Kvällens allsvenska resultat

Visst, idag har det varit mest fokus på fotbollsavgörandet men vi får inte glömma bort dagens allsvenska matcher, såhär gick det i dem!
 
Kvällens resultat
Asplöven - Vita Hästen: 4-3 (efter förlängning)
Sundsvall - Västerås: 5-1 
Mora - AIK: 2-4 
Björklöven - Oskarshamn: 5-2 
 
Kvällens vinnare: Sundsvall. Snacka om att nykomlingen stod för ett styrkebesked när man besegrade serieledarna med hela 5-1, nu ligger laget hack i häl på flera andra lag nere i botten av tabellen. 
 
Kvällens förlorare: Mora. Efter två spelade perioder ledde laget med 2-1 men sedan släppte man in tre mål på 14 minuter mot AIK och hemmapubliken fick se sitt lag förlora ytterligare en match. 
 
Kvällens nykomling: Sundsvall. Vilken form laget verkar vara inne i, man har fått fart på spelet och har tagit fem viktiga poäng de senaste dagarna, nu får de andra bottenlagen börja se upp för nykomlingen. 
 
Kvällens spelare: Victor Ahlström. Förra säsongen gjorde Victor åtta poäng (i Södertälje) under grundserien - ikväll stod Sundsvallsforwarden för ett mål och två assist vilket gör att han nu noterats för fyra poäng på åtta matcher och känslan är att han fått ett lyft i sin nya klubb. 
 
Man skulle kunna säga att det här var norrlandslagens kväll, Asplöven tog två viktiga poäng hemma mot Vita Hästen samtidigt som både Sundsvall och Björklöven plockade tre extremt viktiga poäng som hjälper dem nere i bottenstriden. Uppe i Haparanda blev Scott Macaulay stor matchhjälte, han stod för ett mål under ordinarie speltid och i förlängningen avgjorde han matchen med sitt åttonde mål för säsongen och nu närmar sig laget en plats bland de åtta främsta. 
 
AIK:s fina form fortsätter, ikväll kom en ny seger efter att man vänt 2-1 till 2-4 i den tredje perioden och nu ligger laget bara två poäng bakom Västerås och då har de spelat två matcher färre än serieledarna - Solnalaget blir farliga den här säsongen.. 
 
För Björklöven var kvällens match extra skön, laget har haft en väldigt tung period men ikväll stod man för en fin insats hemma mot Oskarshamn och nu kanske det kan vända för Tommy Jonssons gäng. 
 
 

Kvällens resultat i Hockeyettan

Ikväll har det spelats fyra matcher i Hockeyettan och här kommer en kort summering av hur det gick i dem. 
 
Kvällens resultat
Norra serien
Kalix - Kovland: 6-4
Östra serien
Visby/Roma - Wings: 6-5 (efter straffar)
Västra serien
Grästorp - Skövde: 4-5
Arboga - Köping: 4-2 
 
Kvällens vinnare: Skövde. Det blev tre väldigt viktiga poäng i jakten på en plats bland dem fyra främsta, nu ligger laget sexa men man har bara fyra poäng upp till fjärdeplatsen. 
 
Kvällens förlorare: Wings. Laget stod för en till stora delar fin insats på Gotland, man hade ledningen med 3-4 långt in i matchen men med minuten kvar att spela kvitterade hemmalaget som senare även vann på straffar. Wings har hela tolv poäng upp till en allettanplats och får nog främst sikta in sig på att kämpa sig bort från bottenstriden. 
 
Kvällens nykomling: Det var knappast någon höjdarkväll om man följer seriens nykomlingar, Köping tog förvisso ledningen borta mot Arboga men man föll tillslut med 4-2 och de fick därmed åka hem utan poäng. 
 
Kvällens spelare: Emil Mäkitaavola. Kalixforwarden hade en bra kväll på jobbet och noterades för två mål i 6-4 segern hemma mot Kovland. 
 
 
Skövde tog som sagt var en viktig seger i det som kallas för ett "miniderby" mot Grästorp (Mariestad är ju deras största rival i den västra serien) och man gjorde det mycket tack vare Viktor Jörnevik som gjorde två mål och som nu står noterad för tio poäng på elva matcher vilket är ett fint facit. Efteråt verkade tränaren Anders Spaak vara rätt nöjd med lagets insats. 
Vi var i ett knivigt läge, som i en del tidigare matcher. Då har vi vikit ner oss men idag jobbade vi på hårt, säger han till Skövde nyheter. 
 
Imorgon har vi flera intressanta matcher att hålla koll på, vi kan bland annat se fram emot ett möte mellan KRIF och Vimmerby nere i den södra serien och i Södertälje får hemmalaget agera bortalag medans Hammarby står som hemmalag.
Det har jag aldrig varit med om, men jag hoppas det blir mycket folk som tar sig till den här bortamatchen, det är ju inte så långt, skämtar SSK-tränaren Mats Waltin på klubbens hemsida. 
 

Tung skada för Hudiksvall

Hudiksvall har drabbats av en tung skada. 
 
Hudiksvall har fått upp farten, man vann sin senaste match men man fick göra det utan lagkaptenen Magnus Nilsson och nu står det klart att han kommer missa de närmaste matcherna. Det är en gammal hjärnskakning som gör sig påmind och det verkar som att forwarden kan behöva vila i minst tre veckor vilket såklart är ett avbräck för Hockeyettanlaget. 
Han ska ha ett liv efter hockeyn också och "Mange" har haft en del hjärnskakningar genom åren. Nu får han experthjälp så får vi se sedan vad som händer, säger tränaren Fredrik Johansson till Helahalsingland.se 
 
Nilsson har börjat säsongen ganska bra, efter nio spelade matchen står han noterad för sex poäng och visst är känslan att laget försvagas med östgöten på läktaren istället för ute på isen. Förra säsongen blev det 17 poäng för 37-åringen men hans poängrekord från tiden i Hudiksvall kommer från säsongen 2010/11 då han gjorde hela 55 poäng på 37 spelade matcher.