Vass målskytt till SSK

SÖDERTÄLJE SER UT ATT FÅ IHOP ETT SLAGKRAFTIGT LAG LAGOM TILL SÄSONGEN DRAR IGÅNG. 
 
Härom dagen gick Södertälje ut med att forwarden Jonas Westerling skulle ansluta till klubben och idag kommer nästa förstärkning till den klassiska föreningen - forwarden Christofer Blid är tillbaka. Blid kommer senast från spel i Åker/Strängnäs där han stod för imponerande 58 poäng på 34 matcher och under de senaste tre säsongerna har han varit en av Hockeyettans bästa poängspelare där det bland annat blev 44 mål på 45 matcher säsongen 2013/14. 
Christofer har en förmåga att ”vara där” när det ska till att produceras och den egenskapen är såklart viktig för oss. Jag tycker det känns riktigt bra på forwardssidan nu, där vi har spelare med bra ambitioner och kompetens i en väldigt fin mix, säger tränaren Mats Waltin till klubbens hemsida. 
 
Det ska bli kul att se Blid i SSK-tröjan igen, den 29-årige forwarden är fostrad i föreningen och har bland annat gjort 42 allsvenska matcher i den rödvita tröjan. Nu får han åter chansen att spela i ett bra lag, under tiden i Åker så har man oftast saknat det där extra för att kunna utmana de allra bästa lagen. 
 
FAKTA: CHRISTOFER BLID
Ålder: 29 år. 
Position: Forward. 
Längd/Vikt: 182cm/91kg. 
Statistik den här säsongen: 34 matcher, 23+35=58 poäng, 14 utvisningsminuter (Åker/Strängnäs). 
Meriter: Avancemang till Hockeyettan (10/11), Spel i TV-Pucken (00/01), 4 juniorlandskamper. 

Drömlag i "Viken"?

VALDEMARSVIK SER UT ATT KUNNA STÄLLA ETT RIKTIGT STARKT LAG PÅ ISEN DEN KOMMANDE SÄSONGEN. 
 
Förra säsongen gjorde Valdemarsviks hockeylag en helt godkänt säsong men man misslyckades att ta sig upp till Hockeytvåan, nu kommer den chansen förmodligen vara betydligt större. De senaste dagarna har klubben slagit på stora trumman och värvat in fyra spelare från IK Guts, ett lag man var bittra konkurrenter med den gångna säsongen. På målvaktssidan har Emil Lilja värvats in och idag gick klubben ut med att Linköpingskeepern Andreas Sköld kommer få chansen att slå sig in i laget. På backsidan har klubben förstärkt rejält med Gutstrion Ola Svanberg, Jonatan Arildsson samt August Degerstedt och det känns som defensiven borde hålla relativt hög klass den kommande vintern. 
 
Det kan bli många måljubel för Valdemarsvik den här säsongen. 
 
På forwardssidan finns det inte så jättemånga kontrakterade spelare i nuläget men det känns som man borde kunna ha en riktigt stark uppsättning offensiva spelare om lirare som Simon Casselstrand, Philip Skännestig och Andreas Bergström väljer att stanna i klubben. Just den trion stod för imponerande 159 poäng tillsammans och då har vi inte ens nämnt Tomas Jörbrink som gjort över 150 framträdanden i Hockeyettan med Västervik. Eftersom IK Guts verkar lägga ner så skulle man kunna plocka in lite extra kraft från dem, varför inte Viktor Ringberg (17 mål på 19 matcher) eller Mathias Lilja som enligt mig var en av lagets bästa spelare den senaste säsongen?
 
Hur som helst så borde Valdemarsvik ses som den stora utmanaren till Motala (om seriesystemet ser ut som förra vintern) och det känns som "Viken" kan gå mot en riktigt lyckad säsong.. 

Storslam för Hudiksvall

IDAG HAR DET VARIT PRISUTDELNING I HÄLSINGLAND. 
 
Hudiksvall är en dominant uppe i Hälsingland och det syntes när det var dags att dela ut priser, här är årets pristagare på Hälsinglands hockeyförbunds årliga prisutdelning. 
 
Årets kvinnliga spelare: Emma Holm. 
 
Årets back: Mathias Eriksson 
 
Årets seniortränare: Fredrik Johansson 
 
Årets ungdomstränare: Jimmy Anderström 
 
Årets ungdomsspelare: Andreas Zetterman 
 
Årets eldsjäl: Håkan Larsson 
 
Årets forward: Pontus Wernerson-Libäck
 
Årets spelare: Linus Wernerson-Libäck