Liket lever

Börjar det ljusna för den allsvenska jumbon? 
 
Ni som följer Hockeyallsvenskan vet att hösten varit minst sagt stormig för Vita Hästen. Spelet har varit väldigt ojämnt vilket i sin tur gjort att kritikerna tycker att det börjar bli dags att göra förändringar. Både på och utanför isen. Sagt och gjort, tidigare i veckan släpptes nyheten att backen Daniel Josefsson åter skulle dra på sig den rödvita tröjan och ett par dagar senare förstärktes offensiven i form av Mattias Beck som ansluter från seriekollegan Västerås. 
 
Josefsson fanns på isen när det blev förlust mot Södertälje härom dagen och i fredagskvällens match mot IK Pantern fick han sällskap av Beck. Att påstå att det var just dem spelarna som hade stor del i att det faktiskt blev seger vore kanske en överdrift men det känns ändå som att Norrköpingslaget sakta men säkert börjar få tillbaka lite positiv energi i gruppen. En som däremot hade stor del i segern var Simon Krekula. Den unge forwarden slog spiken i kistan med sitt 0-3 mål vilket var hans åttonde för säsongen och han är ett av få nyförvärv som verkligen satt färg på laget under hösten. Vi kan även lyfta fram publikfavoriten Marcus Eriksson som (äntligen) satte säsongens första mål. Inför matchen stod statistiken på 0+15. 
 
Trots tre tunga och viktiga poäng ser det fortsatt dystert ut i tabellen, nästjumbon Tingsryd vann nämligen borta mot Leksand, men det känns ändå som att Vita Hästen sakta men säkert kan vara påväg i rätt riktning. På söndag kommer ett formsvagt Björklöven på besök till Himmelstalundshallen och då får vi kanske tydligare besked på om segern nere i Malmö var ett trendbrott eller bara en ren slump. 
 
MATCHFAKTA 
IK Pantern - Vita Hästen: 0-3 (0-0,0-2,0-1)
0-1, Henrik Rommel (Samuelsson, M.Eriksson)
0-2, Marcus Eriksson (Ahnelöv, Degerstedt)
0-3, Simon Krekula 
Skott: 30-20
Utvisningsminuter: 2-4
Publik: 321 (Rosengårds ishall)
 
Tror ni det vänder för Vita Hästen?
 
 
 
Gör gärna ett besök på Titans restaurang & sportbar, som är en av bloggens samarbetspartners! 

Serieseger, avsked & skrällar

Det hände en hel del intressanta saker i Hockeyettan under onsdagskvällen. 
 
Vi inleder med den kanske största händelsen. Uppe i Skellefteå var det nämligen dags för Erik Forsell att ha en storstilad avskedsshow. Åtminstone så storstilad som det kan bli i Hockeyettan. SK Lejon är 36-åringen moderklubb och det passade därför utmärkt att forwarden gjorde sin sista match med just dem. Den meriterade spelaren, som bland annat vunnit två SM-guld, stod dessutom för en fin match med både mål och assist när Teg besegrades med 3-0 inför drygt 2800. En fantastisk siffra för att vara på den här nivån. 
 
Lite längre söderut utmed östkusten hade Hudiksvall chansen att säkra seriesegern och det lyckades laget med. Det blev visserligen "bara" två poäng i matchen mot Enköping men det räckte och nu är laget redan i en ohotad position. Det är väldigt imponerande att ha säkrat förstaplatsen så här pass tidigt på säsongen, men det gör samtidigt att förväntningarna (och kraven) ökar när Allettan står för dörren. 
 
I den västra serien bjöds publiken både på krossar och en del överraskningar. Borlänge åkte till värmland och besegrade Forshaga med hela 0-8 inför drygt hundra tappra själar och i Mariestad hade hemmalaget inga större problem att plocka hem tre poäng mot Kumla. Det hade däremot Tranås. Laget har varit en av Hockeyettans mest friska fläktar under hösten men mot Skövde fick de rejält med problem. Faktum är att laget fick nöja sig med en poäng efter att Skövde vunnit straffläggningen och Tranås har därmed bara en poäng till godo på trean Mariestad. 
 
Kvällens höjdare rent sportsligt ägde annars rum nere i den södra serien där två av Hockeyettans hetaste lag mätte krafterna med varandra. Hemmalaget i grönt har en hög potential och inledde säsongen väldigt lovande men igår fick man se sig besegrade, gästerna från de småländska skogarna vann med 1-3 efter att Jakob Karlsson spikat slutresultatet i tom bur och man drygade därmed ut sin serieledning. Nu har Vimmerby fem poäng ner till tvåan Troja-Ljungby som i och med sin vinst mot Helsingborg klev förbi Kristianstad. 
 
Nere i söder är toppstriden intressant men det är nästan ännu mer spännande att följa kampen om den åtråvärda femteplatsen. Det skiljer bara fyra poäng mellan fyran och sjuan i tabellen vilket gör att de kommande omgångarna kommer bli väldigt viktiga. Tunga poäng ligger i potten. Därför var gårdagens förlängningsseger extra viktig för Nybro, inte minst eftersom man tog den mot KRIF. Ett annat lag som också vill nå Allettan. På åttondeplatsen hittar vi Kalmar som inte helt ska räknas ut, laget vann mot Tyringe men har sex poäng upp till femteplacerade Hanhals. Det kan visa sig bli en för stor utmaning för nykomlingen. 
 
GÅRDAGENS RESULTAT
Hockeyettan norra 
SK Lejon - Teg: 3-0
Piteå - Vännäs: 3-5
Hockeyettan östra 
Väsby - Huddinge: 1-4
Hudiksvall - Enköping: 3-2 (efter förlängning)
Hammarby - Sollentuna: 1-7
Vallentuna - Hanviken: 7-4
Trångsund - Nyköping Gripen: 1-4
Hockeyettan västra
Forshaga - Borlänge: 0-8
Mariestad - Kumla: 5-1
Köping - Lindlöven: 1-3
Malung - Arboga: 4-2
Skövde - Tranås: 5-4 (efter straffar)
Grums - Surahammar: 0-1
Hockeyettan södra
Helsingborg - Troja/Ljungby: 2-3
Kristianstad - Vimmerby: 1-3
Halmstad - Mörrum: 2-3
KRIF - Nybro: 4-5 (efter förlängning)
Hanhals - HC Dalen: 5-3
Tyringe - Kalmar: 3-5
 
 
 
Besök gärna bloggens olika samarbetspartners! 
 

Målskytt till topplaget

Ett ex-allsvenskt lag förstärker offensiven. 
 
Den senaste tiden har det skrivits en hel del om Troja-Ljungby, i förra veckan stod det klart att Alfred Andersson lämnar laget och så sent som i helgen lämnade även Adam Byström-Johansson. Nu verkar klubben hittat en ersättare som ska försöka fylla tomrummet. Valet föll på Lucas Venuto, som varit klubblös under hösten. 
Lucas är en ”rightare” med ett bra skott och han har tidigare spelat i Sverige vilket gjort det enklare att ta referenser och följa upp hans tidigare insatser, säger sportchefen Daniel Håkansson till klubbens hemsida. 
 
Trots att Venuto inte spelat något under hösten känns det här som en bra värvning. Forwarden är fostrad i kanada och har bland annat spelat juniorhockey i Mississauga (där bland andra Alexander Nylander spelat). 2015 flyttade kanadensaren till Sverige där det blev spel i Mörrum och sedan dess har han hunnit med att även representera klubbar som Kristianstad och Borlänge. Förra säsongen rundades av i Västerås där han noterades för 14 poäng på 22 matcher när laget lyckade ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan. 
 
Venuto är kanske ingen spelare som kan bli avgörande i jakten på en allsvensk återkomst men det är inget snack om att 24-åringen är en bra spelare som borde kunna bidra med en hel del mål och poäng. Något om på sikt kan hjälpa laget att nå långt. Troja ligger för närvarande trea i södra serien och har fem poäng upp till förstaplatsen. Forwarden ansluter på torsdag men det är tveksamt om han är redo för spel redan på söndag då Kristianstad kommer på besök. 
 
FAKTA: Lucas Venuto
Ålder: 24 år 
Längd/Vikt: 180cm/84kg
Position: forward
Statistik 2017/18: 27 matcher, 33 poäng (Borlänge)
22 matcher, 14 poäng (Västerås)
Meriter: Allsvenskt avancemang (17/18) 
 
 
 
Besök gärna Titans, som är en av bloggens samarbetspartners!