0

Allettan: tung start för favoriten

Vi rundar av helgen med att ta en liten titt på dagens händelser i allettorna. 
 
Idag har omgång nummer två utspelat sig och vi börjar vår genomgång uppe i norr där Boden ser ut att ha fått upp farten. Under eftermiddag tog man sin andra seger av två möjliga, även den här gången stod Kalix för motståndet. För ett par veckor sedan värvades Per Ledin in och den rutinerade forwarden hade stor del i segern, 40-åringen assisterade till två av lagets tre mål och ser ut att ha fått upp farten. Något som både är positivt och negativt för Boden som därmed löper större risk att tappa sin prestigevärvning, som kan lämna om det kommer erbjudanden från högre divisioner. 
Vi gjorde en bra match, Kalix kom ut starkt i första perioden. Vi tog över i andra och skapade mycket lägen men deras keeper gjorde en bra match. I tredje pressade dom på för att kvittera och vi försökte spela av matchen. Riktigt skönt med att få inleda allettan med två raka segrar, säger Bodenmålvakten Oskar Sehlstedt till bloggen efter slutsignalen. 
 
Hudiksvall har fått en kämpig start på allettan. 
Foto: Peter Scott
 
 
Om Boden har fått en bra start på allettan går det betydligt tyngre för Hudiksvall. Laget seglade igenom grundserien utan några större problem men i fredags föll man tungt hemma mot Östersund och idag åkte de på en ny förlust. Även den här gången mot Östersund, som vann med 4-3 efter att David Westlund avgjort matchen i förlängningen. Förlusten gör att Hudiksvall ligger sjua medan Östersund bara har en poäng upp till förstaplatsen som Piteå lagt beslag på. 
 
Lite längre söderut stod Vimmerby för en riktigt stark insats när Huddinge besegrades på bortaplan. I den matchen hade Hampus Harlestam en avgörande roll, stockholmaren stod nämligen för två mål och rundade sedan av genom att göra en assist till matchens sista mål. Ett mål som innebar 0-3 och tre viktiga poäng för Vimmerby som inledde allettan med en förlust. 
Jag tycker vi går ut från start och visar att vi inte var nöjda med förlusten senast. Alla i laget var där idag och gjorde jobbet. Vi visade hur bra vi är när vi spelar som vi ska. Huddinge fick stundtals några byten med tryck i vår zon men vi höll de mycket på utsidan. Sett till hela matchen så var det inget snack om att vi var det bättre laget, säger forwarden till bloggen strax efter slutsignalen.  
 
Den andra omgången rundas av med prestigemötet mellan Troja-Ljungby och Kristianstad, där gästerna leder med 1-2 inför den tredje perioden. Dessutom har matchen mellan Tranås och Visby/Roma inte spelats klart när det här inlägget publiceras, den matchen står 2-1 en bit in i tredje perioden. 
 
KVÄLLENS RESULTAT
Allettan norra 
Piteå - Vännäs: 3-2 
Boden - Kalix: 3-2
Östersund - Hudiksvall: 4-3 (efter förlängning)
Köping - Borlänge: 1-5
Väsby - Enköping: 2-1 
Allettan södra 
Huddinge - Vimmerby: 0-3 
KRIF - Hanhals: 4-3 
Mariestad - Grums: 3-1 
Troja/Ljungby - Kristianstad: ej klar
Tranås - Visby/Roma: ej klar 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, en av bloggens samarbetspartners! 
0

Summering av premiären i allettan

Vi rundar av fredagskvällen med att ta en titt på hur det såg ut när allettorna drog igång. 
 
Efter ett ganska långt uppehåll var det ikväll äntligen dags för allettorna (och fortsättningsserierna) att dra igång, och det bjöds direkt på några intressanta matcher och överraskande resultat. Hudiksvall gick som tåget under grundserien, man vann hela elva poäng före tvåan och förlorade bara en match. Efter att julskinkan ätits gick det dock betydligt tyngre, det blev nämligen förlust med 0-2 i premiären hemma mot Östersund och begreppet "släkten är värst" lär användas flitigt i hälsingland under kvällen. Matchens två mål kom i tredje perioden och båda gångerna stod Linus Wernerson-Libäck för fullträffarna, forwarden har ett långt förflutet i Hudik så det kändes förmodligen extra tungt att just han fick dem på fall ikväll. För Östersund är det här en riktig drömstart, det känns inte riktigt som att man har så mycket krav på sig (som tidigare år) och det kan nog tala till deras fördel. Redan på söndag möts lagen igen, den gången uppe i jämtland. 
 
Hudiksvall kan trösta sig med att det även gick tungt för andra favorittippade lag, inte minst Borlänge som föll med klara siffror (2-6) hemma mot lilla Köping. Vem kunde tro det inför kvällen? 
 
Det blev förlust för Mariestad i sin hemmamatch mot Troja-Ljungby. 
Foto: Alexander Viktorson (Arkiv)
 
 
För Boden gick det desto bättre, det blev seger med 1-4 i en jämn match mot Kalix som hade kunnat sluta lite hur som helst. Tungan på vågen blev målvakten Oskar Sehlstedt som räddade 27 skott och som fått precis en så bra start på allettan som både han och hans lag behöver. Den norra serien ser ut att kunna bli ett riktigt getingbo. 
 
I allettan södra bjöds det också på en del intressanta kamper, inte minst den mellan Vimmerby och Tranås. Det finns lite derbykänslor lagen emellan och kvällen i ära hade gästerna tagit med sig en stor supporterskara. Vimmerby inledde matchen på ett bra sätt och tog ledningen två gånger om i första perioden men ju längre matchen led, desto mer vaknade "tranorna" till liv och avgörandet kom en bit in i tredje perioden när gästernas Eric Gustafsson satte 2-3. Sett till hur hösten sett ut får det här räknas som en liten överraskning, Vimmerby vann trots allt den tuffa södra serien och har imponerat. Trots förlusten verkade inte hemmalaget speciellt besvikna med sin insats. 
Det är nog den bästa matchen jag varit med och coachat i hittills. Inte för vår del, men om jag ser till matchen som helhet. Tranås gjorde det väldigt bra, det ska sägas. Sen vill jag ge kredd till både våra och Tranås fans, det var en grymt bra stämning, sa tränaren Phil Horsky till dagensvimmerby.se 
 
I den södra serien fick vi även se Kristianstad vinna en tät historia hemma mot KRIF (4-3 efter förlängning) och på västkusten krossade Hanhals Grums med hela 8-0 efter att Mattias Elfström gjort två av målen. Seger blev det även för Huddinge som åkte till Gotland och tog hem tre tunga poäng mot Visby/Roma där Robin Karlsson säkrade segern i slutsekunderna. Vi rundar av med noteringen att Troja-Ljungby lyckades ta hem segern borta mot Mariestad, mycket tack vare en fin start där de ledde med 1-3 inför tredje perioden. 
 
KVÄLLENS RESULTAT
Allettan norra 
Vännäs - Piteå: 1-5
Hudiksvall - Östersund: 0-2
Borlänge - Köping: 2-6
Kalix - Boden: 1-4
Enköping - Väsby: 0-4
Allettan södra 
Vimmerby - Tranås: 2-3 
Kristianstad - KRIF: 4-3 (efter förlängning)
Hanhals - Grums: 8-0
Visby/Roma - Huddinge: 1-2
Mariestad - Troja/Ljungby: 3-4 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, en av bloggens samarbetspartners! 
 
0

Cirkus hästen fortsätter

Den allsvenska jumbon fortsätter att skapa negativa rubriker. 
 
Mycket kan hända på fyra år. Våren 2014 lekte livet om man var hockeyintresserad och bodde i Norrköping. Vita Hästen hade byggt ihop ett riktigt starkt division 1-lag som plöjde igenom både grundserie och alletta innan ett målrikt playoffmöte mot Visby/Roma tog laget till den allsvenska kvalserien. Väl där bjöds det in till några numera klassiska hockeyfester i Himmelstalundshallen, vem minns inte det dramatiska slutet mot Björklöven eller den imponerande upphämtningen mot Tingsryd där Niklas Lihagen blev stor matchvinnare i förlängningen? 
 
Det var längesen det var så här glädjescener i Himmelstalundshallen. 
Foto: Josefin Eriksson
 
 
 
Väl i Hockeyallsvenskan fortsatte Vita Hästen att blomstra, nykomlingen tog sig hela vägen till ett SHL-kval mot Modo och även om ändå var en bra bit från ett nytt avancemang sågs säsongen som en stor succé. Under våren 2015 hände det dock en del saker som skulle visa sig få stor negativ effekt. Trotjänarna Joakim Peterson och Linus Näsström fick inte förnyat förtroende, dessutom lämnade backklippan Viktor Amnér. I samma vända hände det även saker på ledarsidan, Niklas Czarnecki gick från att vara tränare till att bli sportchef. Något som i efterhand kan ses som ett misstag. Inget ont om honom men han gjorde bra mycket mer nytta nere i båset. 
 
Från att ha varit seriens hetaste nykomling gick man till att bli ett ganska blekt inslag, laget slutade elva och följde sedan upp det med en tiondeplats. Återigen tog säsongen slut redan efter grundserien. Under säsongen 17/18 kom Leif Strömberg in som sportsligt ansvarig men han tog snabbt över rollen som tränare och det gav en positiv effekt. Trots det lyckades inte laget nå en topp-8 placering och missade slutspelsserien för tredje året i rad. Strömberg stannade ändå kvar i klubben, både som tränare och sportchef men hösten har inletts väldigt svagt och rösterna om hans avgång har höjts för varje dag som gått. 
 
Under gårdagen föll Norrköpingslaget på nytt (den här gången mot Modo) och man har därför hela fjorton poäng upp till nästjumbon - som dessutom har en match mindre spelad. Samtidigt som spelet havererat har supportrarnas missnöje även riktats till klubbens ordförande. Banderoller har målats och saker och på deras supporterforum har diskussionerna gått vilda kring vad som egentligen borde göras. Därför blev nog en hel del glada när det under torsdagskvällen släpptes en nyhet kring att ordföranden valt att lämna klubben. Det tråkiga är att det är på grund av att hon fått ta emot en hel del hot, vilket kulminerade när ett antal personer uppsökt hennes bostad. 
Den senaste tiden har det från några personer skett ren och skär mobbing mot vår ordförande, där man gått från hårda ord och mobbing till personangrepp och fysiska hot. Något vi ställer oss starkt emot och den kritik man normalt får ta i det offentliga rummet, har sedan länge gått överstyr. Styrelsen har länge varit tålmodig, men har nu fått nog, skriver klubben på sin hemsida. 
 
Att klubbens ordförande lämnar på det här sättet är väldigt tråkigt, vissa personer har gått långt över gränsen för vad som är tillåtet och det är synd att det slutade med något som ser ut att bli ett polisärende. Det här skapar på nytt negativa rubriker kring en klubb som mår långt ifrån bra. Samtidigt som det som precis har hänt är tråkigt var det nog tyvärr nödvändigt med en förändring och på sikt finns det ändå hopp för klubben. Nu gäller det att syna sig själva, se vad som gått snett och försöka skapa positiv energi inför det som ser ut att bli en ångestfylld kvalserie. 
 
Förutom hela svängen om kritiken mot tränare och ordförande finns det även en annan infekterad historia som handlar om allt från feminism, kvinnohat och gladiatorer. Är ni intresserade av den kan jag tipsa om att besöka en annan blogg, http://gummitrissan.bloggo.nu/, som har extra fokus på just Vita Hästen och allt som händer kring klubben just nu. 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök på Titans, en av bloggens samarbetspartners!