0

INFÖR: Södertälje - Vallentuna

Södertälje har fått en bra start på säsongen och ikväll kommer en chans att förlänga segersviten. 
 
Laget har minst sagt en rejäl press på sina axlar men säsongen har börjat bra för dem, i premiären besegrade man Huddinge på bortaplan och sedan dess har även Hammarby och Haninge Anchors förlorat mot den klassiska klubben. Ikväll står Vallentuna som motståndare och det är svårt att veta vart man har det laget, säsongen började med en vinst hemma mot tippade topplaget Hudiksvall men sedan har det gått lite tyngre och i söndags förlorade man mot nykomlingen Sollentuna. 
 
Södertälje känns som en given favorit i kvällens match men laget tränare, Mats Waltin, väljer att höja ett varningens finger för motståndet. 
Jag tror att det är ett lag som är duktiga på att spela väldigt disciplinerat. Vid deras inledningsseger mot Hudiksvall, som är ett förväntat topplag, hade de spelat fantastiskt disciplinerat och haft ett väldigt fint målvaktsspel. Det blir en bra prövning för oss att möta ett lag som är väldigt orienterat gällande positionering och disciplin, säger han till klubbens hemsida. 
 
 Fjärde raka för Calle Brattenbergers Södertälje? Foto: Per Angelsten
 
 
Hos dagens gästande lag hittar vi en spelare som borde ha bra koll på Södertälje, backen Fredrik Svensson har spelat mycket mot dem genom åren men säsongen 2009/10 spenderade han i klubben och då blev det åtta poäng på 46 matcher för den numera 40-årige backen. Även Södertälje har spelare som borde ha hyfsad koll på Vallentuna, forwarden Fredric Weigel har spelat två säsonger i klubben och hans bästa notering på säsongen 2013/14 då det blev hela 56 poäng på 40 matcher. Weigel, som värvades till SSK från Haninge Anchors, har startat säsongen med att göra fyra assist men målkollumnen är fortfarande tom - kanske kan det ändras mot sitt gamla lag? 
 
Vad tror du om kvällens match?
0

Vita Hästen lånar back

Nu kommer beskedet Hästens supportrar väntat på - en back är klar för laget. 
 
Igår kom nyheten att klubben lånat in forwarden Johan Adolfsson från Örebro och idag går man ut med att man hittat en ersättare till backen Morgan Hassel som ser ut att missa resten av säsongen. Valet föll på Andreas Söderberg, en lovande 19-åring som startat säsongen med att spela sju matcher i Skellefteås J20-lag men som nu ska få speltid på seniornivå. 
- Andreas är en målmedveten och ambitiös idrottsman som är redo att ta nästa steg i sin utveckling. Vi är naturligtvis nöjda med värvningen och hoppas att vi kan ge honom möjligheten att utvecklas med hjälp av A-lagsspel, säger sportchefen Niklas Czarnecki till klubbens hemsida. 
 
Söderberg är en Skellefteåfostrad back som spelat sig fram till J20-laget och där har han gjort över 80 matcher, så sent som i söndags var han med på isen när laget besegrade Västerås med 1-4. Förra säsongen var ett steg i rätt riktning för den lovande backen, under sommaren draftades han av Chicago och senare under säsongen fick han debutera i juniorlandslaget & chansen för honom att få spela mer i landslaget ökar nu när han får visa upp sig på seniornivå. 
 
Det är svårt att veta hur lyckat det här lånet blir men förra säsongen gjorde man ett riktigt kap när Marcus Pettersson lånades in och med lite tur kan det kanske gå bra även för Söderberg (även om det känns som att Pettersson hunnit lite längre på sin karriär). Söderberg kommer vara med på isen redan under kvällens match mot Björklöven. 
0

Rutin till Sundsvall?

Sundsvall verkar intresserade av att förstärka offensiven. 
 
Sundsvalls inledning på säsongen har varit ganska blek och man ligger för närvarande på en sistaplats i allsvenskan efter att ha spelat ihop fyra poäng på sju matcher. Härom dagen kom det uppgifter om att laget ska vara intresserade av att förstärka truppen med ett minst sagt oväntat namn. Det är Sundsvalls tidning som skriver att klubben är intresserade av forwarden Robert Carlsson, som senast kommer från spel i Södertälje. 
Han är ett namn som vi jobbar på, säger sportchefen Stefan Lindqvist till tidningen. 
 
Carlsson är en av Södertäljes största spelare genom tiderna och han har spelat totalt 16 hela A-lagssäsonger i klubben, debuten skedde redan säsongen 1996/97 och sedan dess har 38-åringen hunnit spela över 450 elitseriematcher med klubben. Förra säsongen var det dock allsvensk spel som gällde och då noterades den rutinerade forwarden för 15 poäng på 43 matcher, han gjorde sedan sju poäng på tio matcher i kvalserien. 
 
Nykomlingen har redan ett rutinerat lag på pappret, trion som Christian Söderström, Mathias Månsson och Johan Svedberg har tillsammans spelat över tusen elitserie/SHL-matcher och nu kan de alltså få sällskap av ännu en rutinerad pjäs.