VIDEO: Tranåslägret inför Mjölbymatchen

Inför morgondagens matcher

Imorgon är det full fart i DIV1-Sverige, här är samtliga matcher! 
 
Norra Serien
Piteå - Vännäs: 2
Östersund - Örnsköldsvik: 1
 
C-Serien
Lindlöven - Åkers/Strängnäs: 2
Hedemora - Borlänge: 1
Tierp - Surahammar: 1
Enköping - Hudiksvall: 2
 
D-Serien
Väsby - Visby/Roma: 2
Gnesta - Nyköping: 2
Hammarby - Tumba: 1
Huddinge - Wings/Arlanda: 1
Vallentuna - Nacka: 1
 
E-Serien
Tranås - Mjölby: 1
Vimmerby - Kumla: 1
Vita Hästen - Mariestad: 1
Forshaga - Grästorp: 1
Västervik - Skövde: 1
 
F-Serien
KRIF - Helsingborg: 1
Tingsryd - Halmstad: 1
Nybro - Borås: 1
Pantern - Nittorp: 1
Olofström - Mörrum: 2
 
Vad tror du om morgondagens matcher? 
 

Inför Vita Hästen - Mariestad

Det har varit ett par händelserika dagar för Vita Hästen men nu kommer ett skönt avbrott i form av en match mot serietrean Mariestad. Båda lagen kommer senast från segrar, Hästen vann med 5-4 borta mot Skövde (efter förlängning) medans Mariestad tog en stabil 4-1 seger hemma mot Allettanjagande Västervik. Det känns som båda lagen kommer ta sig vidare till Allettan och jag måste säga att jag faktiskt är lite överraskad över att Mariestad tar sig dit, jag hade trott att Västervik skulle kunna göra en starkare säsong och ta sig förbi men det verkar de inte klara av. Det kändes som att Hästen hade lite tur när man tog med sig två poäng från senaste matchen och det finns fortfarande en hel del att slipa på, det gäller att höja lägstanivån om man ska ta sig långt den här säsongen. 
 
                            I det senaste mötet i Himmelstalundshallen vann Hästen med 6-3.
                                                           Foto: Josefin Eriksson
 
När laget spelar på topp så gör man som mot Vimmerby i seriefinalen (6-0) och det är så man behöver spela oftare, speciellt efter juluppehållet. Senaste nytt i laget är att forwarden Linus Näsström blir borta ett par veckor på grund av en smäll som han fick under matchen mot Skövde, men det verkar som att Otto Jaksch ska vara redo för spel efter en tids frånvaro. Joakim Strandberg sägs få stå vid sidan av isen ytterligare en tid och det är synd, han har gjort det bra när han fått chansen i kasse. 
 
När lagen möts i Katrinhallen så brukar jag ha svårt att tippa matcherna, Mariestad är ofta starka hemma och man har vunnit mot just Hästen där tidigare under säsongen. När lagen möts i Himmelstalundshallen blir resultatet ofta annorlunda och Hästen brukar ta hem segern även om vi inte ska räkna ut BOIS på förhand. 
 
TIPS: 7-3 till Vita Hästen
 
Vad tror du om den här matchen?