Hockeyallsvenskan: Att hitta vägar att vinna

Seriens dominant fortsätter att - dominera.

Problemen med coronaviruset fortsätter att sätta käppar i hjulen i diverse divisioner men Hockeyallsvenskan fortsätter att vara en relativt förskonad liga - om man inte räkna med restriktionerna kring publik och så vidare. Igår spelades fem matcher och det bjöds på en hel del intressanta och anmärkningsvärda resultat.

Vi inleder i klassiska Himmelstaldshallen där Vita Hästen ett tag såg ut att bli laget som skulle lyckas sätta stopp för Björklövens segersvit, när Marcus Karlberg satte 4-2 hade hemmalaget vittring och pressen låt plötsligt på gästerna från norr. Det dröjde dock bara en knappt minut innan Björklöven både reducerat och sedan kvitterat men trots det gick hästarna till kvällens andra periodpaus med en ledning eftersom Kim Johansson gjort 5-4, vilket för övrigt var backens första mål för säsongen.

Trots utgångsläget inför tredje perioden finns det en anledning till varför Björklöven leder tabellen och det visade man även igår, med tre mål och en tät defensiv blev det tillslut seger med 7-5 och laget är därmed fortsatt obesegrade i Hockeyallsvenskan den här säsongen.

Alex Hutchings Björklöven fortsätter att vara ett svårslaget gäng.

Det är svårt att inte bli imponerad av laget från Umeå, gårdagens match var kanske inte den bästa under hösten men man fortsätter att göra det som krävs för att poängen ska rulla in. Igår klev Oskar Steen fram på ett fint sätt med dubbla mål i tredje perioden och 22-åringen får ses som ett av seriens bästa lån från NHL-klubbar, ett lån som skulle kunna bli långvarigt eftersom farmarligan (där forwarden mestadels skulle spendera säsongen) ryktas starta först i februari.

Samtidigt som Björklöven fortsätter att briljera är det även på sin plats att göra en liten hyllning för Vita Hästen. Rent tabellmässigt har hösten inte varit någon succé men i sina bästa stunder kan laget hota de flesta lagen i serien och med spelare som Filip Cruseman och Marcus Sörensen har man riktigt fin spets (och kanske ligans starkaste duo?).

MATCHFAKTA
Vita Hästen - Björklöven: 5-7 (1-2,4-2,0-3)
0-1, Justin Crandall (Vesel, Hutchings)
0-2, Carl Grundström (Ullman)
1-2, Filip Cruseman (Sörensen)
2-2, Marcus Sörensen (Lundberg, Fagerudd)
3-2, Linus Högberg (Jokinen)
4-2, Marcus Karlberg (Degerstedt, Lagesson)
Publik: 50 (Himmelstalundshallen)

Det spelades som sagt var fler matcher under fredagskvällen, vi kan bland annat konstatera att en av Björklövens största rivaler fortsätter att ha det förtvivlat svårt. Modo såg ut att kunna få till ett bra resultat hemma mot Västervik men 1-0 blev 1-2 och Örnsköldsvikslaget är kvar under kvalseriestrecket. Det lär inte vara en överraskning om klubben snart skriker "den här säsongen borde inget lag kunna åka ur serien".

I övrigt fick vi se Mora ta en fin seger i "överraskningsmötet" mot Almtuna, båda lagen har imponerat under hösten och dalkarlarna fortsätter i samma stil. Gårdagens seger kan till stor del tillskrivas Johan Persson och Oskar Stål Lyrenäs som stod för två mål vardera. Rent placeringsmässigt är laget bara sjua men man har färre spelade matcher än fem av lagen ovanför i tabellen.

BIK Karlskoga hade chansen att hänga med hyggligt i toppstriden men föll borta mot Tingsryd och istället tappade man ett par placeringar - bland annat gick just gårdagens motståndare förbi och är numera trea i tabellen som haltar lika mycket som ringaren i Notre Dame.