0

Allsvensk kapten till DIV1

Nu är det klart att Åkers/Strängnäs gör en riktig kanonvärvning. Det är forwarden Tony Lagerström som lämnar Allsvenska Södertälje, där han varit lagkapten sedan 2011, för spel i Åkers. Den Huddingefostrade 25-åringen har bland annat hunnit samla på sig 308 Allsvenska matcher på CV:t, plus ett antal juniorlandskamper. 
 
Lagerström är också NHL-draftad, 2006 valdes han som nummer 76 av Chicago Blackhawks, men han har aldrig varit nära en flytt till andra sidan atlanten. Den senaste säsongen blev det 12 poäng på 51 matcher i SSK men vi ska nog räkna med betydligt fler poäng den här säsongen. Förutom Lagerström så ansluter även Nicklas Nilsson från Huddinge. Även Nilsson är forward och stod för en bra säsong senast, det blev 30 poäng på 32 matcher men som mest har det blivit 41 poäng för 25-åringen. 
 
     
 
                                                                 Tony Lagerström
 
 
Det här känns som två bra värvningar, och det är såna värvningar som behövs om laget ska ta sig till Allettan den här säsongen. 
 
Här kan ni se hur jag tippat C-Serien: http://benjies.blogg.se/2013/july/tipset-div1-c.html (den 14:e Juli) 
 
 
 
 
0

Cupkvällen

Ikväll spelades både Stena Cup (Olofström) och Reebok Cup (Mariestad). I det här inlägget tänkte jag sammanfatta hur den första spelkvällen gick! 
 
Mörrum - Tingsryd : 4-3 (Stena Cup)
Mörrum gick från 1-2 till 4-2 efter att bland annat Tommie Samuelsson nätat för sin nya klubb. 
 
Olofström - KRIF : 4-2 (Stena Cup)
Borglin blev tvåmålsskytt för Olofström. 
 
Kumla - Grästorp : 3-1 (Reebook Cup)
Grästorp saknade trion Carl-Johan Svensson, Jonas Lönn och Marcus Twillman. Kumlas målskyttar blev Pontus Gustafsson, Viktor Lennartsson och Robert Bergh. 
 
Mariestad - Skövde : 4-6 (Reebook Cup) 
Målrik match där Henrik Thegel blev tvåmålsskytt för Skövde. Det blev en hel del utvisningar och matchstraff i den här matchen, vilket förmodligen mest berodde på domarnas nya nivå. 
 
Imorgon fortsätter båda cuperna, i Mariestad ska hemmalaget ta emot Kumla medans Skövde ska möta Grästorp. Nere i Olofström ska steelers ställas mot Mörrum och Tingsryd ska möta KRIF.