0

Värvningsoffensiv av Karlskrona

Blekingelaget förstärker på flera fronter. 
 
Den kommande säsongen ser ut att kunna bli något av en nystart för Karlskrona, laget åkte ur SHL och kommer gå in i den allsvenska säsongen med många nya spelare. Under dagen har klubben gått ut med inte mindre än fyra nyförvärv som man hoppas ska ta laget långt. På backsidan värvas Joseph Berger in från Frölundas J20-lag och man väljer även att förstärka med Drew Paris, som senast kommer från spel i den brittiska ligan med Cardiff Devils. 
 
Paris har tidigare spelat i både Tyskland och Österrike. 
 
 
Berger är en lovande spelare men det är Paris som värvas in med högst förväntningar på sig. Den rutinerade kanadensaren har tidigare spelat i Tingsryd & Modo men har även en del AHL-meriter på sitt CV. Den gångna säsongen spenderades i Cardiff där han noterades för 20 poäng på 46 matcher i ligan och slutspelet men det blev även sex matcher i Champions Hockey League och där stod 30-åringen för fem poäng. 
 
Även på forwardssidan förstärks det mer rutinerade kort, Matt Carey ansluter från Leksand men kvällens mest glädjande nyhet var förmodligen den att Niklas Johansson väljer att återvända till klubben. Forwarden kommer senast från en lyckad säsong med Oskarshamn men har tidigare spelat två säsonger i KHK och han var en av spelarna som hade stor del i det allsvenska avancemanget våren 2013. Trots att Johansson bara är 32 år har han hunnit med väldigt mycket, den allsvenska debuten kom redan säsongen 02/03 och sedan dess har det blivit en bra bit över 400 matcher i serien men han har även spenderat flera säsonger i Hockeyettan. Vintern 06/07 dominerade han i Piteå vilket gjorde att Sundsvall värvade honom och säsongen 10/11 stod han för imponerande 61 poäng på 39 matcher i Hudiksvallströjan. 
 
I samband med att värvningarna offentliggjordes meddelade klubben att man i princip är klara med lagbygget men jag skulle tro att ytterligare någon back kommer att ansluta innan säsongen är igång. Om vi ska lyfta fram någon spelare lite extra så tror jag att Marcus Paulsson får en viktig roll, den landslagsmeriterade forwarden valde att följa med laget ner i Hockeyallsvenskan och där har 34-åringen inte spelat sedan säsongen 08/09. Han behöver vara på topp om Karlskrona ska ha en rimlig chans att ta sig tillbaka till SHL. 
 
 
 
0

Nykomlingen förlänger med sin kapten

Mörrum ger sina supportrar goda nyheter. 
 
Under våren har andra nykomlingar fått mest uppmärksamhet men idag har även Mörrum klivit fram och gjort saker som är värda att meddela om. Idag står det nämligen klart att nyckelspelaren & lagkaptenen Dave Lindarv förlänger sitt kontrakt ytterligare en säsong. Backen går därmed in på sin andra säsong i klubben. 
Vi ser Dave som en hörnsten i vårt lagbygge framförallt på isen men även i omklädningsrummet där hans ledaregenskap är viktigt. Lindarv kommer säkerligen att göra en än bättre säsong den som kommer än den förra nu när han har kontinuitet när det gäller isträning och matchspel, säger sportgruppens Jim Känno till klubbens hemsida. 
 
 Lindarv (med ett "C" på tröjan) får kämpa mot Kalmarspelare även i höst. 
Foto: Tove Dolff 
 
Det är inget snack om att Lindarv är Mörrums största stjärna (om det nu finns stjärnor i Hockeyettan). Den erfarne backen debuterade i allsvenskan redan för elva år sedan och har sedan dess hunnit med en hel del. Mellan 2013-15 var han en av Hockeyettans bästa backar i Tingsryd men trots det tog han steget ner i tvåan med Olofström. Där har de tre senaste säsongerna spelas men det känns ändå som att han fortfarande håller för spel på en betydligt högre nivå. Den gångna säsongen stod 30-åringen för 49 poäng på 48 matcher vilket är extra imponerande eftersom han är back. 
 
I och med den här goda nyheten har Mörrum 14 spelare med kontrakt och det känns som att stommen är klar. I målet lär förmodligen Hampus Alexandersson få ett stort förtroende, nyförvärvet från Tranås brukar hålla en jämn och hög nivå samtidigt som Sebastian Eriksson aldrig spelat i Hockeyettan. Framåt förlitar man sig mycket på Andreas Grönqvist som värvades in under förra säsongen och som bland annat stod för nio poäng i kvalspelet. Man hoppas även att hemvändaren Malcolm Zander äntligen ska få sitt genombrott och visa sin rätta potential. 
 
Mörrums lag ser helt okej ut, man borde kunna hålla sig kvar men man går samtidigt in i den tuffaste grundserien så det lär krävas bra insatser hela vägen om man ska undvika kvalserien. 
 
 
 
 
 
0

Skandal skakar nykomlingen

Det stormar kring en av Hockeyettans nya bekantskaper. 
 
Under våren och inledningen av sommaren har Kalmar varit ett av Hockeyettans hetaste lag, man har förstärkt truppen med ett flertal tunga namn som gett supportrarna anledning att verkligen se fram emot säsongen som väntar. Man har även hittat en ny tränare i form av Duane Smith men nu står det klart att man bryter med honom - innan han ens gjort en enda träning med laget. Anledningen är att han skrivit främlingsfientliga saker på sin twitter.
Jag är inte rasist och står naturligtvis bakom uppfattningen om alla människors lika värde. Jag är också pappa till tre döttrar och blir upprörd när det rapporteras om kvinnoförtryck i olika delar av världen, ett förtryck som ibland är legitimt inom vissa kulturer, säger Smith i ett uttalande på klubbens hemsida. 
 
 Smith har tidigare tränat Vänersborg och Nacka. 
 
Trots Smiths ånger har klubben alltså beslutat att bryta kontraktet (vilket naturligtvis är helt rätt) och nu drar jakten på en ersättare igång. Jag vet inte hur läget är med Reine Rydberg men han borde vara den optimala lösningen. Den erfarna tränaren har tidigare tränat på en lägre nivå än Hockeyettan men han var trots allt med och tog upp laget till serien. Den bedriften kan inte underskattas. 
 
Det här är naturligtvis ingenting som klubben tycker är roligt men samtidigt kan man inte lastas för mycket, man har valt att agera och de flesta är nog överens om att Smith inte skulle få stanna.