Pantern närmar sig allsvenskan

IKVÄLL VAR DET FULL FART I HOCKEYALLSVENSKANS KVALSERIE SOM NU BÖRJAR NÄRMA SIG SLUTET! 

Kvällens riktiga höjdare utspelade sig nere i Malmö där överraskningslaget Pantern stod för en rejäl stjärnsmäll när man besegrade gästande med AIK, trots att man låg under efter två spelade perioder. Det var i den tredje perioden som man fick utdelning på sina chanser och man visade på bra bredd med tanke på att laget hade fyra olika målskyttar där Fredrik Hetta var den som drog igång målskyttet. I och med kvällens seger ser läget ljust ut för Malmöklubben inför de två avslutande omgångarna, man har fyra poäng ner till femteplatsen och dem lagen man har kvar att möta återfinns under strecket. 
 
Om läget ser ljust ut för Pantern så är det tvärtom för Södertälje, ikväll kom en ny förlust (3-1 borta mot Tingsryd) för den klassiska klubben och nu ska det mycket till om man ska behålla sin allsvenska plats. I nästa omgång väntar en tuff bortamatch mot Sundsvall som just nu innehar en allsvensk plats och den lär de inte släppa utan motstånd så vi kan nog förvänta oss en rejäl batalj på torsdag. Hos Tingsryd är det desto positivare, tre nya poäng ikväll innebär att laget ligger trea och man har just tre poäng till godo på femteplacerade Västervik som bara fick en poäng i hemmamatchen mot Sundsvall, där var det dansken Christoffer Kjaergaard som satte det avgörande målet i straffläggningen. 
 
Tungt läge för SSK-keepen Christoffer Bengtsberg och de andra spelarna. Foto: Alexander Viktorson
 
PANTERN - AIK: 4-1 (0-1,0-0,4-0)
0-1, Joakim Hagelin (Sandberg)
1-1, Fredrik Hetta (Carnestad)
2-1, Patrik Blomberg (Sjögren, Hetta)
3-1, Dennis Palm (Johansson, Sundström)
4-1, Axel Wemmenborn (Dahse)
Skott: 42-32
Publik: 931 (Kirsebergs ishall)
 
TINGSRYD - SÖDERTÄLJE: 3-1 (1-0,1-1,1-0)
1-0, Adam Persson (R.Johansson, Oikarinen)
2-0, Kari Sihvonen (N.Johansson, Owesson)
2-1, Victor Ahlström (O.Ahlström, Hjelm)
3-1, Markus Persson (N.Johansson, Lindarv)
Skott: 20-27
Publik: 2019 (Nelson garden arena)
 
VÄSTERVIK - SUNDSVALL: 1-2 (0-0,1-0,0-1,0-0,0-1)
1-0, Eric Backman (Romfors, Gustavsson)
1-1, Alexander Sundqvist (Kinisjärvi, Eriksson)
1-2, Christoffer Kjaergaard (GWS)
Skott: 27-33
Publik: 1295 (Plivit trade hallen)
 
TABELLEN 
1. AIK, 16 poäng (+10)
2. Pantern, 14 poäng (-1)
3. Tingsryd, 13, poäng (+7)
4. Sundsvall, 12 poäng (-1)
5. Västervik, 10 poäng (-9)
6. Södertälje, 7 poäng (-6)
 
 

Rutinerade förlängningar

UNDER DAGEN HAR TRE RUTINERADE SPELARE FÖRLÄNGT MED SINA KLUBBAR. 

Uppe i Umeå har Björklöven gjort en viktig förlängning när forwarden Stefan Öhman skrev på ett nytt kontrakt. Den snart 39-årige centern stod för en väldigt fin säsong och var bäste svensk i poängligan med 41 pinnar (19 mål) på 51 spelade matcher. Öhman debuterade i klubbens A-lag redan säsongen 1995/96 men hade varit ute på vift många år men sedan 2013 är Umeå hans hemadress och Björklöven hans klubb. Det nya kontraktet ska enligt klubbens hemsida gälla de två kommande säsongerna. 
Det känns oerhört bra att Stefan Öhman förlängt sitt avtal med Björklöven. En ledare både på och utanför isen som föregår med gott exempel i alla lägen, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson till klubbens hemsida. 
 
Ett annat lag som förlängt med en viktig spelare är BIK Karlskoga, de har signat nytt kontrakt med backklippan Martin Thelander som ska gå in på sin trettonde säsong i klubbens A-lag. Thelander spelade bara 33 matcher och noterades för 16 poäng men nu hoppas man på att han ska få gå skadefri. 
En kulturbärare som stannar i minst två år till. Martin är en mycket viktig spelare för oss, både på och utanför isen. Han visar med dagens påskrift vilket stort BIK-hjärta han har, säger klubbchefen Torsten Yngveson till klubbens hemsida. 
 
Även i Hockeyettan förlänger spelare sina kontrakt, Hudiksvall har förlängt kontraktet med backen Mathias Eriksson som nu ska gå in på sin åttonde raka säsong i moderklubbens A-lag. Eriksson är kanske ingen spetsspelare men han har ändå en viktig roll som kulturbärare och i supporterleden är backen väldigt populär. 
Hudiksvall är staden jag är uppväxt i och för varje år blir vi lite bättre och på den resan vill jag vara delaktig i, så det var ett ganska lätt val, säger Eriksson till klubbens hemsida. 

Forward klar för nykomlingen

KARLSKRONAS LAGBYGGE INFÖR DEBUTEN I SHL BÖRJAR TA FORM. 

Sedan tidigare har det ryktats att Mikael Sundlöv ska bli ny sportchef i klubben (http://benjies.blogg.se/2015/march/olympisk-mastare-till-khk.html) och nu är det också officiellt, under dagen presenterades även en kontraktsförlängning i form av forwarden Alexander Viklund. Förutom de här två goda nyheterna så har man förstärkt spelartruppen med Jesper Olofsson som senast kommer från spel i BIK Karlskoga. Den snart 23-årige forwarden har haft en lysande säsong vilket resulterat i totalt 38 poäng varav 24 varit mål, med det var han en av allsvenskans målfarligaste spelare den gångna säsongen. Trots intresse från Modo så valde Olofsson något oväntat Karlskrona och såhär motiverar han sitt val. 
- Det är både att laget har gått upp i SHL, men också att Pelle (Hånberg) ringde och visade så stort intresse. Han har haft koll på mig sedan jag spelade i J20, säger forwarden till klubbens Webb-TV. 
 
Jag tycker det här är en riktigt spännande värvning av KHK, man får in en lurig spelartyp som kommer stärka offensiven och i målskyttet kan han nog bidra med lite spetskvaliteér. Det är även roligt att höra att tränaren Pelle Hånberg varit med och bidragit så att Olofsson valt just Karlskrona, inför den senaste säsongen hade han ju en stor roll i att både Niklas Lihagen och Maxim Matushkin följde med från Vita Hästen. 
 
 
1