KRIF förstärker inför slutspurten

Det är bara några omgångar kvar av Allettan södra och trots att KRIF gjort det väldigt bra så vill man förstärka laget, det senaste tillskottet kommer förhoppningvis att göra lagets offensiv ännu bättre. Spelaren som ansluter heter Alexander Lindqvist Hansen och tillhör Allsvenska Rögle men kommer att spela i KRIF resten av säsongen. Den 21-årige forwarden har gjort 28 matcher i Rögle den här säsongen (4 poäng) men även blivit utlånad till både Växjö (tre matcher) och Helsingborg (en match) så det här blir hans fjärde klubb för säsongen. 
 
 
Lindqvist-Hansen har trots sin ålder hunnit med en hel del, bland annat har det blivit 88 allsvenska matcher men även 58 matcher på Elitserienivå, mestadels med Rögle. Han beskrivs som en hårt arbetande forward som därmed borde passa bra in i KRIF. Han förväntas göra sin första match ikväll när laget tar emot Skövde i Kockumhallen. 
 

Inför Helsingborg - Vita Hästen

Ikväll är det dags för allettanhockey igen och en av matcherna är den mellan Helsingborg och Vita Hästen. Hemmalaget har gjort en kanonsäsong och bara att ta sig till allettan var en stor bedrift men faktum är att man har spelat ganska bra även efter jul och man förtjänar nog lite fler poäng än de nio som man skrapat ihop hittills. HHC:s hemmaspel har varit övertygande och man har pressat många lag i olympiarinken, i den senaste hemmamatchen hade man 2-1 mot Tingsryd en bit in i den avslutande perioden men föll tillslut med 2-3 och man har även pressat Mariestad på ett liknande sätt. 
 
Vita Hästen spelade en bra match mot Mörrum i onsdags men laget drog på sig ytterligare en skada på nyckelspelaren William Wallén och backen Maxim Matushkin fick även han lämna isen i förtid. Ingen av dessa spelare finns med ikväll och det saknas ytterligare fem spelare. (Joakim Strandberg, Otto Jaksch, Jeff Jakobs, Linus Näsström, Sebastian Höglund). Danel Sperrle storspelade mot Mörrum och får fortsatt förtroende i målet så Axel Brage får stanna på bänken samtidigt som det är klart att Michael Nylander inte är spelklar men enligt nt.se så är det "stor chans att han spelar i enkronasmatchen mot Tingsryd på söndag". 
 
I det senaste mötet mellan klubbarna var Vita Hästen det starkaste laget och vann med  4-1. Foto: Josefin Eriksson. 
 
Vad tror du om kvällens batalj? 

VIDEO: Highlights Vimmerby - Mariestad