Svensson: Tycker absolut lagen i serien ska se upp för Grästorp i år

I början av sommaren tog jag ett litet snack med Grästorps klarast lysande stjärna, hemvändaren Carl-Johan Svensson, som nu är tillbaka i moderklubben. Det skulle egentligen bli en intervju bara till DIV1-Guiden, men nu tänkte jag att jag kan lika gärna slänga upp den här också, så här kommer en del av den! 
 
Hur kommer det sig att du valt att flytta hem till Grästorp igen?
- Jag ville ta upp en utbildning som jag haft uppehåll ifrån i två år, det är den största anledningen. 
 
Det måste vara stor skillnad på att spela i tex Oskarshamn, och Grästorp?
- Det är klart det är skillnad, Grästorp är en klubb där den mestadels drivs av ideella krafter, på så sätt drivs Grästorp så proffsigt som det är möjligt. 
 
Har du en annan roll i Grästorp än vad du har haft i dina tidigare klubbar?
- Jag har alltid fått en roll att spela powerplay och i en offensiv line, tyvärr fick jag inte riktigt den chansen i Oskarshamn, plus en skada som förstörde inledningen av säsongen. Efter det var det svårt att ta tillbaka en ordinarie plats, så då bröt jag mitt kontrakt och testade spel i Vita Hästen. 
 
Det snackas om att föreningen gör en satsning med en hel del bra värvningar, hur är känslan i laget?
- Grästorp vill vara med och nosa runt Allettan-strecket. Fortsätter dem som dem börjat med bra värvningar, så tror jag inte det är någon omöjlighet. 
 
Senast du spelade i Grästorp så blev det 58 poäng, ska fansen räkna med något liknande den här säsongen?
- Haha, det tror jag inte. Jag ska försöka bidra så mycket offensivt som möjligt så får vi se hur många poäng det blir. Nu när jag har varit iväg och spelat på högre nivåer så har jag även lärt mig ett och annat, så ska även försöka bidra med lite erfarenhet. 
 
Samma säsong som du gjorde så många poäng så spelade du med Jonas Lönn, som också är tillbaka i klubben. Tror du att ni kommer få mycket speltid tillsammans?
- Jag hoppas att vi, jag, Lönn och Lars Andersson, kan få spela mycket tillsammans. Vi har gjort det mycket förut och vi kompleterar varandra bra och hittar varandra bra ute på banan. 
 
Avslutningsvis, ska fansen runtom i E-Serien räkna med ett vassare Grästorp den här säsongen?
- Det har börjat bra med lagbygget och om det fortsätter så tycker jag absolut att lagen i serien ska se upp för Grästorp i år. 
 
 
 
  Ålder: 27 år (fyller 28 i December)
  Längd: 186 cm 
  Vikt: 86 kilo 
  Klubbar: Grästorp (2004-08), Karlskrona (2008-09), Grästorp (2009-11), Oskarshamn (2011-12), Mörrum     (2012), Grästorp (2012), Vita Hästen (2012-13), Grästorp (2013-) 
  DIV1-Statistik: 101 matcher, 54 mål, 54 assist, 108 poäng, 73 utvisningsminuter 
  Allsvensk Statistik: 52 matcher, 5 mål, 3 assist, 8 poäng, 16 utvisningsminuter 
 
 
 

Försäsongen - E Serien

Nu är det bara några dagar kvar innan lagen börjar gå på is, vilket alla har väntat väldigt mycket på. Det är såklart kul att träffa alla lagkamrater och börja med fysträningen, men isträningen är något speciellt, det är ju det som alla brinner för. I det här inlägget tänkte jag titta lite på hur lagen i E-Serien tänker ladda upp inför grundseriestarten i mitten av September. 
 
Grästorp
30/8: Kumla (Cup i Mariestad)
31/8: Skövde (Cup i Mariestad)
  1/9: Mariestad (Cup i Mariestad)  
Kommentar: Grästorps spelschema kommer uppdateras, just nu finns det ingen information på hemsidan men jag jobbar på att få tag på resterande matcher. 
 
Forshaga 
21/8: Åkers/Strängnäs (Borta)
24/8: Borlänge (Borta)
28/8: Kungälv (Hemma)
30/8: Kungälv (Borta)
11/9: Borlänge (Hemma) 
Kommentar: Forshaga har ett ganska "lätt" schema där man inte möter något lag som är tippat att 
komma i toppen av sina tabeller. Precis som många andra lag så väljer man att köra dubbelmöten 
mot två lag. Det här spelschemat är gjort redan i Maj, så det finns nog en chans att man lägger till någon ytterligare någon match. 
 
Kumla 
18/8: Surahammar (Borta)
25/8: Åkers/Strängnäs (Hemma)
27/8: Surahammar (Hemma)
30/8: Grästorp (Cup i Mariestad)
31/8: Mariestad (Cup i Mariestad) 
  1/9: Skövde (Cup i Mariestad) 
  8/9: Åkers/Strängnäs (Borta) 
Kommentar: Precis som Forshaga så har man valt att köra två dubbelmöten mot Åkers och Surahammar. Man kommer vara med i en cup i Mariestad som ger dem ett bra tillfälle att mäta sina krafter mot andra lag i E-Serien.  
 
Mariestad 
11/8: Åkers/Strängnäs (Hemma)
17/8: Lindlöven (Hemma)
18/8: Enköping (Hemma)
21/8: Halmstad (Borta)
30/8: Skövde (Cup i Mariestad)
31/8: Kumla (Cup i Mariestad)
  1/9: Grästorp (Cup i Mariestad)
Kommentar: Mariestad möter flera bra lag, varav tre lag är från den egna serien. Precis som Kumla och Grästorp så är man med i en cup som ger dem bra täta matcher, så BOIS borde vara väl förberedda när det är dags för seriepremiär. 
 
Mjölby
16/8: Borås (Hemma)
23/8: Nittorp (Hemma)
 1/9: Nittorp (Borta) 
 4/9: Nyköping (Borta)
 8/9: Borås (Borta) 
Kommentar: Mjölby väljer en annan väg än många lag i serien, man möter bara lag från andra serier, där matchen mot Nyköping känns som den tuffaste. Mötena mot Borås och Nittorp är möten där man faktiskt nästan får ses som favorit, vilket man oftast inte får göra i serien. 
 
Skövde 
14/8: Lindlöven (Borta)
17/8: Enköping (Hemma)
20/8: Halmstad (Borta)
23/8: Enköping (Borta)
27/8: Halmstad (Hemma)
30/8: Mariestad (Cup i Mariestad)
31/8: Grästorp (Cup i Mariestad)
  1/9: Kumla (Cup i Mariestad)
  4/9: Lindlöven (Hemma)
Kommentar: Skövde är ett av lagen som spelar flest matcher, man hinner med hela nio matcher innan seriestarten, så laget lär vara riktigt bra tränade när man kliver in i Grundserien. Man möter dessutom ganska bra lag, Lindlöven, Mariestad, Enköping och Grästorp är alla hyfsat starka lag, och Halmstad är ett underskattat lag, så Skövde lär få många bra matcher under försäsongen. 
 
Tranås 
11/8: KRIF (Hemma)
15/8: Nyköping (Borta)
18/8: Huddinge (Hemma)
21/8: Nittorp (Borta)
25/8: KRIF (Borta)
28/8: Nyköping (Hemma)
 1/9: Huddinge (Borta)
 4/9: Nittorp (Hemma) 
Kommentar: Tranås har flera riktigt bra matcher under försäsongen, Huddinge, KRIF och Nyköping är tre lag som bör gå till Allettan och kanske ännu längre. Under de här matcherna ska man inte bara få ihop laget, man ska även få igång sin Webb-TV, det kan vara minst lika viktigt, speciellt ekonomiskt. 
 
Vimmerby 
30/8: Nybro (Borta)
  4/9: Nybro (Hemma) 
Två matcher mot Visby/Roma, båda på bortaplan, datum oklart. 
Kommentar: Just nu finns det inget spelschema på Vimmerbys hemsida, men jag jobbar på att få tag på de matcherna som laget kommer spela under försäsongen. 
 
Vita Hästen
18/8: Västervik (Borta)
21/8: Nyköping (Borta)
28/8: Huddinge (Borta)
30/8: Västervik (Hemma) 
  4/9: Huddinge (Hemma) 
  8/9: Nyköping (Hemma) 
Kommentar: Hästen har inte överdrivet många matcher, men man möter tre bra lag och har dessutom lagt schemat så att man har tre hemmamatcher innan det är dags för seriepremiären, som även den är på hemmais. Nyköping, Huddinge och Västervik är tre lag som borde kunna ta sig till Allettan, så man får flera bra matcher under försäsongen. 
 
Västervik 
14/8: Nybro (Hemma)
18/8: Vita Hästen (Hemma)
21/8: Nybro (Borta)
24/8: Olofström (Borta)
30/8: Vita Hästen (Borta)
 3/9: Boro/Vetlanda (Hemma)
 6/9: Visby/Roma (Borta)
 7/9: Visby/Roma (Borta) 
Kommentar: Västervik har ett bra spelschema där man möter lag från flera olika serien. Förutom Vetlanda så känns det som man bara kommer möta lag som har en chans att gå till Allettan, där matcherna mot Vita Hästen och Visby/Roma smäller högst, även matcherna mot Nybro blir bra värdemätare. 
 
 
 
 
 
 
2

Tranås värvar från Vita Hästen

Enligt dragskott.se så ska Tranås vara muntligt överens med backen Jacob Andersson, som senast kommer från spel i Vita Hästen. Den 23-årige backen startade den senaste säsongen i New England College men flyttade efter ett tag tillbaka till Sverige och Vita Hästen, där det blev 25 matcher och 4 poäng. 
 
Det här känns som en hyfsat bra värvning, vissa tycker att Andersson var riktigt svag under sin tid i Norrköping, men jag tycker han skötte sig helt okej, och nu hamnar han i ett lag där han får en klart viktigare roll, vilket borde göra att han får chans att visa vad han kan. 
 
Tranås ska inte räknas bort i racet om en plats till Allettan, men jag ser dem fortfarande som ett lag som ska placera sig på typ 5-7 plats i serien. 
 
 
2