Ny NHL-spelare till Allsvenskan

Igår blev det klart att Carl Hagelin kommer spela i Allsvenska Södertälje, och idag så värvar klubben ytterligare en spelare från världens bästa liga. 
 
Det här gången är det Philadelphias Matt Read som kommer till södertälje. Den 26-åriga forwarden slog sig ifjol direkt in i NHL efter att ha spelat i AHL och collegeligan NCAA. 
Han har en riktigt bra säsong i benen, i rookieligans skytteliga så kom han på fjärde plats med sina 24 mål. 
 
Såhär säger Södertäljes Sportchef om värvningen:
- Read är en skicklig och mångsidig forward/center. Han tävlar intensivt och har näsa för att göra mål på kanadensiskt manér med styrningar och returer samt har ett bra snabbt skott. Med Matts allsidighet där han bemästrar det mesta kommer han att vara en stor tillgång för SSK.
 
Read har spelat med SSK-forwarden Emil Billberg, och det har säkert spelat in i att han nu kommer att spela i den allsvenska klubben. 
 
Det här är en riktigt bra värvning, det ska bli kul att se vad han kan göra för SSK, laget har ju inlett säsongen lite halvdant.. 
 
                       

Dagens matcher!

Idag så är det massor av bra och intressanta matcher, så tänkte gå genom de flesta utav dem i detta inlägg!
 
Matcher i Norr (A/B/C-Serien)
 
Boden-Vännäs
Kalix-Teg
Sollefteå-Njurunda
Hudiksvall-Borlänge
Lindlöven-Surahammar
Ore-Enköping
 
MATCHEN I FOKUS
 
Hedmora-Valbo
* Valbo är C-Seriens stora överraskning hitills, man ligger två i tabellen och har spelat riktigt bra. I den senaste matchen så vann man med klara 5-1 mot serieledarna Falun. 
Hedemora ska vara ett lag för All-Ettan, men då krävs seger i såna här matcher. Man slog Borlänge senast (5-3) och det var ett steg i rätt riktning. 
 
 
 
Matcher i Söder (D/E/F-Serien)
 
Järfälla-Väsby
Vallentuna-Huddinge
Botkyrka-Nacka
Wings/Arlanda-Åkers/Strängnäs
Västervik-Grästorp
Mariestad-Arboga
Kumla-Vimmerby
Mjölby-Tranås
Kristianstad-Kungälv
Halmstad-Olofström
Pantern-Helsingborg 
 
MATCHER I FOKUS
 
Vita Hästen- Skövde
* Tidig seriefinal i E-Serien, Skövde och Hästen har tagit full pott (12p) hitills och båda har spelat rätt så bra över lag. Skövde siktade först på att hålla sig kvar, men nu är målsättningen all-ettan, och med det spelet man har nu så borde man kunna ta sig dit, men resan är lång och flera andra lag vill också ha en plats dit. Nyförvärven Sjögren, Thegel och Selle-Larsson har imponerat i säsongsstarten! 
Vita Hästen gjorde en riktigt stark insats senast mot Vimmerby (4-0) och förhoppningsvis gör det att det kommer mycket folk till Himmelstalundshallen. Forwarden Henrik Bankelius har fått en lysande start i sin nya klubb , 8 poäng på 4 matcher! 
 
Mörrum-Kallinge/Ronneby
* Mörrum har spelat riktigt bra och ligger på en andra plats, en placering efter KRIF, så även här kan vi se fram emot en liten seriefinal, även om det är långt kvar innan allt ska avgöras. Kallinge hade det tufft mot Borås men reste sig i matchen mot Helsingborg i fredags. 
Hoppas det kommer mycket folk till Jössarinken, en sån här match förtjänar mycket folk! 
 

Finns många bra matcher som ni ser, hur tror ni det kommer gå för just erat favoritlag? 
 
 
 
 
 
 
 
 

NHL-busen är tillbaka i DIV1

En av förra säsongens mest omtalade DIV1-värvningar var den när IFK Ore gjorde klart med Mike Danton. Det blev succé i hans nya klubb, men efter grundserien så lämnade han klubben och hamnade i den Österrikiska ligan där han avslutade säsongen på ett bra sätt. 
 
Men nu är den snart 32-årige forwarden tillbaka i svensk hockey, han har skrivit kontrakt med Kramfors-Alliansen, där hans gamla tränare från Ore finns, Jan Huokko. 
Såhär säger Danton om att komma tillbaka till Sverige:
– Jag är väldigt upprymd över att få möjligheten att återvända till Sverige där min professionella karriär återuppstod, och ha ännu en möjlighet att dela min erfarenhet med ett ungt lag. 
 
På Dantons meritlista finns bland annat 87 NHL matcher med New Jersey och St Louis, plus spel i New Jerseys AHL-lag. 
2000 blev han draftad som nr 135 totalt (av st louis). 
Han karriär tog en oväntad vändning när han fick fängelse för att ha anlitat en torped som skulle sin agent, men det var egentligen (enligt Danton) sin far som han ville ha dödad. 
 
Efter att ha avtjänat sitt straff så spelade han två säsonger i en collegeliga borta i USA, innan han kom till Ore, och det var där som hans karriär fick fart igen, det blev 41 matcher på 27 matcher. 
 
Kul värvning, för det här är en riktigt bra spelare som borde kunna höja Kramfors chanser att lyckas den här säsongen. Bra också att Huokko finns där, han kanske vet hur man hanterar Danton. 
 
                   
1