Steg i rätt riktning

Hockeyettan närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att komma i form.
 
Skövde har hyfsat höga förväntningar på sig inför säsongen, laget rankas som ett av de tippade topplagen i den västra serien men man har haft lite problem under försäsongen. Idag skulle ICA Oxen Cup avslutas och det var dags att möta norska Frisk Asker som också har haft en något trevande start på sin försäsong.
 
För Skövdes del blev den här matchen en liten vändning, man vann nämligen med stabila 4-1 efter att ha kontrollerat matchen på ett imponerande sätt. En spelare som gjorde det extra bra var Carl-Johan Sjögren som hittade rätt inte mindre än tre gånger. Det ska bli spännande att följa Skövde den här säsongen, jag har en känsla av att man kommer vara med och kriga om seriesegern i den västra serien men då måste en spelare som nyss nämnda Sjögren leverera.
 
MATCHFAKTA
Frisk Asker - Skövde: 1-4 (0-2,0-0,1-2)
0-1, William Frödelius (Appel)
0-2, Carl-Johan Sjögren (Knutsson, Abrahamsson)
0-3, Carl-Johan Sjögren (Jörnevik)
0-4, Carl-Johan Sjögren 
1-4, Ryan Hayes (Nilsson)
Skott: 27-40
Publik: 75 (Katrinhallen, Mariestad) 

Målskytt byter klubb

Hockeytreanlaget förstärker offensiven rejält.
 
Som ni kanske vet så har IK Guts dragit igång sin verksamhet igen och det ser ut som att Norrköpingsklubben kommer ställa ett starkt lag på isen när serien drar igång. Idag gick man ut med sin senaste värvning och det är ingen mindre än forwarden Gustaf Gardell som är klar för klubben.
-  Att ha en spelare som Gustaf i laget höjer kvaliteten och han kommer betyda massor för vår offensiv. Dessutom kan man spela Gustaf i alla spelformer, säger tränaren Björn Olsson till klubbens hemsida.
 
 
Gardell blir utan tvekan ett bra tillskott till Norrköpingslagets offensiv, den rutinerade forwarden har gång på gång visat att han är en bra målskytt och så sent som förra säsongen gjorde 28-åringen 29 mål i Valdemarsvikströjan. Den Väsbyfostrade spelaren har ett förlutet i Vita Hästen och det finns fortfarande en del supportrar som säger att han skulle kunna ta en plats i den allsvenska klubben, det säger en del om hur bra han faktiskt är.
 
 
1

Styrkebesked av Troja

Den klassiska klubben fortsätter att visa framfötterna under försäsongen.
 
Troja/Ljungby ses av de flesta som en av förhandsfavoriterna i den södra Hockeyettanserien och det är svårt att inte hålla med om det. Truppen ser starkt ut på alla positioner och man verkar redan ha fått ihop laget på ett bra sätt. Under helgen spelar laget i en cup i Mariestad, igår inledde man med att vinna med 1-5 mot norska Frisk Asker efter att Alfred Andersson noterats för två av målen.
 
Idag var det dags att möta svensk motstånd då Skövde stod på andra sidan mittlinjen och även den här gången skulle Troja få åka av isen med en seger. Matchen avgjordes i mellanakten då smålänningarna gick ifrån till 1-4 och matchen slutade tillslut 2-4 efter att Viktor Jörnevik putsat till sifforna en aning. Det är inget snack om att Troja blir ett lag att räkna med i vinter, frågan är bara om det räcker hela vägen..
 
MATCHFAKTA
Troja/Ljungby - Skövde: 4-2 (1-0,3-1,0-1)
1-0, Elias Edström (Söder)
2-0, Mathias Åkesson (A.Andersson,Holmström)
2-1, Jesper Appel (Sjögren)
3-1, Johan Andersson (Benker)
4-1, Elias Edström
4-2, Viktor Jörnevik (Appel)
Skott: 40-13
Publik: 100 (Katrinhallen, Mariestad)