sedan allettanspelet tog slut. För Västerviks del så klev nyckelspelare som Joacim Hedblad och Emil Georgsson fram men efter matchen berömdes även doldisen Victor Romfors och han verkar ha prickat formen perfekt. 

VAD TROR DU OM MORGONDAGENS MATCH?

1