0

Poängkungen byter klubb

Väsby förstärker offensiven rejält. 
 
Väsby stod för en överraskande fin säsong senast och nu är man utan tvekan ett lag som borde vara med och slåss om en Allettanplats. Offensiven var bra redan förra säsongen men nu vill man bli ännu bättre på just den punkten, man förstärker forwardssidan med ett bekant ansikte. Det är Christian Holmblad som är tillbaka i klubben han spelade 2013-2015. 26-åringen kommer senast från spel i Sollentuna där han inlett hösten med att göra fem poäng på fyra matcher. 
- Christian Holmblad är en ren och skär spetsvärvning som jag är mycket glad över att få in. Hans senaste säsonger talar sitt tydliga språk och han kommer bidra oerhört mycket offensivt i vår fortsatta jakt på topp fem placeringarna, säger sportchefen Tom Tärnström till klubbens hemsida.  
 
Forwarden är utan tvekan en fin förstärkning, han har som sagt var inlett säsongen på ett bra sätt och i vintras var han en av Hockeyettans främsta poänggörare (52 poäng på 36 matcher). Holmblad har spenderat stora delar av säsongen i Sollentuna men är fostrad i Djurgårdens organisation och har även spelat juniorhockey i Växjö. 
 
Väsby spelar match mot Hammarby ikväll, det återstår att se om Holmblad finns med på isen redan då. 
0

Favoriterna levererar

Nu börjar pusselbitarna falla på plats i Hockeyettan. 
 
De flesta har tippat att Huddinge och Hudiksvall kommer vara med långt in på våren och kanske, med lite tur på vägen, vara med och kriga om allsvenska platser. Efter fredagkvällens matcher så har den möjligheten knappast blivit mindre, båda lagen stod nämligen för fina insatser. På Gotland tog Visby/Roma emot Huddinge och det skulle kunna bli en tuff match men Stockholmarna hade inga större problem och vann tillslut med komfortabla 1-4 efter att Dennis Nordström gjort två av lagets mål. 
 
Hemmalaget gjorde verkligen ingen dålig insats men man mötte helt enkelt ett bättre lag och det är ingen skam att förlora mot ett lag av Huddinges kaliber. Gotlänningarna hade dock lite problem med anfallsspelet och det var därför ingen överraskning att lagets mål gjordes av en back, Adam Rachidi. Den målfarlige forwarden Oscar Lundberg missade matchen och det är tydligt att man saknar hans egenskaper. 
 
Precis som Huddinge, har Hudiksvall har fått en bra start på säsongen och gårdagens match mot Wings blev en lyckad historia. Laget vann med 1-5 efter att ha gjort tre mål i andra perioden och segern var aldrig riktigt hotad. Vi ska ta med i beräkningen att Wings är jumbo i serien och Hudiksvall ska vinna en sån här match men det är ändå ett styrkebesked. Förra säsongen kunde man lika gärna förlora mot ett bottenlag som vinna mot serieledaren. Nu har man förhoppningsvis fått in lite stablitet både på och utanför isen vilket är avgörande om man ska lyckas. 
Det är inte helt lätt att möta lag som spelar som Wings gjorde, men jag tycker ändå att vi tog oss fram till segern på ett godkänt sätt. Framförallt var vi nöjda med hur våra spelare handskades med den tredje perioden, då det egentligen bara handlade om att spela av matchen och åka hem med tre poäng, sa tränaren Lars Lövblom till klubbens hemsida efter slutsignalen. 
 
I ett inlägg för inte så länge sedan lyfte jag fram Viktor Hertzberg och Hudiksvallsforwarden fortsätter att övertyga, mot Wings var han inblandad i två mål innan han punkterade matchen med sitt tredje mål för säsongen. Hans fina insats i matchen gör att han utökar ledningen i poängligan och nu ligger han trea i hela Hockeyettans poängliga, två poäng bakom KRIF-spelaren Alexander Lunsjö (som gjorde fyra poäng i 6-2 vinsten mot Halmstad). 
 
Ifrån Hudiksvallsmatchen kan det vara värt att notera att Wings mål gjordes utav John Dahlström, den Chicagodraftade talangen lånades in från Almtuna inför matchen och visade direkt att han kan bli en tillgång - om han stannar i Hockeyettanlaget vill säga. 
 
Ett annat lag som har förväntas hålla till i toppen är Västerås, storlaget leder den västra serien men mot Enköping fick man oväntat hårt motstånd. Efter två perioder stod det 2-2 på resultattavlan och det krävdes förlängning för att VIK skulle säkra segern, Fredrik Hetta blev matchvinnare med sitt första mål för säsongen och tack vare målet gick man förbi Skövde i tabelltoppen. 
 
 
0

INFÖR: Visby/Roma - Huddinge

Ikväll drabbar två tippade topplag samman på landets största ö. 
 
Den senaste tiden har vi skrivit en del om Hudiksvall och Kristianstads framfart men det finns fler lag som rankas väldigt högt. Visby/Roma stod för en väldigt bra säsong senast och har inlett hösten på ett bra sätt, man har serieledningen i sikte men då krävs vinst mot kvällens motståndare. Huddinge är också ett lag som har en bra säsong med sig i ryggen och precis som Visby så har man chansen att knipa förstaplatsen. 
 
Hemmalaget kommer senast från en överraskande förlust borta mot Sollentuna, en match där man dominerade och hade en stor del av spelet men där motståndaren stod för effektiviteten. Förlusten till trots känns det som att laget borde ha hyfsat goda chanser att plocka poäng mot Huddinge, en motståndare man brukar ha bra matcher emot. Det är värt att notera att Oskar Lundberg inte spelade i lagets senaste match och det är oklart om nyckelspelaren är tillbaka på isen ikväll. 
 
Trots att man har goda chanser att lyckas, kommer det med all säkerhet bli en tuff utmaning. Huddinge är ett av Hockeyettans bästa lag och man har inlett säsongen väldigt bra. Så sent som i söndags besegrades Valbo med 5-2 efter att Joakim Hällerström varit inblandad i tre av målen vilket gjorde att han klättrade till en andraplats i den interna poängligan. Björn Jonason leder densamma med sina fem poäng på tre spelade matcher och det är en riktig lågoddsare att han kommer behålla en plats i toppen av den östra seriens poängliga (just nu ligger han tvåa). 
 
3 spelare att hålla ögonen på i...Visby/Roma 
1) Sammy Gustafsson, målvakt. 28-åringen har inlett sin tredje säsong i klubben på ett väldigt bra sätt, med sina 93.6% är han tvåa i den östra seriens målvaktsliga och han lär bli väldigt viktig i kvällens match. 
2) Nick Hedemyr, forward. Nyförvärvet från Haninge Anchors har hög potential och är helt klart en spelare med allsvenska kvaliteér (när han är som bäst). Stod för ett mål i lagets senaste match. 
3) Markus Kinisjärvi, forward. Skicklig offensiv spetsspelare som värvats in med allsvenska meriter i bagaget. Ska axla Andreas Gröndahls mantel som "stjärna" i laget. Har gjort tre poäng på de inledande fyra omgångarna. 
 
3 spelare att hålla ögonen på i...Huddinge
1) Joakim Hällerström, forward. Huddinge har många offensivt skickliga spelare men Hällerström är en av dem som inte får så mycket uppmärksamhet. 22-åringen tog stora kliv framåt under förra säsongen och har inlett hösten väldigt bra. 
2) Alexander Anderberg, back. Anderberg har värvats in från Vita Hästen där han inte riktigt lyckades men i Hockeyettan har 20-åringen potential att göra ett större avtryck. Har det mesta som krävs för att lyckas och har gjort bra ifrån sig under de inledande omgångarna. 
3) Måns Krüger, forward. Rutinerad men samtidigt fortfarande ung forward som får ett stort ansvar i offensiven. Spelar oftast som center i förstakedjan och är utan tvekan en av den östra seriens bästa spelare. 
 
Vilket lag tror du vinner kvällens match?