Västervik klara för allsvenskan

Nu står det klart vilka lag från kvalserien som spelar i allsvenskan nästa säsong. 
 
Inför kvällen var Södertälje redan klara för allsvenskt spel säsongen 16/17 men det stod fortfarande en ledig plats till förfogande och kampen skulle stå mellan Troja-Ljungby och Västervik. Troja hade det tufft i sin bortamatch mot Asplöven men deras förlust spelade ingen större roll för Västervik hade saken i egna händer och eftersom de lyckades vinna mot Södertälje med 5-1 så säkrade man det allsvenska avancemanget. 
 
Jag tycker det är både roligt och helt rättvist att just Södertälje och Västervik tar hand om de allsvenska platserna, man har varit Hockeyettans två bästa lag den här säsongen och då är man värda ett avancemang samtidigt som jag har svårt att se att allsvenskans två sämsta lag skulle vara värda att få stanna kvar i serien. Nu kan vi se fram emot en profilstark allsvenska för både SSK och VIK har flera spelare som gillar att synas samtidigt som Hockeyettans norra distrikt kommer få en rejäl förstärkning i form av Sundsvall och Asplöven. 
 
För nykomlingar blir det ofta väldigt tufft i en ny serie men för Västerviks del verkar man få en nyttig förstärkning från SHL-klubben Linköping som är intresserade av ett samarbete med smålänningarna. 
De ska kunna ha en hel kedja här nere som spelar till och från samtidigt som våra killar kan testa på SHL-nivå, säger Västerviks ordförande Lars Jörbrink till Sportbladet. 
 
KVÄLLENS RESULTAT
Asplöven - Troja/Ljungby: 6-3
Borlänge - Sundsvall: 2-1
Västervik - Södertälje: 5-1 
 
TABELLEN
1. Västervik, 21 poäng
2. Södertälje, 19 poäng
3. Asplöven, 12 poäng (+2)
4. Troja-Ljungby, 12 poäng (0)
5. Sundsvall, 11 poäng
6. Borlänge, 6 poäng
 
Tycker du att rätt lag går vidare från den här kvalserien?
 

"Känns grymt kul!"

För en liten stund sedan kunde ni läsa om Vita Hästens värvning av Simon Åkerström och här kommer en färsk intervju med den lovande backen! 
 
Idag blev det officiellt att du byter Piteå mot allsvenska Vita Hästen, hur känns det?
Det känns spännande att flytta söderut och få chansen i Allsvenskan, känns grymt kul!
 
Har det här varit något som kommit helt plötsligt eller har du känt att du närmat dig en flytt till ett allsvenskt lag? 
Efter den här säsongen i så har jag väl känt att jag tror att jag kan klara allsvenskt spel och göra bra ifrån mig, men de har gått fort från att hästen hörde av sig till att jag signa!
 
Den här vintern gjorde du seniordebut med Piteå, hur skulle du summera säsongen för egen del? 
Jag är mycket nöjd med min säsong i Piteå där jag fick mycket förtroende och speltid i alla spelformer, gjorde mycket poäng! 
 
 Åkerström har representerat Luleå på J20-nivå. 
 
 
I slutet av förra året fick du chansen att träna med Skellefteå, hur var hela del upplevelsen? 
Det var fantastiskt kul att få känna på SHL nivå även om de bara var träning, att få åka och träna med Skellefteå visar att man gjort något bra så jag är glad att jag fick den chansen!
 
Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? 
En pucksäker och spelskicklig back med styrkor i offensiva spelet, duktig i powerplay hoppas kunna bidra med poäng!
 
Vad har du för koll på din nya klubb? 
Inte jättemycket, hört att hästen har grym publik och mycket folk på matcherna så de ser jag fram emot!
 
Avslutningsvis, finns det något du vill säga till Hästens supportrar? 
- Längtar till att få spela inför er, vi ska göra till en rolig säsong tillsammans!
 
 

Backtalang till Vita Hästen

Vita Hästen har gjort klart med en ny spelare till nästa säsong. 
 
Hittills har Norrköpingsklubben varit ganska passiva på marknaden men idag gick man ut med att backen Simon Åkerström ansluter, han kommer senast från spel i Hockeyettanlaget Piteå HC. 
När det kommer till Simon har jag tittat en del på honom i vinter och jag har fått goda referenser av Lasse Johansson (sportchef) i Skellefteå, som ser en SHL-back i Simon inom ett par år med rätt träning och rätt miljö att utvecklas i. Rätt träning och miljö kan vi erbjuda i Vita Hästen, säger sportchefen Niklas Czarnecki till klubbens hemsida. 
 
Åkerström har fått sitt genombrott på seniornivå under den här säsongen, 20-åringen med rötterna i Luleå noterades för 28 poäng på 41 matcher och slutade tvåa i den interna poängligan för backar. Om ni känner igen efternamnet så beror det förmodligen på att pappa Roger Åkerström spelade över 800 Elitseriematcher och ett dussin A-landskamper. 
 
Det här känns som en intressant värvning av Hästen, man plockar in en ung och lovande spelare som vill fortsätta utvecklas vilket han borde kunna lyckas med i sin nya klubb. För Piteå är det givetvis en tung förlust, man tappar en av sina skickligaste backar och en av spelarna som visat framfötterna mest i den norra Hockeyettan under den gångna säsongen. 
 
FAKTA: SIMON ÅKERSTRÖM
Ålder: 20 år
Position: Back
Moderklubb: Luleå HF
Statistik den här säsongen: 41 matcher, 6+22=28 poäng, 14 utvisningsminuter (Piteå)
 
Vad tycker ni om den här värvningen?