0

Spänningen stiger

Hockeyettan norra blir allt mer intressant att följa. 
 
Igår drog veckan igång med det högintressanta mötet mellan Boden och Piteå, två av den norra seriens mest uppsnackade lag. Under säsongsinledningen har hemmalaget haft det ganska svårt, en del skador har stört spelet och man fick nöja sig med en femteplats innan nedsläpp. När matchen väl drog igång stod Boden för en fin insats där defensiven fick spela en avgörande roll, målvakten Carl-David Almqvist räddade 20 skott när laget vann med 2-1. Han stod dessutom för en assist till det avgörande målet.
Segern gör att Boden klättrar upp till fjärdeplatsen i den haltande tabellen - nu med bara fyra poäng upp till andraplatsen. 
 
För spänningens skull var det väldigt bra att Boden segrade, hade Piteå tagit en trea hade laget i sin tur stärkt sin förstaplats ytterligare men nu finns det fortfarande en god chans för andra lag att vara med och utmana på ett bra sätt. Efter gårdagens match leder Piteå alltjämt serien, men bara med en poängs marginal till Kalix. Värt att notera är dock att Piteå fortsatt har en match mindre spelad än tvåan. Lite längre ner i tabellen lurar även Östersund, de är bara sexa men har samtidigt bara spelat nio matcher och har därför en hel del poäng som kan komma in på kontot. 
 
Den här veckan blir extra intressant för just Östersund, på fredag tar man sig an serieledarna på bortaplan och två dagar senare åker laget vidare för att mäta sina krafter mot Boden. Det kan bli två väldigt spännande matcher att följa. 
 
BODEN - PITEÅ: 2-1 (1-0,0-1,1-0)
1-0, Max Pålholm (Nyman)
1-1, Tim Kämpeberg (Wrenman, Ahrling)
2-1, Max Pålholm (Wargh, Almqvist)
Skott: 29-21
Utvisningsminuter: 37-81
Publik: 1325 (Björknäshallen)  
 
Nu väntar en dags uppehåll från spel innan Hockeyettan rullar vidare med mötet mellan Segeltorp och Nyköping Gripen som spelas imorgon.  
 
 
1

Segertåget fortsätter

Landets formstarkaste lag fortsätter att dominera. 
 
Under onsdagskvällen var det full fart i flera av landets hockeyligor, inte minst i Hockeyettan där det spelades flera intressanta möten. Jag höll ett extra öga på det som hände i Glysishallen, där Hudiksvall bjöd in Sollentuna till kamp. Hemmalaget har inlett serien på ett övertygande sätt men det var gästerna från huvudstaden som tidigt tog ledningen genom Simon Brännvall som noterades för säsongens fjärde fullträff. Trots det behöll Hudiksvall lugnet och i andra perioden kunde man börja vända på matchbilden, kvitteringen kom genom Henric Nordin innan det var dags för matchens gigant att presentera sig. 
 
Lagkapten Jonas Lindström fortsätter att leda sitt lag till segrar. 
Foto: Peter Scott (arkiv)
 
Inför säsongen rankades Sebastian Fakt som ett av den östra seriens mest intressanta nyförvärv. Forwarden anslöt från Hudiksvall men en riktigt stark säsong i Östersund bakom sig och kraven trissades därför upp lite extra. Under de inledande omgångarna har det dock gått ganska tungt för 23-åringen men mot Sollentuna såg det ut att lossna rejält. Forwarden stod för tre mål i tredje perioden och spikade därmed segersiffrorna till 4-1, vilket i sin tur säkrade Hudiksvalls elfte raka seger. Det gör att laget nu är hela tolv poäng före tvåan Huddinge.  
 
HUDIKSVALL - SOLLENTUNA: 4-1 (0-1,1-0,3-0)
0-1, Simon Brännvall
1-1, Henric Nordin (Byhlin, Kinisjärvi)
2-1, Sebastian Fakt (Stenqvist, Elfsberg)
3-1, Sebastian Fakt (Lander, Seydlitz)
4-1, Sebastian Fakt (Kinisjärvi, Seydlitz)
Skott: 41-25
Utvisningsminuter: 4-4
Publik: 664 (Glysishallen) 
 
Hur länge tror du att Hudiksvalls segertåg tuffar vidare? 
 
 
 
0

Hockeyettan: sammanfattning av helgen

Vi inleder veckan med att ta en tillbakablick på hur helgen varit. 
 
En ny vecka står för dörren men först måste vi summera hur den gångna veckan har varit. I Hockeyettan har det spelats en mängd intressanta matcher, vissa lag har fortsatt att spela bra samtidigt som andra fortsätter att ha det betydligt tyngre. Uppe i norr går både Piteå och Vännäs som tåget, de behåller de två översta placeringarna och det känns verkligen som att de hittat ett spel som fungerar för dem. Noterbart från den här serien är att den är väldigt svår att försöka analysera, vissa lag har hunnit spela elva matcher medan andra fortfarande väntar på sin åttonde match. Östersund ligger bara sjua i tabellen men det beror till stor del just på grund utav att man bara hunnit spela sju matcher. Senare i veckan vänder vi åter blicken norrut för att ta en liten titt på fredagens toppmöte mellan ettan Piteå och trean Kalix. 
 
Lindlöven har fått en ganska tung inledning på säsongen. 
Foto: Alexander Viktorson
 
I den västra serien är det mesta sig likt, Tranås och Borlänge fortsätter att dominera och bjuda på ett väldigt fint spel. I helgen stod "tranorna" för en riktigt bra insats när Malung besegrades med hela 10-3 efter att Kristoffer Backman gjort två av lagets mål. Segern gör att man fortsatt är hack i häl på Borlänge som behåller sin serieledning i och med gårdagens straffseger mot Köping. Betydligt tyngre går det för Lindlöven, ett lag man hade ganska höga förväntningar på inför säsongen. I lördags föll de med hela 5-1 borta mot Kumla vilket gör att laget fortsätter att tappa i tabellen. Efter helgens matcher hittar vi Lindesbergslaget på en niondeplats och det känns som att de fortfarande jagar den riktiga toppformen. Vi kan dock notera att den duon som ska producera för laget (Niklas Lihagen och Max Lalander), samlat ihop 21 poäng på nio matcher vilket får ses som ett gott facit. 
 
I den östra serien fortsätter Hudiksvall att imponera, helgens bortaseger mot Huddinge (2-4) gör att man behåller sin serieledning och hälsingelaget är fortsatt ett av Hockeysveriges formstarkaste. Segern var den tionde raka och det känns inte som att den sviten ska ta slut på onsdag då Sollentuna kommer på besök. Den här serien är en av de jämnaste hittills, det skiljer bara tre poäng mellan sjuan Vallentuna och trean Väsby vilket gör att varje match blir extra viktig. Noterbart från helgen är att Gripen tog en nödvändig seger mot Enköping för att hänga med i streckstriden samt att Väsby krossade Hanviken med hela 0-7 på bortaplan. 
 
Nere i den södra serien känns det som att en topptrio börjar bli allt mer given. Kristianstad fortsätter att vara en maskin som tar poäng trots att man inte alltid imponerar, samtidigt har Troja-Ljungby fått upp farten och Vimmerby är ett av seriens formstarkaste lag. På fjärdeplatsen hittar vi Nybro som fortsätter att spela överraskande bra och HC Dalen kämpar också för att behålla sin allettanplats sålänge det går. I helgen lyckades man med bedriften att ta två poäng från mötet med serieledarna (alltså Kristianstad) vilket var väldigt imponerande. 
 
Nedanför strecket fortsätter främst Kalmar och KRIF att göra allt de kan för att minska avståndet framåt, i helgen lyckades nykomlingarna besegra Helsingborg (5-1) medan det gick tyngre för KRIF som föll borta mot Troja efter att man släppt in två mål i boxplay. 
 
Trots att vi är mindre än halvvägs in i grundserien börjar det synas vilka som har det som krävs för att nå långt, samtidigt börjar varje serie även få sina bottenlag som lär gå mot en tung höst och vinter.