0

Första segern för Hudiksvall

Hudiksvall har haft en tung start på försäsongen men igår fanns en ny chans att ta sommarens första seger då Borlänge kom på besök och det skulle visa sig bli en lyckad dag för HHC. Hemmalaget fick en riktigt bra start på matchen och när Linus Persson gjorde 4-0 kändes det avgjort men gästerna släpptes in i matchen och det blev faktiskt ganska spännande tillslut men närmare än Dick Ahlströms 4-3 reducering kom man inte och därmed kunde "Hudik" inkassera sin första vinst för säsongen.
- Den här helgen bjöd på en "så där" insats i fredags med en sämre start men en bättre avslutning. Nu var det tvärtom, men vi jobbar vidare mot seriestart och nu väntar två tuffa bortamatcher nästa helg, sa Hudiksvallstränaren Fredrik Johansson till klubbens hemsida efter slutsignalen.
 
Det känns som Hudiksvall är påväg åt rätt håll men man har inte råd att släppa in motståndarna i matchen på samma sätt som man gjorde mot Borlänge, det kan kosta värdefulla poäng i seriespelet. Nu väntar ett par dagars träning innan man tar sig an Väsby på fredag.
 
MATCHFAKTA
Hudiksvall - Borlänge: 4-3 (2-0,2-2,0-1)
1-0, Johan Björklund
2-0, Jonas Lindström
3-0, Johan Nilsson
4-0, Linus Persson
4-1, Sebastian Fakt
4-2, Felix Sundin Hellqvist
4-3, Dick Ahlström
 
0

Finalvinst för Mora

Tidigare idag besegrade AIK norska Sparta Sarpsborg med stabila 5-0 och i finalen mellan Mora och Vita Hästen skulle det visa sig bli hemmavinst (även om Mora stod som bortalag i matchen) efter att man fått en perfekt start med ledningsmål redan innan fem minuter hade hunnit spelats av den första perioden. I den andra perioden skulle Vita Hästen få flera chanser att komma in i matchen men man åkte istället på inte mindre än två mål i numerärt överläge vilket gjorde att det såg riktigt mörkt ut inför den tredje perioden och även om man kom lite närmare i och reducerade genom Joachim Nermark så var det Mora som höll i taktpinnen sett till hela matchen och man vinner tillslut matchen med 1-4.
 
Mora ska vara väldigt nöjda med dagens prestation och egentligen hela cupen, igår stod man för en stabil insats mot Sparta Sarpsborg och idag visade man på nytt fina takter och segern var helt rättvis. Om man hejar på Mora var det säkert kul att se nyförvärvet från Tingsryd, Jacob Nilsson, som stod för ett av lagets mål och som har goda chanser att bli en positiv överraskning den här vintern.
 
Vita Hästen ska vara mindre nöjda, man hade som sagt var en del powerplaychanser men sett till hela matchen räckte man inte riktigt till och man är nog ganska slitna efter att redan ha spelat två matcher tidigare under veckan. Nu får man sikta in sig på nästa träningsmatch som är på fredag då BIK Karlskoga kommer på besök till Himmelstalundshallen.
 
MATCHFAKTA
VITA HÄSTEN - MORA: 1-4 (0-1,0-2,1-1)
0-1, Christoffer Björklund (Hermansson, Lundqvist)
0-2, Jacob Nilsson (Stene)
0-3, Emil Bejmo
1-3, Joachim Nermark (Backström)
1-4, Daniel Hermansson (Hilmersson)
Skott:22-34
Publik: 486
 
MÅLEN FRÅN MATCHEN
 
0

Brons till AIK

Idag är det finaldags i Mora Armatur Throphy men först spelades det en match om tredjepris mellan AIK och norska Sparta Sarpsborg och där blev det tillslut Solnalaget som blev vinnare med 5-0 efter att ha kunnat kontrollera matchen från start. Det kan vara värt att notera att tre av AIK:s mål kom i powerplay den här dagen så man vet inte hur matchen hade slutat om den spelformen inte varit lika framgångsrik. Idag klev rutinerade Oscar Steen fram på ett bra sätt och stod för tre assist och just Steen kommer bli viktig för AIK den här säsongen, man har en ganska ung trupp och då är de mer erfarna spelarna viktiga med sin rutin och 33-åringen håller fortfarande bra klass vilket han visat under försäsongen.
 
Trots att det bara blev en tredjeplats så tror jag ändå att Roger Melin är ganska nöjd med vad han har fått sett under början av försäsongen, laget har kanske varit en aning ojämna men när allt stämmer så spelar man bra och det kan man ta med sig in i seriespelet som närmar sig med stormsteg.
 
MATCHFAKTA
AIK - SPARTA SARPSBORG: 5-0 (2-0,1-0,2-0)
1-0, Eric Norin (Steen, Strömwall)
2-0, Daniel Olsson-Trkulja (Steen)
3-0, Jonathan Andersson (Frödén, Bratt)
4-0, Daniel Olsson-Trkulja (Steen, Strömwall)
5-0, Michael Lindqvist
 
Lite senare under dagen spelas finalen då Mora tar emot Vita Hästen.
 
MÅLEN FRÅN MATCHEN