En liten paus

Höstmörkret är sannerligen här. 
 
Hejsan alla hockeyälskare, som ni kanske märkt så har det varit dåligt med texter här på bloggen de senaste dagarna. Det finns en anledning till det. Jag mår helt enkelt inte så bra, man skulle nog kunna säga att jag fått en släng av en höstdepression och med den försvinner all slags inspiration att skriva. Hockeyn är givetvis rolig och spännande att följa men när man knappt vill eller orkar lämna sängen så tänker man på att det faktiskt finns viktigare saker här i världen. 
 
Jag kan inte lova när jag är tillbaka, men hoppas vi snart möts igen. 
1

Stjärnan till Hockeyettan?

En meriterad spelare ryktas göra sin comeback i Hockeyettan. 
 
Under hösten har forwarden Jimmie Ericsson varit klubblös vilket skapat en hel del spekulationer om var karriären kommer fortsätta. 37-åringen, som spenderat de två senaste säsongerna i Skellefteå, har ryktats vara nära en övergång till Leksand (som han tidigare spelat i). Nu verkar det dock som att han gör comeback i ett annat lag, nämligen SK Lejon. Det är Expressens bloggare Mr Madhawk som var först med att skriva att det var just Hockeyettanlaget som blir hans nya klubbadress. 
 
Visst är det överraskande om 37-åringen väljer att spela just i SK Lejon men samtidigt känns det som en logisk lösning. Det är fortfarande oklart vilken form han är i och om han kan spela på en hög nivå igen och då kan det vara smart att köra ett par matcher i Hockeyettan för att se om han verkligen kan spela igen. Redan under förra säsongen hade han som bekant skadeproblem och det var därför som Skellefteå valde att inte förlänga kontraktet med sin lagkapten. 
 
En spelare som utan tvekan kommer spela i Hockeyettan den här säsongen är Algot Landin, backen har lånats ut av Timrå till Boden och ser ut att göra sin första match idag när laget möter Teg. 18-åringen har noterats för fyra poäng på tio matcher i Timrås J20-lag men fick göra allsvensk debut redan förra säsongen och ses som en väldigt lovande spelare. Backen ser även ut att vara med imorgon då Boden tar sig an Vännäs. 
 
 
 
 

Favoriten tillbaka i Glysis

Ett bekant ansikte är klar för spel i Hockeyettan igen. 
 
Hudiksvall har imponerat under inledningen av säsongen, truppen ser stark ut men man väljer ändå att förstärka den ytterligare. I form av en spelare som lagets supportrar borde känna rätt väl. Det är Lars Lundin som lånas in från Nynäshamn, backen är tillgänglig för spel resten av grundserien. 
Eftersom backarna Magnus Larsson och Tommy Stenqvist har drabbats av svåra skador har vi valt att låna in Lars Lundin under en månad. Tanken är att övriga backar inte skall överbelastas och att vi även är rustade för att kunna hantera ytterligare skada eller sjukdom, säger sportchefen Pär Langer till klubbens hemsida. 
 
26-åringen är som bekant ett bekant ansikte i Glysishallen, backen spelade sina första matcher i klubben under säsongen 11/12 och har sedan dess hunnit med att spela tre hela säsonger med Hockeyettanlaget. Så sent som förra säsongen var han en av lagets främsta spelare och stod för 24 poäng på 33 matcher men valde sedan att flytta ner till Stockholm där spel i Hockeytvåan väntade. Nu är han alltså tillbaka i "ettan" igen och det här får verkligen ses som en fin förstärkning av Hudiksvall.