Storseger för Skövde

Idag stod nykomlingen Arboga för motståndet för topplaget Skövde i den västra Hockeyettan och det blev en minst sagt målrik historia. 
 
Hemmalaget matade på rejält redan i början av matchen, efter den första perioden ledde SIK med 4-1 efter att Robin Klasson inlett målskyttet och redan där kändes matchen avgjord. Skövde har varit starka den här säsongen och man har ju en av västra seriens bästa trupper, vilket kvällens 8-2 seger visar. Arboga är kanske ingen värdemätare men nykomlingen har ändå gjort en bra "återkomst" och ligger numera åtta i tabellen, elva poäng före jumbon Grästorp. Nu är Skövde helt klara för allettan som drar igång efter juluppehållet. 
 Folk har pratat om det sedan serien vände nästan, men det är så klart jätteskönt och vi har haft ett bra läge under lång tid, men vi har hela tiden bara pratat nästa match, nästa match, det är där vårt fokus har legat, sa hemmalagets tränare Fredrik Ljunggren till klubbens hemsida efter matchen. 
 
MATCHFAKTA 
Skövde - Arboga: 8-2 (4-1,1-0,3-1)
1-0, Robin Klasson (Lindgren, Örnskog)
2-0, Adam Rundqvist (Alengård, Forsmark)
3-0, Anton Tano
4-0, Albin Lindgren (Alengård, Rundqvist)
4-1, Roman Semjonov (Baker)
5-1, Jesper Hultman (Erkgärds, Persson-Riis)
6-1, Jesper Hultman (Anton Lindgren)
6-2, Tim Nygren (Semjonov)
7-2, Anton Gustavsson (Klasson, Karlsson)
8-2, Victor Wänghult (Rundqvist)
Skott: 54-19
Publik: 813
 
Vad tror du om Skövdes chanser, hur långt kan de gå?

Spänningen stiger i öster

Ikväll spelades fem matcher i den östra serien och man kan lungt säga att det börjar tätna uppe i tabelltoppen. 
 
Huddinge - Visby/Roma: 2-3 
Haninge - Värmdö: 5-3
Enköping - Åker/Strängnäs: 1-0
Tierp - Wings: 1-3
Hudiksvall - Vallentuna: 3-2 
 
Tre av fyra topplag vann idag och det känns som Wings är den stora vinnaren i helgens omgång, man drog ifrån Väsby som förlorade mot Hammarby igår och har bara fem poäng upp till andraplatsen. Visby/Roma vann den viktiga bortamatchen mot Huddinge och nu känns det som de inte behöver oroa sig för att missa allettan, i nästa omgång åker man norrut för en ny tuff bortamatch mot Hudiksvall innan Väsby väntar i den sista omgången. Just Hudiksvall tog en skön hemmaseger mot Vallentuna efter att Johan Nilsson gjort det avgörande målet i början av den tredje perioden. 
 
Huddinge borde klara av att behålla sin serieledningen ända in i slutet, man ska möta Väsby och Haninge i de två avslutande omgångarna och om de kommer upp på normal nivå så bör man slå dem. 
 
 
 
 
 
1

Duo lämnar flopplaget

KRIF har knappast gått som tåget under hösten och nu står det klart att två spelare lämnar laget. 
 
Det är backen August Tornberg och forwarden Edgars Klavins som bestämt sig för att lämna Blekingeklubben. Tornberg värvades från Piteå inför säsongen och hade höga förväntningar på sig men efter femton matcher och en ynka poäng lämnar 22-åringen klubben. För Klavins del har det inte gått mycket bättre, åtta poäng på 19 matcher är talangens facit och nu väljer även han att lämna KRIF. 
 
Jag hade höga förväntningar på Klavins, han var en stor talang i AIK och fick chansen att SHL-debutera redan säsongen 12/13, förra säsongen gjorde 21-åringen tre matcher i högstaligan men hann även med totalt 23 allsvenska matcher som utlånad till både Timrå och Troja-Ljungby men i KRIF har han inte kommit till sin rätta. 
 
Martin "Findus" Pettersson fanns inte med i truppen i gårdagens match mot Dalen så han kanske också är påväg bort, eller så handlar det bara om en skada på den duktiga keepern.