Stjärnan lämnar Vita Hästen

Det har ryktats om klubbar som Västerås och Djurgården, men nu är det klart att forwarden Jimmy Andersson ansluter till Karlskrona HK. Den 23-årige forwarden har gjort flera starka säsonger i Vita Hästen och var lagets poängkung under den senaste säsongen. 
 
Det här är såklart en tung förlust för Hästen, men den var också ganska väntad, Jimmy är en spelare som visat Allsvensk klass under ett par säsonger och det är därför logiskt att han nu får chansen. Det är klart att det svider lite för hästenfansen att han går till KHK, som är lagets kanske största rival, men det är inte mycket man kan göra åt saken, man har helt enkelt inte ekonomin att matcha Blekingeklubbens bud. 
 
Såhär säger Karlskronas sportchef om värvningen (till khk.se): 
- Jimmy är en spelare jag haft koll på under en längre tid. Han har under några säsongen varit en av de bästa i Vita Hästen och det är dags att lyfta upp honom en serie nu. Han är en hårt arbetande allround forward med bra puckteknik och kommer göra nytta i powerplay. 
 
Totalt hann det bli fyra säsonger och 169 poäng i Hästentröjan för Jimmy Andersson. 
 
 
Men jag tycker inte att Hästenfolket ska deppa för länge, det sägs vara spelare påväg in, dels de två som det snackats om under dagen, men även en annan forward som är intressant för Norrköpingsklubben, det är dock i ett läge att jag ännu inte känner för att gå ut med några namn, men det är en bra forward som har flera bra DIV1-säsonger i bagaget. 
 
 
 
 
 

Läget i Vita Hästen

Vissa klubbar har värvat massor av spelare, men Vita Hästen har hitills gjort klart med "bara" tre spelare, men det är faktiskt inte vilka spelare som helst. I det här inlägget tänkte jag prata om just de spelare som hitills anslutit till Norrköpingsklubben, och så smått sia i vilka som kan vara påväg in till klubben inom den närmaste framtiden. 
 
 
MARCUS ERIKSSON, Forward 
Ålder: 27 år 
Längd / Vikt : 185 cm/90 kilo
Senaste klubb: Västerås IK (Allsvenskan)
Stats den senaste säsongen: 49 matcher, 22 poäng (11+11), 12 Utv-Min 
Förlutet i Hästen: 2002-2005, 2007-2012
 
Kommentar: "Macke" är hitills det bästa nyförvärvet som en DIV1-klubb gjort och det mesta talar för att det kommer att bli succé direkt. De flesta fansen älskar honom och jag tror att han kommer bli ännu mer populär nu när han fått utvecklas ännu mer och blivit en mer komplett spelare. 
 
 
 
 
MARKUS GUNNARSSON, Forward 
Ålder: 23 år
Längd / Vikt : 185cm/85 kilo 
Senaste klubb: Olofström (DIV1 F)
Stats den senaste säsongen: 44 matcher, 46 poäng (24+22), 96 Utv-Min 
Förlutet i Hästen: Har aldrig tidigare spelat i Hästen, men har mött dem ofta med både Mjölby och Olofström.  
 
Kommentar: Gunnarsson är kanske ingen favoritspelare för vissa hästenfans, men man har tidigare visat att man snabbt kan ändra åsikt om en ny spelare (tex tokige Torsten). Gunnarsson ska vara en poängspelare som helst ska ligga i toppen av hela E-seriens poängliga. Jag tror att han kommer att kunna användas flitigt tillsammans med Macke Eriksson, där Eriksson står för assisten medans Gunnarsson sätter puckarna. 
 
 
 
 
NIKLAS OTTOSSON, Forward 
Ålder: 21 år
Längd / Vikt : 180cm/80 kilo
Senaste klubb: Lindlöven (DIV1 C) 
Stats den senaste säsongen: 40 matcher, 50 poäng (22+28), 36 Utv-Min 
Förlutet i Hästen: 2009-2012, är dessutom en egen produkt som gått genom juniorlaget. 
 
Kommentar: Ottosson lär inte vara samma spelare som lämnade klubben för ungefär ett år sedan. Om man tittar på statistiken så har han utvecklats på ett bra sätt uppe i Lindlöven, där han varit en av lagets främsta offensiva hot. Jag hoppas att han kommer få mer speltid än vad han fick senast han var i Hästen, för då lär han också få mer tid på sig att leverera och jag tror han kommer lyckas på ett bra sätt, även om vi inte ska kräva att han ska ösa in poäng. 
 
 
 
 
Det är jättesvårt att veta hur den fortsatta satsningen kommer att se ut, det kan i princip bli vilka spelare som
helst som dyker upp i Hästen under de kommande dagarna. Enligt VD:n Fredrik Jensen så ska det inte handla om spelare som medier hitills har spekulerat om, vilket såklart gör det ännu mer intressant! 
 
Såhär ser Vita Hästens trupp ut i dagsläget! 
Målvakter
 
Backar
Ola Svanberg 
 
Forwards 
Linus Näsström
Marcus Eriksson (NY)
Jesper Samuelsson
Gustaf Gardell
Viktor Torstensson
Markus Gunnarsson (NY)
Niklas Ottosson (NY) 
 
Tre saker jag skulle vilja se i truppen innan seriepremiären! 
1: Ett starkt målvaktspar där man kan ställa vem som helst i mål och ändå inte behöva vara orolig inför matchen. 
2: Lyckas behålla ytterligare några nyckelspelare från den senaste säsongen (Tex Wallgren och Alengård). 
3: En offensiv back som kan fungera bra i powerplay. 
 
 
 
Vita Hästens framtid ser minst sagt spännande ut, eller vad säger ni? 
 
 
 

"Det har varit en tung och turbulent period"

Det har blivit en hel del spelarintervjuer hitills under våren och jag tänkte fortsätta på samma spår, den här gången tog jag ett snack med forwarden Alexander Kovalonok, som stod för en mycket stark säsong i Arboga! 
 
Nu är det några veckor sedan Arboga missade att hålla sig kvar i DIV1, har du hunnit smälta det nederlaget?
Det har varit en tung och turbulent period på slutet, och det tog tid att acceptera att vi åkte ur. Har känt en stor besvikelse men det som hände går inte att ändra på nu så man får se framåt!
 
Vad tycker du om lagets insats under den senaste säsongen?
Tyckte att laget kändes stabilt i början av säsongen men vi började tappa spelare och fick mycket skador. Detta påverkade spelet och det kändes som att vi inte hade någon vidare bredd på laget till slut. Vi spelade efter de förutsättningar vi hade och självklart är man besviken att det inte riktigt räckte hela vägen.
 
Vad tycker du om din egen insats under säsongen? 
Jag fick mycket istid i alla former, utvecklades och det trillade in en del mål och poäng. Är ändå svårt att vara nöjd då man står och faller med laget!
 
Även om det gick tung för laget den här säsongen, så hade ni en av de vassaste kedjorna i E-serien, hur kändes det att spela med Anton Holm och Fredrik Orrsten? 
Detta var andra säsongen med Orrsten och Holm så det var ganska skönt då vi kände varandra väldigt bra. Otroligt duktiga spelare båda två!! Kul att Holm fick chansen i allsvenskan och man önskar honom all lycka. Ska bli kul att följa!
 
Om man bara tittar på statistiken så verkar du ha tagit stora steg framåt under de två senaste säsongerna, hur känner du själv? 
Jag känner att jag utvecklats på många håll och har fått spela mycket dessa två säsonger. Det har varit nyttigt för mig och det är alltid kul när man gör lite poäng!
 
Hur ser du på framtiden, ser det ut att bli en fortsättning i Arboga eller har du sneglat på andra klubbar? 
Har haft diskussioner med Arboga såväl som med en rad andra klubbar men dock inte riktigt bestämt mig. Pluggar i Örebro för tillfället och har ett år kvar i skolan efter sommaren. Vi får se vad som händer i slutändan!
 
FAKTA ALEXANDER KOVALONOK 
Ålder: 26 år
Längd/Vikt: 181 cm/87 kilo
Stats den här säsongen: 50 matcher, 63 poäng (29+34), 60 Utv-Min 
 
 
 
 
 
 
1