Summering av kvällen

Nu är första omgången i PO2 färdigspelade, och det bjöds på både dramatik och bra spel. Här kommer kvällens resultat!
 
Åkers/Strängnäs - Piteå : 2-3
 
Kiruna - Enköping : 6-3
 
KRIF - Huddinge : 4-3
 
Tranås - Olofström : 2-6
 
Det laget jag känner mig mest säker på ska gå vidare, är Olofström. Man spelade bra på bortais mot ett lag som annars brukar vara svårspelade i sin hall, men nu leder Steelers matchserien med 1-0 och har två hemmamatcher på sig att avgöra, men jag tror bara det krävs en, man är det starkaste laget utav dem.
 
KRIF hade lite problem med Huddinge och vann bara med uddamålet, som Sebastian Magnusson satte i mitten av sista perioden. Sett till statistiken så var KRIF lite bättre, men nu ska man upp till Stockholm och köra matcher där, och Huddinge kan vara ganska svårspelade i Björkängshallen. En av KRIF:s bästa spelare ikväll var Vincent Scarsella, han var inblandad i tre av lagets fyra mål.
 
Kiruna stod för en bra insats när man hemmaslog Enköping, man säkrade mycket i första perioden då man satte fyra puckar och samtidigt höll tätt bakåt. Laget körde också på bra framåt och sköt betydligt fler skott än sina motståndare. Enköpings chans är att försöka utnyttja sina powerplay-chanser i nästa match, och verkligen försöka göra livet svårt för en sån spelare som Kim Sunna, han låg bakom mycket av Kirunas anfallsspel ikväll.
 
Det är klar fördel Piteå efter kvällens uddamålsseger, nu har man två hemmamatcher på sig att avgöra matchserien. Det känns som att Piteå är det starkaste laget utav dessa, man har en lite bättre trupp och det borde kunna avgöra. Tänk vilken tur Piteåbacken Otto Jaksch har, han startade säsongen i Borås, som nu ska kvala för att hålla sig kvar i ettan, samtidigt som han har en chans på PO3-spel med Piteå!
 
--
 
Från Allsvenskan så kan vi notera följande:
* Tingsryd och Almtuna har bytt platser, det är nu smålänningarna som ligger på nedflyttningsplatsen, fast bara på grund av sämre målskillnad.
* Ex-Hästen Michael Nylander stod för två assist när hans SSK hemmaslog Almtuna.
* En annan gammal Hästenlirare, Johan Alcén, gjorde ett mål när hans Mora hemmaslog Tingsryd.
* I mötet mellan Västerås och Örebro så var målvakten Tim Sandberg förpassad till bänken medans hans kollega Henrik Lundberg stod för en bra insats i lagets 1-2 seger.
 
 

Spelarnyheter

Hedemora SK har signat nya kontrakt med tre av sina spelare. Det är forwardstrion Viktor Widing, Hampus Bäckström och Olof Källström som alla har skrivit på kontrakt för en säsong till.
 
De här spelarna är alla unga och har sina bästa år framför sig. Klubben gör en medveten satsning på unga spelare, den här säsongen har man haft hela nio spelare som är under 20 år, vilket är ovanligt många.
Hedemora gjorde ingen vidare bra säsong, man blev åtta i C-Serien och följde upp det med att bli fyra i fortsättningsserien.
 
Just nu så har klubben endast de här tre spelarna som är kontrakterade över nästa säsong, men det borde bli fler spelare inom kort, det vore bra om man kunde få behålla stommen och jobba vidare med det.

Back till Hudiksvall

Glada Hudik är på god väg med sitt lagbygge inför säsongen 2013/14, idag signade man kontrakt med den totalt nionde spelaren.
 
Klubben har ju sedan tidigare gjort klart med backen Nicklas Grahn från Västervik, och idag så gjorde man klart med en annan back, det är Tommy Johansson har skrivit på ett kontrakt som gäller 1+1 år.
Den 21-årige backen kommer senast ifrån Kovland där han gjorde mycket bra ifrån sig, det blev 23 poäng på de 40 matcher som han spelade den här säsongen.
 
- Hudik hockey ger ett seriöst intryck och det känns som ett steg upp i karriären. Jag har spelat i Glysis många gånger och det är en cool ishall. Dessutom är Hudik en mysig småstad, säger Tommy Johansson i ett pressmeddelande.
 
Det här känns som en bra värvning, och tillsammans med Grahn så skulle han nog utgöra ett bra backpar (om man nu väljer att spela dem tillsammans).
 
1