0

Backen flyttar "hem" till Hudiksvall

Ett bekant ansikte dyker upp i Glysishallen den här säsongen. 
 
Inför förra säsongen tappade Hudiksvall flera duktiga spelare och en av dem var Lars Lundin men nu är backen tillbaka i den rödsvarta tröjan. Den 24-årige dalmasen kommer senast från spel i danska Ålborg men nu är det alltså åter Hockeyettan och Hudiksvall som gäller. 
Lasse har blivit än offensivare i sitt spel och har ett mycket bra skott som kommer bli användbart även i power-play vilket vi har eftersökt. Under sin tid i Danmark har han fortsatt utvecklat sitt spel med stort förtroende från tränaren och eftersom Lasse har varit här tidigare så vet vi vad vi får och han känner till HHC väl, säger sportchefen Alf Nordh till klubbens hemsida. 
 
Lundins senaste sejour i Hudiksvall var väldigt lyckad, mellan 2012-2015 gjorde han 49 poäng på 62 matcher och stod i det stora hela för en väldigt bra insats. Nere Danmark gjorde han också bra ifrån sig, han stod för 35 poäng i grundserien vilket räckte till en tredjeplats i backarnas poängliga och ingen annan back gjorde fler mål än honom (11 stycken). 
 
Lars Lundin är en bra förstärkning och precis en sån spelare som ett lag behöver om man ska nå långt, han är bra i offensiven och kan spela en viktig roll i ett powerplay samtidigt som han hunnit samla på sig en hel rutin trots att han bara är 24 år. 
0

Anchors förstärker offensiven

Haninge förstärker offensiven med en rutinerad spelare. 
 
Så sent som igår kunde ni senast läsa om hur det går för Haninge med deras lagbygge men det finns fortfarande en del tomma platser i truppen och nu har man tillsatt en av dem. Det är en centerplats som getts till Magnus Kullerback, som senast kommer från spel i Wings som han var med att spela kvar i Hockeyettan tidigare under våren. 
Vi har letat efter en erfaren center som kan producera poäng och Magnus Kullerback har de egenskaperna. Han vet vad som krävs för att vara framgångsrik i hockeyettan. Vi både tror och hoppas att Kullerback kommer att vara en ledande spelare i Haninge kommande säsong, säger tränaren Niklas Flodin till klubbens hemsida. 
 
Trots att Kullerback bara är 26 år så har han hunnit med en hel del, säsongen 07/08 gjorde han seniordebut i Hedemora och sedan bar det av till Borlänge där han spelade tre säsonger. Efter tiden i Borlänge blev det en flytt till Enköping där forwarden gjorde 165 poäng på 167 matcher vilket gjorde att Väsby värvade honom. Förra säsongen inleddes alltså i "vilda Väsby" men efter säsongens slut för klubben så lånades han tillbaka till Enköping för att sedan avsluta i Wings där han stod för elva poäng på tio kvalseriematcher. 
 
Nu är det alltså Haninge som gäller för 26-åringen och känslan är att han kommer bli väldigt viktig för sitt nya lag. Det ska bli intressanta att se hur han kommer fungera i sin nya omgivning men visst ligger en hel del av klubbens öde i hans händer - levererar inte de tilltänkta nyckelspelarna så kan man få svårt att hävda sig. 
0

Målvaktstalang till Anchors

Haninge kommer allt längre med sitt lagbygge. 
 
Sent igår kväll släpptes nyheten att Haninge Anchors gjort klart med en ny målvakt, det är Jonas Moëll-Lindgren som är klar för Hockeyettanlaget och han kommer senast från spel i Moras J20-lag. Den 20-årige keepern får ses som Alexander Jirhages ersättare, den rutinerade målvakten flyttar ju som bekant till Wings. 
Det känns som ett spännande steg i karriären och även väldigt kul att få spela på en bra seniornivå så nära där jag är uppväxt, säger målvakten till klubbens hemsida. 
 
Jag har ingen vidare koll på Moëll-Lindgren men han verkar ganska lovande, de två senaste säsongerna har han fått mycket speltid i Moras J20-lag och han har även fått chansen att göra ett par juniorlandskamper på U17-nivå men det var några år sedan. Haninge borde vara en bra plats att starta upp sin seniorkarriär i, där borde han kunna få en del speltid redan första vintern för att sedan fortsätta utvecklas. Klubben har även gått ut med att man förlänger med backen Alexander Bergman som därmed går in på sin andra säsong i klubben.