"Mitt sätt att betala tillbaka till klubben"

Som ni kanske har märkt så har det skrivit lite om DIV2 på bloggen idag och jag tänkte avsluta det hela med en liten spelarintervju. Spelaren i fråga är ingen mindre än Christian "Fimpen" Eklund som spelar i Haninge och som bland annat har över 400 Elitseriematcher på meritlistan! 
 
Vi tar det från början: Hur kommer det sig att du skrev på för Haninge Anchors i somras? 
- Jag spelade i Haninge som grabb så detta va mitt sätt att betala tillbaka till klubben. 
 
Efter att du blev klar för klubben så anslöt fler meriterade spelare, hade du ett finger med i det spelet? 
 Ja, jag har jagat dit både Linkan (Fredrik Bremberg) Tim (Eriksson) och Stefan Pettersson. 
 
Känns det som ni fått upp intresset för klubben under början av säsongen? 
- Ja det tycker jag verkligen, även för ligan. 
 
Har du fått en annorlunda roll här jämfört med hur det var i Djurgården? 
- Ja, jag har mycket mer puck nu och spelar powerplay men jag försöker spela ganska lika det ja gjorde i DIF. 
 
Hittills har du gjort sex mål på fem matcher, så många mål har du inte gjort sedan säsongen 2007/08, kan det kännas kul att få stå för lite mer poäng och assist, även om det är på en lägre nivå? 
- Ja det är väldigt roligt att bidra med poäng även om jag inte bryr mig så mycket om poängligan å sånt, det har jag aldrig gjort. Men det är alltid kul att få göra mål. 
 
Imorgon möter ni serietvåan Värmdö, vad tror du om era chanser i den matchen?
 
- Jag tror vi har bra chanser, vi möter ett bra lag å måste förbättra vår defensiv om det ska bli vinst. Själv ska ja inte vara med då jag blir avtackad på hovet.
 
Klubbens mål verkar vara att ta steget upp till DIV1, tror du att ni kommer klara det? 
- Chansen finns absolut men det är bara ett lag som går upp så det blir tufft. Det finns fler bra lag i botten på ettan och i tvåan.
 
Avslutningsvis, om du fick välja någon gammal medspelare som du har haft som skulle skriva på för Haninge, vem skulle det vara? 
- Det skulle vara kul om Mika Hannula kunde ansluta till laget då vi umgås mycket privat. 
 
 

 
 
 
 
 

Nästa stjärna till DIV2?

I DIV2 finns det en hel del profiler med stora meriter och nu verkar det som att vi snart kan lägga till ett nytt namn på den listan. Spelaren är ingen mindre än Mikael Johansson, som senast kommer från spel i Frölunda. Den 32-årige forwarden spelade i Frölunda mellan 2007 till nu i våras men fick inte förlängt kontrakt i storklubben. Sedan våren har han gått klubblös och som det är just nu så verkar det inte som någon ny elitklubb är intresserad av den dubble J20-SM vinnaren. 
 
Den klubben som verkar vara mest aktuell är DIV2-klubben Kållered, som faktiskt är Johanssons moderklubb. 
I den mån jag har kunnat vara med har jag kört (tränat) med dem. Det är inte helt omöjligt att jag spelar några matcher med dem framöver. De har erbjudit mig att spela med dem, säger Johansson till Hockeysverige.se 
 
 
Det vore en väldig förstärkning för Kållered om Johansson väljer att spela med dem, han är en rutinerad spelare som ändå borde ha flera säsonger kvar i kroppen. Så sent som 2011/12 gjorde han 17 poäng i Elitserien och förra säsongen var han assisterande lagkapten i en av landets största klubbar, så stjärnfaktorn finns helt klart där. 
 
 

"Zetterström, Björklund och Kapla har varit väldigt bra hittills"

Jag tycker att det är roligt att prata med dem som läser den här bloggen och det är intressant att höra vad ni tycker om hockey rent allmänt och om era favoritlag. Jag har gjort ett par små intervjuer med fans och här kommer den första, med Didrik Bodin, som hejar på Hudiksvall! 
 
Hur kommer det sig att du hejar på just Hudiksvall och hur länge har du gjort det? 
Jag är född och uppväxt i Hudiksvall och har alltid varit intressread av hockey. I yngre år var jag mer intresserad av de högre divisionerna, och den första HHC-matchen jag gick på var en kvalmatch samma säsong som de tog sig upp i ettan. Sune Bergman coachade laget då så jag tyckte det skulle vara intressant att se en match. Sen har intresset för DIV1 växt kontinuerligt för mig!
 
Vilken typ av supporter är du, står du och hejar i klacken, eller är du den lite mer tysta sorten? 
- I början häll jag alltid till på sittplats, men då jag är ganska hetlevrad på matcherna och inte kan hålla tyst, har jag det senaste året stått i klacken istället. 
 
Har du någon speciell favoritspelare som har spelat eller fortfarande spelar i klubben? 
Fredrik Sundin är i min mening den bäste som någonsin spelat i HHC-tröjan. Nu har han lagt av och andra spelare har klivit fram lite mer. Zetterström, Björklund och Kapla har varit väldigt bra hittills!
 
Vad tycker du om lagets första halva på grundserien? 
- Godkänd insats. Lite svajigt emellanåt och lite otur med skador men några matcher har de tryckt till på gaspedalen och visat att de är ett lag att räkna med i år.
 
Vilket annat lag i serien tycker du har imponerat mest? 
Åker\Strängnäs har spelat väldigt bra hittills. Tror dock att de är lite väl beroende av ett fåtal nyckelspelare för att vara garanterat bäst säsongen ut. Dock ett väldigt bra lag!
 
Avslutningsvis, hur långt tror du att Hudiksvall kan gå den här säsongen? 
- Svårt att säga men till playoff åtminstone!