Talangen byter klubb

En av landets mest lovande spelare byter klubb. 
 
Under våren har det varit en hel del fokus på målvakterna i SDHL, för en tid sedan blev det stora rubriker när Leksandskeepern Denise Reuterström (numera Leon) gick ut med att karriären är över och det har även varit många rubriker kring landslagets Sara Grahn som lämnar Brynäs för spel med Luleå. De svenska mästarna får in en väldigt erfaren och skicklig spelare men nu står det klart att man även tappar en duktig spelare. I och med Grahns ankomst blev konkurrensen hårdare och idag blev det officiellt att Anna Amholt lämnar klubben för spel i AIK. 
Med Anna får vi en av, om inte den bästa unga målvakten i Sverige. Hon har redan imponerat under sina år i Luleå och med U18-landslaget. Hon är väldigt mogen och har en stor drivkraft att utvecklas som målvakt. Vi ser fram emot att hon leder vårt lag nästa år och i framtiden, säger tränaren Jared Cipparone till klubbens hemsida. 
 
Att Amholt är en av de bästa unga målvakterna i landet är verkligen ingen överdrift, 18-åringen debuterade i SDHL redan säsongen 16/17 och sedan dess har hon hunnit med en hel del. Den här vintern har hon spelat tolv matcher i Luleåtröjan när laget tog hem SM-guldet och hon hade även stor del i U18-landslagets historiska VM-silver. Det här är en väldigt bra värvning och jag tror att hon kommer gynnas av att göra en flytt söderut. Luleå är landets bästa klubb på damsidan men det gör även att chansen för speltid minskar och i AIK lär hon få ett stort förtroende. 
 
Om allt går som planerat kommer det upp en intervju med Amholt under morgondagen. 
 

Tranås förstärker offensiven

Hockeyettanlaget förstärker truppen med två intressanta spelare. 
 
De senaste åren har Tranås vandrat i ingenmansland, man brukar lyckas relativt bra i grundserien men inte riktigt ha det som krävs för att nå allettan. Istället får säsongen fortsätta i den så kallade vårserien vilket ofta brukar ge en plats i playoff där man sedan inte lyckas ta sig hela vägen. Den här säsongen tog äventyret slut mot Kristianstad i playoff men då hade man redan slagit ut Östersund och det kändes som att man tog ett litet steg i riktning. 
 
Tranås har legat ganska lågt under vårens första veckor men idag har klubben gått ut med sina två första nyförvärv, båda på forwardssidan. Från Arboga anländer talangen Rasmus Koskinen och i Västervik hittade man André Astley
André är en högerfattad lagspelare som jobbar hårt i båda zonerna, har ett bra skott och är mycket användbar i PP. Rasmus är en liten tuff, skridskostark spelare som gillar att driva på mål, utmana sig själv att driva dit. Bra på att täcka och skydda puck för att sedan hitta möjligheter för medspelare, säger sportchefen Stefan Fransson till klubbens hemsida. 
 
Det på pappret starkaste nyförvärvet är utan tvekan André Astley, han kommer från sin bästa säsong hittills och spelade tillräckligt bra för att värvas av allsvenska Västervik. Säsongen började däremot i Lindlöven där han noterades för 30 poäng på 36 matcher och 23-åringen förväntas nog producera en hel del även i Tranåströjan. 
Även Koskinen har kapacitet att bidra i det offensiva spelet men i hans fall känns det som att han mer är tänkt för att vara en spelare för framtiden, jag tycker inte vi ska förvänta oss att han ska gå in och dominera direkt. 
 
När vi ändå tar en titt på vad som händer i Hockeyettan kan vi notera att Piteå tappar en av sina mest lovande spelare. Det handlar om forwarden Jonatan Harju som lämnar Norrbotten för att testa lyckan i Hockeyallsvenskan med BIK Karlskoga. 20-åringen lyckades inte fullt ut under inledningen av säsongen men höjde sig när det vankades playoff och i kvalserien stod han tio poäng på lika många matcher. 
 

Prestigevärvningen förlänger

Nykomlingarna förlänger med en av sina främsta spelare. 
 
Kalmar gick in i förra säsongen med ett väldigt namnstarkt lag, man hade ett helt gäng rutinerade spelare men i början av januari spetsades truppen till ytterligare och nu står det klart att Adam Persson följer med laget upp till Hockeyettan. 
Persson kom in i laget vid nyåret och visade framförallt under playoff och kval vilken oerhört begåvad tvåvägscenter han är och kommer betyda mycket för laget i Hockeyettan, skriver klubben på sin facebooksida. 
 
 Persson lär bli en nyckelspelare även i Hockeyettan. 
Foto: Tove Dolff 
 
Det här är en väldigt fin förstärkning för nykomlingen, när han värvades in i början av året så var det något av en prestigevärvning. Den 23-årige centern spelade allsvensk hockey så sent som våren 2017 och det är inget snack om att han håller hög klass. På sina första månader i Kalmartröjan stod Persson för imponerande 28 poäng på 27 matcher och även om han förmodligen inte kommer producera riktigt lika mycket i Hockeyettan, lär han bidra en hel del i det offensiva spelet. 
 
När vi ändå är inne på Kalmar kan vi konstatera att backen Shaquille Hickey lämnar laget, den fysiskt spelande kanadensaren väljer att fortsätta karriären i Trollhättan. 
 
KALMARS TRUPP JUST NU
Målvakter - Andreas Henriksson
Backar - Niklas Dahlberg (NY), Anton Kellman, Jonas Karlsson
Forwards - Jarkko Oikarinen, Robin Dahlstedt, Linus Dahlstedt, Adam Persson 
 
Vad tycker du om Kalmars lagbygge?