Stjärnan tillbaka i Hockeyallsvenskan

Topplaget förstärker offensiven rejält. 
 
Inför säsongen tippade jag att Timrå skulle sluta nia men laget har presterat väldigt bra under de inledande omgångarna och när Jonathan Dahlén kom tillbaka har man höjt sig ytterligare. Inför morgondagens match mot Vita Hästen toppar man tabellen och borde vara nöjda, trots det väljer klubbledningen att förstärka truppen. Siktet ställdes in på en offensivt skicklig spelare och valet föll tillsist på Alex Lavoie som senast kommer från spel i den finska ligan. 
När Alex dök upp så kände vi att det här var ett bra alternativ. Alex gjorde det bra förra året i HockeyAllsvenskan och han har visat att han är en toppspelare på den här nivån. Det här blir ett bra tillskott för oss, säger sportchefen Kent Norberg till klubbens hemsida. 
 
 Foto: Johnny Anderson
 
Det här får ses som en väldigt stark värvning, flera allsvenska klubbar har varit sugna på att värva kanadensaren men han valde alltså seriens just nu hetaste lag. 24-åringen har spenderat hösten i finska KalPa där det blev sex poäng på 16 matcher men anledningen att han värvas är naturligtvis förra säsongen då forwarden stod för hela 59 poäng på 61 matcher i BIK Karlskoga. Det är siffror som imponerar och som samtidigt sätter en hel del press på nyförvärvet. 
 
Värvningen gör att Timrå ser väldigt starka ut just på forwardssidan men det har spekulerats en hel del i om jättelöftet Dahlén kanske kan vara påväg bort från klubben. Ett flertal SHL-klubbar sägs vara intresserade av forwarden som lånats in från Vancouver och skulle han försvinna är värvningen av Lavoie ännu viktigare. 
 
 

Sikta mot stjärnorna

Kalmar ryktas ha siktet inställt på att förstärka truppen rejält. 
 
Det är inget snack om att Kalmar har stora visioner för var man vill vara, i nuläget hittar vi laget i Hockeytvåan (som man leder) men siktet är inställt på att nå en högre nivå. Om vi tar en titt på truppen hittar vi ett antal rutinerade spelare och nu kommer det rapporter om att man vill förstärka truppen med Conny Strömberg och Per Ledin. Två minst sagt rutinerade rävar. 
Det är två färgstarka profiler som skulle dra folk till Iffehallen, som dessutom är vinnare och ruggigt bra spelare. Det skulle vara dumt att inte kolla möjligheten med tanke på att de är lediga just nu, säger ordföranden Tobias Johansson till Barometern. 
 
Till samma tidigt berättar Johansson att man förde samtal med Strömberg inför säsongen och just därför känns en sådan värvning mer trolig. Samtidigt finns det en hel del andra klubbar som också skulle vilja ha Strömberg i sitt lag, han är ju väldigt skicklig i powerplay där det fina spelsinnet kommer till användning. 
 
När det kommer till Per Ledin så känns det mer som en chansning, 39-åringen är visserligen klubblös men han vill förmodligen spela på en högre nivå. Den här säsongen har forwarden inte spelat någon match men hans "attraktionsvärde" är ändå relativt högt och det finns nog klubbar i Hockeyallsvenskan som gärna skulle ha honom i sitt lag. Men det är imponerande att Kalmar ändå har såna ambitioner att man ställer in siktet på två så pass meriterade spelare. 
 
 

Succébacken tillbaka i Hockeyettan

Kristianstad förstärker truppen med en spelare från Hockeyallsvenskan. 
 
Ikväll är det dags för Hockeyettans "veckans match" där fokus är på heta fighter i serien, den här gången har turen kommit till derbyt mellan Tyringe och Kristianstad. Matchen kommer kunna ses gratis på ligans hemsida och jag tycker helt klart det är värt att ta en titt. 
 
Gästerna är ett av seriens mest topptippade lag men man har inte riktigt fått ordning på spelet. Inför kvällens match ligger laget sexa och även om det bara är några få poäng upp till en plats ovanför strecket finns det mer att kräva av Mats Lusth och hans gäng. Kristianstad har en väldigt stark trupp men nu har man valt att förstärka den ytterligare, det är backen Tobias Björklund som ansluter. Det är 24Kristianstad som gått ut med nyheten att 22-åringen ska vara klar för laget men det är ännu oklart om han kan göra debut redan ikväll. 
 
Björklund kommer senast från spel i Hockeyallsvenskan med Västervik men där lyckades han inte fullt ut och nu är backen tillbaka i Hockeyettan igen. Ni minns säkert hans framfart under förra säsongen då han var en av seriens främsta på positionen, och hade en stor del i Mariestads fina prestation då man nådde playoff 3. Det är inget snack om att den offensive backen har allsvenska ambitioner men det kan nog vara klokt att flytta ner till Kristianstad och försöka ta sig tillbaka till den nivån med ett lag som också siktar på att ta sig dit.