Björklöven lånar talangen

Uppe i Umeå förstärker man truppen inför den allsvenska säsongen. 
 
Den här säsongen blev inte riktigt som Björklöven hoppats på men nu är siktet inställt på revansch och nu har klubben meddelat att man förstärker truppen i form av backen Jakob Stenqvist som lånas in från Frölunda. 
Jakob Stenqvist är en spelare som vi mött i vinter med Björklöven och som lämnat avtryck, därav intresset från vår sida. Vi har gillat det vi har sett och vi är glada att det kunnat lösa sig på det här sättet. Som alla andra vi värvat passar han väldigt bra in i vårt system, säger tränaren Joakim Fagervall till klubbens hemsida. 
 
Stenqvist lånas som sagt var in från Frölunda men han kommer senast från spel i Modo, så sent som i fredags värvades han till SHL-klubben. 19-åringen ses som en väldigt lovande spelare, under vintern har han spelat fyra landskamper med U19-landslaget och förra sommaren draftades backen av Dallas. I och med den här förstärkningen har Björklöven nio backar och totalt 25 spelare i sin trupp så man får verkligen säga att Umeålaget kommit långt med sitt lagbygge inför säsongen 2017/18. På forwardssidan har man en hel del intressanta spelare och även backsidan har potential, det stora frågetecknet är om det orutinerade målvaktsparet är tillräckligt starkt för att hålla en hel säsong. 
 
 
 
 

Rutinerad back till Hockeyettan

Hudiksvall förstärker defensiven med en rutinerad spelare. 
 
Inledningen av våren har varit turbulent uppe i Hälsingland men den senaste tiden har en del nyckelspelare valt att förlänga sina kontrakt och idag gick Hudiksvall ut med sin senaste värvning, den här gången på backsidan. In kommer Henric Nordin som är tillbaka i svensk hockey efter att ha spenderat den senaste säsongen i den norska ligan. 
Henric har funnits på vår radar under en tid och jag är mycket nöjd att vi har landat det här. Han är en spelartyp vi har saknat, han har bra karaktär och jag är övertygad att Henric kommer passa mycket bra hos oss, säger Anders Schmidt som är tillförordnad sportchef i Hudiksvall.  
 
Den 27-årige backen har hunnit med en hel del, inför säsongen 2010/11 lämnade han Uddevalla för att spela i den norska andraligan och där inleddes en resa uppåt i seriesystemet. Ett par år senare hade han varit med och ta upp Tönsberg till högstaligan och där blev det en säsong som lagkapten innan en flytt till danska Herlev väntade. I Danmark blev det 25 poäng på 80 matcher vilket gjorde svenska klubbar intresserade. 
 
Karriären fortsatte i allsvenska Almtuna där han spelade säsongen 2015/16 men efter fyra poäng på 56 matcher vände han åter till Norge där han alltså varit den här vintern. Det är svårt att veta vilken klass han håller nu men jag vill minnas att han gjorde helt okej från sig när han spelade i allsvenskan och borde kunna göra bra ifrån sig i Glysishallen den kommande säsongen. 
 
Vad tycker ni om den här värvningen?
 
 

En tuff säsong väntar

Kan det bli en tuff säsong i Hockeyettan för de här lagen? 
 
Nu har klubbarnas lagbyggen börjat ta fart på allvar och det börjar bli läge att se vilka som är de stora vinnarna och förlorarna i "silly-racet". Hittills har jag hittat ett par lag som jag tror kommer få det ganska svårt att lyckas lika bra som man gjorde förra säsongen. Mariestad och Kumla. 
 
Den gångna säsongen nådde Kumla Allettan där man förviso slutade sist men jag tycker ändå att man stod för en relativt bra säsong. Sedan den sista matchen spelats har det hänt en hel del, man har bland annat förlorat Patrik Ström och Marcus Viitanen, så sent som igår stod det även klart att profilen Johan Planeby packar flyttlådorna och beger sig till Skövde. Som om inte det vore nog så talar en hel del för att nyckelspelaren Tim Harrysson kommer lämna laget, det finns därmed en hel del luckor att fylla för klubben. 
 
Ett annat lag som tappat tunga pjäser är Mariestad, man kommer från en väldigt lyckad säsong som tog slut i playoff 3 mot Troja/Ljungby men det finns en risk att nästa säsong inte blir lika rolig. På en månad har laget tappar sina två målvakter, den bäste offensive backen Tobias Björklund lämnar för spel i Västervik och som om det inte vore nog skrev poängkungen Douglas Lögdal på för allsvenska Vita Hästen igår. En del bra spelare har dock valt att förlänga sina kontrakt så det finns ingen större anledning till panik men målvaktsfrågan kommer bli väldigt viktig att lösa. 
 
I den västra serien hittar vi även Västerås, ett lag som nosat på SHL-platser de senaste åren men som föll som en sten under vintern och till hösten spelar man i Hockeyettan. Hittills har lagbygget inte tagit fart men risken finns faktiskt att de kommer få det ganska jobbigt. Nu är man laget alla vill slå. Sedan säsongen tog slut har Jonte Berg bestämt sig för att sluta, samtidigt flyttar Lukas Zetterberg till Timrå och igår gick Södertälje ut med att Stefan Gråhns ansluter till laget. Lägg därtill att målvakten Henrik Lundberg skrivit på för Karlskrona och flera andra spelare ryktas förvinna så förstår man att den sportsliga ledningen står inför en tuff uppgift under våren och sommaren.  
 
Hur tror du det går för den här trion nästa säsong?
1