0

Allsvensk värvning på gång av Vimmerby?

Vimmerby verkar vara intresserade av en allsvensk spelare.
 
Det hände saker i de småländska skogarna, nyligen gick man ut med att Jeff Hällegard blir lagets nya tränare och idag har det kommit fram att klubben fört diskussioner med en allsvensk spelare. Spelaren i fråga är Victor Crus-Rydberg och kommer senast från spel i Vita Hästen där han noterades för tolv poäng på 45 spelade matcher. 
Vimmerby har kontaktat mig och undrat hur min situation är, men det är ingenting som är nära. Just nu har vi slutat att ha kontakt. Kontaktar de mig igen, så får jag tänka på det lite till, säger forwarden till dagensvimmerby.se 
 
Det låter inte så värst troligt att 21-åringen skulle välja spel i Vimmerby nästa säsong, känslan är att han vill fortsätta sin karriär i allsvenskan och inte ta steget ner till Hockeyettan. Crus-Rydberg är helt klart en lovande spelare som skulle hålla bra klass i Hockeyettan men han kommer samtidigt från en säsong där han (förutom ett par drömmål på straff) misslyckades att motsvara de förväntningar som fanns på honom. 
 
 
 
 
0

"Vi hade en otrolig kemi"

En av Vita Hästens profilstarkaste värvningar är den av Oskar Drugge, som senast kommer från succélaget Västervik. Nu har vi tagit ett snack med den offensive backen! 
 
För en tid sedan blev det klart att du byter den allsvenska nykomlingen Västervik mot Vita Hästen, hur kom det sig att du gjorde det valet? 
Jag fick väldigt snabbt ett bra intryck av Niklas (Czarnecki, sportchefen) och Vita Hästen efter att vi pratats vid, så efter det funderade jag ett par dagar innan jag beslutade att skriva på. 
 
Vilket intryck har du hunnit få av din nya klubb och de nya lagkamraterna? 
Nu har jag bara varit här i två dagar, men den lilla uppfattningen om klubben är att vi har något bra på gång. Många yngre och hungriga killar som vill bli bättre för varje dag. Lagkamraterna verkar alla vara fina grabbar. 
 
Utifrån sett såg det ut som du fick något av ett genombrott den här säsongen, hur ser du själv tillbaka på din tid i Västervikströjan? 
Min tid i Västervik var verkligen fantastisk, jag trivdes ypperligt i både klubben och staden. Jag hade turen som fick chansen att spela med fantastiska spelare i Joacim Hedblad, Victor Öhman, Dan Pettersson och Victor Lindman. Vi hade en otrolig kemi och det la väl grunden till att jag personligen tog ett kliv i rätt riktning. Men hela laget var riktigt bra, jag hade inte så bra koll på vissa av dem sedan tidigare men dem visade verkligen att dem var bra hockeyspelare.
 
 Vita Hästens försäsong har precis tagit fart. 
 
Trots att du fortfarande är ung så har du hunnit att spela i en hel del klubbar, hur skulle du säga att det skiljde sig från att spela tex KRIF till Västervik? 
Rent hockeymässigt tycker jag inte skiljde så mycket mellan klubbarna, det var unga spelare i bägge lagen utan det var väl att vi i VIK tränade kvällstid istället för dagtid alternativt tidig eftermiddag i KRIF. Men båda klubbarna har hjälp mig oerhört mycket i min utveckling.
 
Hur skulle du beskriva dig själv som spelare, vad känner du att du kan tillföra till ditt nya lag? 
Alltid svårt att beskriva sig själv, men jag vill försöka vara en spelande back som alltid kommer till jobbet varje dag. 
 
Nu är försäsongen igång, finns det något speciellt som du siktar in dig på att lägga extra fokus på fram till isträningen drar igång på allvar? 
Nu är det ett steg upp i seriesystemet för mig, så då måste jag jobba på att både bli starkare och uthålligare.
 
 
0

Backlöfte till Almtuna

Uppsalalaget fortsätter att visa framfötterna under silly season. 
 
Almtuna ser ut att få till ett riktigt intressant lag, redan i början av månaden hade man förstärkt med flera intressanta spelare och idag gick man ut med ytterligare en intressant värvning. Den här gången är det backen Marcus Oskarsson som ansluter till Uppsalaklubben, han kommer senast från spel i Luleå där han tagit sig från juniorlaget till A-laget de senaste säsongerna. 
- Marcus är en modern spelare med moderna kvalitéer, där Marcus styrkor sitter i spelskickligheten och det offensiva spelet. Marcus är en rightfattad back med ett bra skott. Enligt vanliga rutiner har jag kartlagt Marcus spel, vilket jag med mina kollegor kommer upprätta en individuell utvecklingsplan för hur vi skall utveckla Marcus på bästa sätt, säger sportchefen Tobias Pehrsson till klubbens hemsida. 
 
Den 22-årige backen får ses som en riktigt lovande spelare, den gångna säsongen fick han spela totalt 53 matcher i Luleå men han gjorde även åtta matcher i allsvenskan med Asplöven och han debuterade faktiskt i allsvenskan redan under säsongen 2012/13 (även då i Asplöven). Förra året var backen med och vann Champions Hockey League och han har även vunnit ett SM-silver i Luleåtröjan, det gjorde han våren 2013. 
 
FAKTA: MARCUS OSKARSSON
Ålder: 22 år. 
Position: Back. 
Statistik den här säsongen: 42 matcher, 0+8=8 poäng (Luleå, grundserien)
11 matcher, 0+0=0 poäng (Luleå, slutspelet)
8 matcher, 1+2=3 poäng (Asplöven, allsvenskan)
Meriter: SM-Silver, Champions Hockey League-vinst, 115 SHL-matcher.