Information om Hockeyguiden

Jobbet med Hockeyguiden går framåt och jag tänkte ge er en liten försmak av vad ni kommer att kunna läsa i den. 
 
* Intervjuer med spelare från både allsvenskan och Hockeyettan. 
* Fakta om alla spelare i allsvenskan och Hockeyettan. 
* Massor av statistik från den senaste säsongen. 
 
Förra året så var det även med en hel del om SHL och NHL men de flesta av er läsare är ju mest intresserade av de lite mindre serierna så tänker lägga extra krut på dem, det blir minst en sida om varje lag i Hockeyettan och de allsvenska lagen får minst två sidor vardera. Det är inte riktigt klart när guiden kommer att släppas men det blir förmodligen ett ar veckor innan seriespelet drar igång, det vill säga i början av September. 
 
Har ni några frågor eller önskemål om vad ni vill läsa så får ni gärna lämna en kommentar! 
 
 

Asplöven förstärker offensiven

ASPLÖVEN HAR LAGT EN NY PUSSELBIT I SITT LAGBYGGE. 
 
Haparandalaget Asplöven är alltid lite i bakgrunden jämfört med andra lag men det känns som man inte ska räkna ut dem (den här vintern heller) för man brukar ha en förmåga att överraska och motbevisa alla så kallade experter som tippar dem som ett lag i den absoluta botten. Idag gick klubben ut med en förstärkning som borde ge lite offensiv styrka till laget, Simon Olsson är tillbaka i klubben. 
Kul att komma tillbaka till Haparanda och till en riktig vinter. Ska bli otroligt intressant att vara en viktig del av Asplövens nya satsning som förhoppningsvis leder till en högre nivå för laget och för min egen del säger nyförvärvet till klubbens hemsida. 
 
Olsson kommer senast från en lyckad säsong i norska högstaligan med Lørenskog där han stod för 40 poäng på 42 matcher i grundserien. Den 25-årige forwarden debuterade i allsvenskan med Rögle säsongen 2010/11 och var även med och spelade upp klubben till SHL innan han flyttade vidare till Örebro, BIK Karlskoga och även Asplöven där han stod för 32 poäng på 47 matcher säsongen 13/14 och nu är han alltså tillbaka i klubben igen. 
 
Det här känns som en av Asplövens bästa värvningar under början av sommaren och Olsson borde få en nyckelroll i Per Kenttäs lagbygge. 

Forward tillbaka på ön

EN BEKANT SPELARE ÄR TILLBAKA PÅ GOTLAND. 
 
Visby/Roma har gått ut med att forwarden Emil Wahlberg är klar för klubben, han kommer senast från spel nere i IK Pantern som han var med och spelade upp i allsvenskan tidigare i våras. Den 26-årige forwarden kommer förvisso från Västerås men är främst känd för sin tid i just Visby/Roma, mellan 2008-2014 höll han till i klubben och nu är han alltså tillbaka på ön. 
I Emil vet vi precis vad vi får och han kommer att bidra med mycket av det vi saknade i vintras, skriver klubben på sin hemsida. 
 
 Wahlberg (11) byter Malmö mot Visby. Foto: Alexander Viktorson 
 
Rent poängmässigt var den senaste vintern Wahlbergs svagaste på seniornivå men han hade ändå en relativt viktig roll i Pantern och var ordinarie under hela säsongen, nu ska det bli interssant att se om han kan få igång poängproduktionen igen (I Visby har det blivit 40 poäng som bäst). 
 
1