Erkgärds: Än har ni inte sett det bästa av mig!

Som ni nu säkert redan vet så blev det ju ingen DIV1-Guide, men det finns massor av material och det tycker jag att ni ändå ska kunna ta del av. En av alla intervjuer som jag gjorde, var den med Vita Hästens backklippa Stefan Erkgärds. Han missade stora delar av den förra säsongen men är nu taggad och revanschsugen inför den kommande säsongen! 
 
Förra säsongen fick du sitta vid sidan av isen och titta på många matcher, hur kändes det? 
- Det kändes skit att sitta där i början och inte kunna hjälpa till därute. När jag flyttade ner till båset så kändes det lite bättre, speciellt att man kunde snacka med laget under matchens gång. 
 
Hur känns det inför den kommande säsongen, har rehabiliteringen gått bra hitills?
- Rehabiliteringen har gått bra. Det blev väldigt bra ganska fort i början men nu på slutet har det gått sakta framåt. Jag har lite styrka och stabilitet kvar att träna på, men till seriestarten ska det vara bra. 
 
Om man tittar på truppen så har ni förmodligen DIV1:s vassaste, känner ni en extra press nu när ni värvat så bra spelare? 
- Jag har väldigt dålig koll på de andra lagens trupper men våran är som du säger väldigt vass. Pressen/kraven är oftast högst ifrån oss själva, men vi vill så klart göra en bättre säsong än den förra. 
 
Vad har du fått för första intryck av de nya spelarna i laget? 
- Jag har tyvärr bara träffat dem en gång och nån inte alls, men de jag träffat har varit bra grabbar. 
 
 
 
Mitt under kvalserien så bytte ni tränare och Per Hånberg kom in, vad betydde det för laget?
- Alla tycker väl det är lite spännande och skärper sig lite extra när det kommer in en ny röst som ska leda gruppen. Han gjorde inga större förändringar i början förutom lite regler i spelsystemet som gjorde att vi kändes oss tryggare på planen.
 
Nu ska du gå in på din tredje säsong i klubben, tycker du att du har ändrat något i ditt spel sedan du kom hit, eller har du alltid spelat på samma sätt?
- Jag har alltid försökt spela på ett enkelt sätt och kommer fortsätta med det. Och jag hoppas och jobbar på att bli bättre på allt. Så än har ni inte sett det bästa av mig.
 
Avslutningsvis, om du fick välja en spelare i ditt lag som publiken ska titta lite extra på, vem skulle det då vara?
- Svårt att säga såhär mitt i sommaren men vi har fått tillbaka "världens bäste DIV1-spelare" till laget, i bättre form än han var när han gick till Västerås, så det kan vara värt att hålla ett extra öga på. 

Nya äventyr för Höglund

Nu är det klart att forwarden Henric Höglund fortsätter sin hockeykarriär ytterligare en säsong, men det blir inte i Danmark, där han avslutade den senaste säsongen. Nu kommer han lämna Europa för spel i CHL-laget Arizona Sundogs, som är en sammarbetsklubb med NHL-laget Phoenix.
 
Den 35-årige forwarden har aldrig tidigare spelat borta i Nordamerika, utan det har mestadels blivit spel i antingen Allsvenskan eller i Norge, där han gjorde flera bra säsonger innan han 2011 flyttade hem till Sverige och Vita Hästen, där det blev poängrekord och succé.
 
Den senaste säsongen startade han i Allsvenskan med Karlskrona, men efter 38 matcher och 14 poäng så flyttade han ner till Danska Esbjerg, där han bland annat fick spela med Vita Hästens nye stjärnkeeper Daniel Sperrle, och avslutade säsongen med att göra sju poäng på åtta matcher. Efter klubbspelet så blev det spel i inlineslandslaget där han var med och spelade hem ett VM-Silver.
 
Hitills är det bara tre kontrakterade spelare i Arizona, Henrics lagkamrater är Kevin Baker och Jason Morgan. Baker är, precis som Höglund, en erfaren spelare som bland annat spelat 83 AHL-Matcher. Jason Morgan är ännu mer meriterad, bland annat från hela 584 AHL-matcher, 44 NHL-matcher och så kanske ni minns honom från säsongen 2008/09, då han spelade i Elitserien med Södertälje.
 
Jag gillade det jag såg av Höglund under tiden han spelade i Vita Hästen och hoppas därför att det kommer gå bra för honom även borta i CHL.
 
 

Starka värvningar i F-Serien

Idag så har både Kristianstad och Nybro lyckats med två rätt bra forwardsvärvningar. Nybro har gjort klart med Johan Persson, som senast kommer från spel i Mariestads BOIS. I BOIS-tröjan blev det totalt 62 poäng på 55 matcher under två säsonger. Persson var en av Mariestads bättre offensiva spelare den senaste säsongen och mycket talar för att han kommer lyckas bra även nere i Nybro.
 
Kristianstad har gjort klart med Sundsvallsforwarden Alexander Lagerström, som även han gjorde en rätt bra säsong den här vintern. Den ganska unge (22 år) forwarden har trots sin ålder hunnit med en hel del, bland annat har det blivit 43 Allsvenska matcher med Södertälje. Den senaste säsongen visade han att han kan göra en hel del poäng på den här nivån, det blev 30 poäng på totalt 35 matcher i Sundsvallströjan.