0

Rutinerad center tillbaka i AIK

Idag stod det klart att ett bekant ansikte dyker upp i AIK igen, klubben har nämligen skrivit ett kontrakt med forwarden Oscar Steen som gäller till och med säsongen 2016/17. Steen kommer senast från spel i Västerås där han stod för 13 poäng på 27 matcher men nu är han alltså tillbaka i klubben han representerade 2010-2014. 
- Oscar har gjort ett bra jobb för oss tidigare. Han är en spelskicklig, smart tvåvägscenter som alltid ger hundra i varje byte. Han kommer bidra med rutin till det här laget och göra andra spelare bättre, säger sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida.
 
Steen blir en av AIK:s mest rutinerade spelare, den 33-årige Stockholmaren debuterade i allsvenskan redan säsongen 1999/00 och under lockoutsäsongen 04/05 fick han elitseriedebutera med Färjestad. Sedan dess har han representerat både Leksand och Modo samt spelat 8 A-landskamper. Senast vi såg Steen i AIK-dressen var säsongen 2013/14 och då stod han för 26 poäng på 59 matcher (i SHL+kvalserie).
 
FAKTA: Oscar Steen
Ålder: 33 år.
Position: Center.
Kommer senast från: Västerås.
Statistik förra säsongen: 27 matcher, 5+8=13 poäng, 12 utvisningsminuter.
Meriter: SM-Guld (06/07), SM-Silver (04/05), U16-SM Guld (97/98), TV-Puck guld (97/98), 8 A-landskamper, 476 SHL-matcher, 228 Allsvenska matcher.
0

Viktiga förlängningar i norr

Uppe i de norra Hockeyettanlagen är bredden oftast inte lika vass som nere i söder utan man får förlita sig mer på vissa nyckelspelare och idag har två i den kategorin förlängt sina kontrakt. I Piteå är det forwarden Magnus Isaksson som förlängt sitt kontrakt och han går därmed in på sin tredje säsong i klubben. Förra vintern stod 28-åringen för totalt 48 poäng vilket är en bra siffra och under sina två år i klubben har han hunnit med att noteras för hela 125 poäng vilket är väldigt imponerande.
- Magnus är en oerhört viktig pusselbit i lagbygget. Alla spelare i en trupp är lika viktiga och drar sitt strå till stacken, men att en eller ett par av spelarna besitter Magnus rutin med flera säsonger i SHL och allsvenskan i bagaget gör ju sitt. Dessutom är han en bra kille och en skicklig hockeyspelare också, säger klubbchefen Jonatan Glader till PT.se
 
Isaksson blir utan tvekan en av Piteås nyckelspelare säsongen 2015/16. Foto: Alexander Viktorson
 
En annan klubb uppe i norr som är glada idag är Kalix, man har kommit överens om ett nytt kontrakt med forwarden Christian Nyman som stod för en väldigt lovande debutsäsong i klubben. Den 24-årige Luleåsonen värvades från Halmstad och stod för 14 mål och totalt 28 poäng under sin första säsong i Kalixtröjan och det känns som att han borde få en viktig roll den kommande säsongen.
 
0

Vass värvning av Visby/Roma

Visby/Roma börjar närma sig en full trupp men det finns fortfarande några lediga platser och idag gick man ut med sin senaste förstärkning. Den här gången är det en forward som ansluter men han har varit i deras ishall flera gånger tidigare, det är nämligen Huddinges Rasmus Dahlberg-Karlsson som är klar för klubben.
- Då vi nåddes av ryktet att Rasmus sökte nya utmaningar för att prova något nytt inför kommande säsong så anmälda Visby/Roma direkt sitt intresse. Vi är glada att Ramsus valde Visby/Roma och vi är helt övertygade om att Rasmus kommer att bidra med både hårt jobb och en hel del poäng den kommande säsongen, skriver klubben på sin hemsida.
 
Det här får ses som en av Visbylagets bästa värvningar hittills, den snart 23-årige forwarden har hållit en bra nivå de senaste säsongerna och kommer senast från sin målmässigt starkaste säsong (det blev 19 mål i vintras).
 
Vad tycker du om Visby/Romas lagbygge?