0

Sundsvalls värvningsboom

Hockeyettanlaget bjuder fansen på flera presenter. 
 
Sundsvall har varit en av klubbarna i Hockeyettan som spenderat mest tid i hängmattan och inte på transfermarknaden men idag gick den forna allsvenska klubben ut med inte mindre än fem nyförvärv - samt två kontraksförlängningar. 
 
NYA SPELARE
Ladislav Romancik, 20 år gammal back från Södertäljes J20-lag som spelade i U20-VM med Slovakien förra vintern. 
Filip Lander, 21 år gammal back från Timrå. Spelade 37 matcher i Allsvenskan förra säsongen, har spelat totalt 56 allsvenska matcher. 
Sebastian Owuya, 24 år gammal back som senast kommer från spel i norska Kongsvinger. Har spelat två säsonger i Sundsvall (2013-15) men även spelat i klubbar som Västervik & Borås, samt elva SHL-matcher i Timråtröjan. 
Daniel Håkansson, 20-årig forwardstalang som gjorde sju inhopp i SHL med Linköping förra säsongen. Har mestadels spelat J20-hockey (45 poäng förra säsongen) men även gjort tre allsvenska matcher med Björklöven.
Anton Nyström, 20 år gammal forward som gjort femton matcher i Almtuna förra säsongen. Avslutade säsongen i Timrås J20-lag där det blev 13 poäng på 18 matcher.  
 
KONTRAKTSFÖRLÄNGNINGAR
Filip Myhrman, lovande back som gjorde 21 A-lagsmatcher förra säsongen. har spelat tio matcher i Hockeytvåan men Hockeyettan är en ny bekantskap för 20-åringen. 
Emil Fahlander, 20-årig forward som ska gå in på sin fjärde säsong i A-laget. Spelade totalt 49 matcher förra säsongen men behöver fortfarande bli lite bättre på att producera poäng på seniornivå. 
 
I och med dagens värvningar har Sundsvall två målvakter, sju backar och elva forwards i sin trupp. Hur tror du laget kommer klara sig i Hockeyettan den här säsongen? 
 
1

Hudiksvall förstärker defensiven

Hudiksvall har blickat österut och gjort en ny värvning. 
 
Laget från Hälsingland är snart klara med sitt lagbygge men det finns fortfarande några lediga platser och idag har man gått ut med sin senaste värvning, den här gången på backsidan. Det är den finländske backen Markus Västilä som är klar för Hockeyettanlaget, han kommer senast från spel i Leki men nu är det alltså Hudiksvall som gäller för 23-åringen. 
Vi har haft ögonen på honom ganska länge och nu har vi löst alla detaljer. Markus är den spetsbacken som vi har letat efter länge så det känns jättebra att det nu är klart, säger sportgruppens Alf Nordh till helahälsingland.
 
Trots sin ålder har Västilä hunnit med en hel del, redan som tonåring såg man hans talang och då fick han chansen i U16-landslaget (han har sedan även spelat i U17,U18 & U19). Säsongen 2010/11 debuterade han i Mestis, vilket är den finländska andraligan och där har han gjort totalt 212 framträdanden vilket resulterat i 70 poäng. Västilä har även fått chansen att spela i SM-Liiga, så sent som förra säsongen gjorde han sexton matcher i KooKoo och totalt har det blivit 28 matcher i den ligan så visst är det en erfaren spelare som ansluter till Hockeyettanlaget.
- Jag har aldrig spelat med en klubb i Sverige men gjort några matcher i Sverige med juniorlandslaget för några år sedan. Sverige är ett fint land så jag ser fram emot min tid i Hudiksvall, säger nyförvärvet till helahälsingland. 
 
Vad tycker du om värvningen?
 
 
 
0

Kristianstad förstärker från allsvenskan

KIK börjar allt mer se ut som en förhandsfavorit i den södra serien. 
 
Redan inför dagen har Kristianstads lagbygge sett imponerande ut, man har värvat in flera starka namn och en stor del av förra säsongens stomme är kvar. Tidigare har det ryktats en del om fler förstärkningar och idag blev det officiellt att klubben värvar målvakten Joel Gistedt som senast kommer från spel i allsvenska BIK Karlskoga. 
Joel är en målvakt med stor erfarenhet av spel på elitnivå som vi får in i laget. Med Joel och Strandberg kommer vi att ha ett stabilt målvaktspar . Vi kommer att ha två väldigt seriösa och hungriga målvakter, säger sportchefen Jocke Johansson till klubbens hemsida. 
 
Gistedt har spelat allsvensk hockey med både Rögle och BIK Karlskoga. 
 
 
Kristianstad värvar in en väldigt intressant spelare, den Uddevallafostrade målvakten sågs som en stor talang och fick tidigt chansen att debutera i Elitserien med Frölunda. Säsongen 2008/09 flyttade Gistedt till Nordamerika där det blev spel i CHL, ECHL och AHL men något spel i NHL (han är draftad av Phoenix) blev det aldrig och efter två säsonger vände han hem till Sverige igen. De två senaste åren har han varit en av BIK Karlskogas nyckelspelare och de gångerna jag sett honom live så har han alltid gjort bra matcher. Visst är det en utmärkt värvning och nu förfogar Kristianstad över Hockeyettans starkaste målvaktsuppsättning, Joakim Strandberg är en duktig keeper som skulle vara förstavalet i många andra klubbar men nu lär han förmodligen få spendera en hel del tid på bänken.