2

INFÖR: Visby/Roma - Huddinge

Kvällens höjdare i Hockeyettan är utan tvekan toppmötet mellan Visby/Roma och Huddinge. 
 
Hemmalaget ligger trea i tabellen och har bara tre poäng upp till serieledande Huddinge, man har dessutom en match mindre spelad så läget ser riktigt ljust ut för dem. I den senaste omgången föll laget mot Hudiksvall men innan den matchen hade man tre raka sergrar så formen är nog ändå rätt bra. 
 
Foto: Ola Cato
 
Huddinge då? De leder som sagt var serien och "talangfabriken" har börjat serien bra, man har gjort 47 mål på de elva första matcherna och målskillnaden är fin, +19 ligger den på för närvarande. I den senaste omgången vann Huddinge i derbyt mot Hammarby (2-3) och man har som sagt var spelat väldigt bra och ska vara mer än nöjda med inledningen på serien. 
 
Här kommer lite statistik inför kvällens drabbning. 
 
TOPP 3 POÄNGSPELARE I VISBY/ROMA
Andreas Gröndahl, 16 poäng (4+12)
Mikael Adamsson, 13 poäng (8+5)
Jens Holmström, 10 poäng (2+8)
 
TOPP 3 POÄNGSPELARE I HUDDINGE
Filip Olsson, 15 poäng (5+10)
Ville Åman, 14 poäng (3+11)
Rasmus Dahlberg-Karlsson, 12 poäng (8+4)
 
MÅLVAKTERNA I VISBY/ROMA
Robert Hestmann, 9 matcher, 21 insläppta mål, 91.46%. 
Andreas Hansson, 1 match, 5 insläppta mål, 82.76%. 
 
MÅLVAKTERNA I HUDDINGE
Christoffer Bengtsberg, 7 matcher, 19 insläppta mål, 88.34%. 
Daniel Fahlström, 4 matcher, 9 insläppta mål, 88.46%. 
 
Vad tror du om kvällens match?
0

INFÖR: IK Guts - Motala

Ikväll är det inte allsvensk eller DIV1-hockey som står på agendan utan vi vänder blickarna nedåt i seriesystemet, det spelas en väldigt intressant seriefinal i Norrköping där IK Guts tar emot Motala i Hocketrean. 
 
Hemmalaget har spelat bra i serien och det finns inte mycket att klaga på, man kommer senast från en vinst borta mot Linköping och formen verkar vara helt okej. Spelarna som "ska" stå för poängproduktionen har börjat komma igång bra och bäst är Viktor Ringberg, den rutinerade forwarden snittar över 2 poäng/match och det märks att han kommer från en högre nivå. 
 
Guts målvakt kanske tvingas slita i kvällens match. Foto: Benjamin Lindkvist/Benjies Foto & Film
 
Trots att hemmalaget spelat bra och plockat många poäng så får de ses som en liten outsider i kvällens match, favorittrycket är på serieledande Motala som gasat på riktigt bra och som är det enda laget som slagit Guts, det gjorde man i den andra omgången. Kusinduon Marcus och Rasmus Schelin måste man hålla ett extra öga på, de har gjort hela 37 poäng tillsammans och precis som i fallet med Ringberg så ser man att de har spelat på en betydligt högre nivå än Hockeytrean. 
 
Hemmalaget vill ha mycket publik på den här matchen så man har gett ett bra erbjudande till alla som har ett seriekort till Vita Hästens matcher, de får gå in till matchen och välja sitt eget inträdespris vilket borde locka några extra besökare till tillställningen. 
0

Seger för Vita Hästen i toppmötet

Det blev en målsnål tillställning mellan Vita Hästen och gästande Almtuna i Himmelstalundshallen under torsdagskvällen. 
 
Om man ska vara helt ärlig så var det här ingen höjdarmatch, båda lagen slarvade en hel del i passningsspelet och Almtuna tog inte vara på sina chanser vilket är det som avgör den här matchen. Vita Hästen gör en helt okej match, man ser absolut inte trötta ut efter Asplövenresan men det är som sagt var lite slarv i passningsspelet och de hade tur att det inte straffade sig ikväll. I hemmalaget tycker jag Markus Gunnarsson utmärkte sig, han har inte fått så mycket speltid tidigare i serien men ikväll blev det mer av den varan och han tog vara på det. 
 
Hos gästerna var målvakten Johan Holmqvist (som vanligt) väldigt bra och räddade sitt lag vid flera tillfällen, man ser att han är en av seriens absolut bästa på sin position. Hemmalagets Axel Brage gjorde också en fin insats i målet och höll säsongens andra nolla. 
 
Matchfakta, Vita Hästen - Almtuna: 2-0 (0-0,1-0,1-0)
1-0, Linus Näsström (Amnér, Dahlström)
2-0, Marcus Eriksson
Skott: 25-24
Publik: 3453 
 
Vad tyckte du om kvällens match?