Hudiksvall krossade motståndet

Har Hockeyettanlaget vaknat nu? 
 
Hudiksvall har haft en relativt blek inledning på säsongen 16/17 men i förra omgången besegrade man Wings och ikväll kom chans att ta nya viktiga poäng, den här gången mot Tumba som kom på besök. Det skulle snabbt visa sig att det här var hemmalagets match, efter tretton sekunder satte Adam Seydlitz 1-0 och efter det rullade det på. Efter två spelade perioder stod det hela 8-0 på resultattavlan men Hudiksvall fortsatte och producera, i den avslutande perioden gjorde hemmalaget ytterligare tre mål innan Markus Västilä rundade av målskyttet med sitt 12-0 mål. 
 
Jag vet inte om man ska dra allt för stora växlar av den här segern men visst borde det ge hemmalaget lite extra självförtroende, man visade att man vet vart målet är beläget samtidigt som Anton Hedberg fick hålla säsongens första nolla. 
 
MATCHFAKTA
Hudiksvall - Tumba: 12-0 (4-0,4-0,4-0)
1-0, Adam Seydlitz (Nilsson, Åman)
2-0, Linus Wernerson-Libäck (Åman, Wernerson-Libäck)
3-0, Oscar Bergkvist (Koskinen)
4-0, Joonas Sammalmaa (Åman, Koskinen)
5-0, Adam Seydlitz (Lindström, Lundin)
6-0, Martin Naenfeldt (P.Wernerson-Libäck)
7-0, Joonas Koskinen (Larsson, Bergkvist)
8-0, Oscar Bergvist (Koskinen, Larsson)
9-0, Jonas Lindström (Lundin, Seydlitz)
10-0, Magnus Larsson (Bergkvist)
11-0, Anton Åman (Lundin, Åkerlund)
12-0, Markus Västilä (Blom, Koskinen)
Skott: 53-15
Publik: 568 (Glysis, Hudiksvall)
 
I övrigt kan vi notera att Visby/Roma besegrade Valbo med 5-1 vilket innebär att man tar över serieledningen, tabellen är dock haltande. 
 

Dags för ny succé?

Nyköpingslaget ger sig in i en säsong som kan bli återkomsten till eliten. 
 
Gripen har varit väldigt framgångsrika de senaste säsongerna, i vintras dominerade man den så kallade Stockholmsserien och avancemanget till Hockeytvåan var aldrig hotat. Nu har man precis dragit igång en ny säsong på en högre nivå men man kommer inte ses som något nederlagstippat lag - snarare tvärtom. I det här inlägget tänkte jag gå igenom några datum som varit viktiga för klubben sedan den förra säsongen avslutades. 
 
19:e Mars - trion förlänger 
Säsongen hann knappt sluta innan tre spelare valde att förlänga sina kontrakt, en av dem var forwarden Robin Jakobsson som gjorde över 30 mål förra säsongen. Just Jakobsson kommer få en viktig roll även den här säsongen, han måste kliva fram om man ska bli ett lag att räkna med i vinter. 
 
13:e Juni - backsidan förstärks
I mitten av Juni gick klubben ut med att defensiven skulle förstärkas i form av backen Freddie Byström. Den 27-årige backen kommer senast från spel i Wings men har ett förlutet i nordamerikanska collegeligor, samt två säsonger i Nyköping Hockey så han är inte helt okänd för publiken. 
 
12:e Augusti - forwarden stannar
Under slutet av förra säsongen lånades Adam Thim in från Hockeyettanlaget Hudiksvall, han gjorde fem poäng på fyra matcher och visade att han höll hög klass. Förra månaden kom beskedet att han kommer spela i Nyköpingslaget även den här säsongen och i seriepremiären mot Nynäshamn var han inblandad i två av lagets fyra mål, det är ett bevis på att han lär bli viktig den här säsongen. 
 
Jag vet inte riktigt vad vi ska förvänta oss av Gripen, man borde ha det som krävs för att lyckas bra i grundserien där motståndet inte håller så hög klass men det borde bli tuffare ju längre säsongen går. Man har en rutinerad trupp (Mathias Löf, Markus Andersson & Johan Norberg är tre exempel) som har spelat på en högre nivå än Hockeytvåan och de vill fortsätta att ta sig uppåt i seriesystemet, frågan är bara om man är redo att göra det direkt.. 
 
Hur tror du det kommer gå för Gripen den här säsongen?
 
 

Björklöven sparkar tränaren

Den hockeyallsvenska hösten har skördat sitt första offer. 
 
Björklöven har fått en minst sagt dålig start på säsongen, igår föll man med 0-4 hemma mot Västervik och efter sex spelade omgångar ligger laget sist i den allsvenska tabellen. Nu har ledningen valt att börja agera, idag gick man ut med att tränaren Tommy Jonsson får lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan. 
För Björklöven är det ett sportsligt misslyckande att tvingas till den här åtgärden så här tidigt på säsongen men vi har kommit till en punkt där vi inte längre ser någon annan utväg, säger Björklövens General Manager, Jocke Fagervall, till klubbens hemsida. 
 
Det kan tyckas snabbt att sparka en tränare efter bara några omgångar men vi får väga in förra säsongen, då slutade laget tolva i allsvenskan vilket var en missräkning så Jonsson hade säkert lite extra press på sig med tanke på det. 
 
Det ska bli spännande att se vem som tar över uppdraget som huvudtränare, under tiden klubben letar efter en ny man för posten så kommer Markus Åkerblom leda laget tillsammans med J20-tränaren Jesper Jäger