Backen lämnar Hudiksvall

HUDIKSVALL ÅKER PÅ EN NY BACKFÖRLUST. 
 
Igår kunde ni läsa att backen Jonas Halvarsson lämnar Hudiksvall för spel i Borlänge och idag kom en ny tung spelarförlust på backsidan, Lars Lundin är nämnligen klar för spel i danska Aalborg. Den 23-årige dalmasen stod för en bra säsong och gjorde bland annat tolv mål på 33 matcher i Hudiktröjan innan äventyret tog slut i playoff2 mot Västervik. 
 
Lundin har aldrig tidigare spelat i den danska ligan men säsongen 2012/13 testade han lyckan i norska Storhamar och där noterades han för åtta poäng på 46 spelade matcher. Under sin tid i Hudiksvall spelade backen 73 matcher och stod för 49 poäng (20 mål). 

Flera spelare under Oskarshamns radar

DEN ALLSVENSKA KLUBBEN JAGAR FLERA SPELARE. 
 
Det är tidningen Barometern som skriver att den allsvenska klubben är intresserade av ett flertal spelare där forwarden Jonas Engström verkar vara den mest aktuella. Den 24-årige forwarden kommer senast från spel i Södertälje men dem åkte ner i Hockeyettan och jag tror inte att han kommer följa med dem ner i seriesystemet, han stod för 16 poäng på 44 matcher vilket var hans näst bästa notering som seniorspelare. Tidigare har Engström spelat i en annan allsvensk klubb, Vita Hästen, där han gjorde fyra poäng på 16 matcher säsongen 2010/11. 
 
En annan spelare som klubben är intresserade av är Kalle Eklund, en back som var med och spelade upp Karlskrona till SHL. Den 24-årige smålänningen har spenderat de två senaste säsongerna i KHK men har tidigare även spelat allsvensk hockey uppe i Mora och mellan 2009-2011 testade han lyckan på andra sidan atlanten. 
Det är en av de backar vi tittar på. Han är intressant, säger sportchefen Roger Jönsson till Barometern. 
 
 

Nyckelspelare stannar i Hudiksvall

FREDRIK JOHANSSONS HUDIKSVALL FÅR BEHÅLLA EN AV SINA VIKTIGASTE SPELARE. 
 
Det är Johan Björklund som förlängt sitt kontrakt och nu ska han gå in på sin tredje säsong i klubben. Den snart 25-årige forwarden kommer senast från en fin säsong där han stod för 26 poäng på 37 matcher och under sin tid i Hudiksvall har han noterats för 66 poäng på 70 matcher vilket är ett fint facit. 
Jag är mycket glad och stolt att representera en förening som HHC som arbetar så aktivt med den social biten. Jag tror och hoppas att vi kan ta nästa steg och nosa in på vårkanten med att gå långt i Playoff och längre, säger Björklund till klubbens hemsida. 
 
Just nu har Hudiksvall elva kontrakterade forwards, sju backar och en målvakt så klubbens lagbygge har kommit väldigt långt och det känns som man har en bra stomme att jobba med när försäsongsträningen drar igång. Jag ska försöka få tag i tränaren Fredrik Johansson och se om vi kan få en liten inblick i hur det går med förberedelserna inför säsongen och hur han ser på läget i truppen just nu.