Klubb nr 4 för Gråhns

Inför säsongen lyckades Åker/Strängnäs med en riktigt meriterande värvning i form av forwarden Stefan Gråhns och han gjorde snabbt succé i sin nya klubb. Efter 22 poäng på 14 matcher snappade Allsvenska Troja/Ljungby upp honom och där blev det fyra matcher innan det var dags för nästa klubbyte, den här gången var det SHL-klubben Växjö som ville signa den rutinerade forwarden. I Växjö blev det nio matcher innan det nu är dags för Gråhns att spela i sin fjärde klubb för säsongen, den här gången är det Allsvenska Karlskronas tur att knyta till sig profilen. 
 
Stefan Gråhns är en erfaren och bra hockeyspelare, han har varit med länge på denna nivån. Han går att använda i både boxplay och powerplay. Det är en karaktärspelare, en såndär spelare som är riktigt jobbig för motståndaren att möta, säger KHK:s sportchef Stefan Bengtzén till klubbens hemsida. 
 
          
 
Gråhns väntas göra debut i KHK-tröjan nu på fredag när man ska möta Oskarshamn. 
 

Vad händer i Södertälje?

Förra säsongen var Södertälje ett av Allsvenskans bästa lag och gick till Kvalserien men den här säsongen har sett mycket sämre ut. Efter 31 spelade omgångar ligger laget sist i serien och har förlorat sina tre senaste matcher, man ligger två poäng bakom Troja/Ljungby men har å andra sidan en match mindre spelad. Inför säsongen var det nog inte många som trodde att det här laget skulle kunna hamna i en Kvalserie NERÅT men nu finns faktiskt risken att det blir så, man har åtta poäng upp till Almtuna som ligger ovanför strecket och ser man till läget i klubben så känns det ganska rörigt och turbulent, både på och utanför isen. 
 
Förra säsongen hade man ett av Allsvenskans bästa radarpar i form av Damien Fleury och Michael Nylander som gjorde totalt 66 poäng, 49 av Fleury (på 51 matcher) medans Nylander hann med 19 poäng på sina 18 matcher. Man hade överlag en mycket bra trupp där forwarden Ziga Jeglic gjorde en stark säsong och noterades för totalt 38 poäng men både han och Nylander lämnade klubben efter säsongen. Det märktes att Fleury inte spelade lika bra efter att radarpartnern försvann och efter 16 poäng på 26 matcher lämnade han klubben och försvann till Lausanne. Lagets poängbäste spelare i nuläget är inlånad Linus Fröberg som tillhör SHL-laget Färjestad, 20-åringen har gjort 16 poäng på 29 matcher och om lagets bäste poänggörare gör så lite poäng så förstår man att de inte kommer tillhöra toppen av serien.
 
Det har inte varit så här glada miner i Södertälje den senaste tiden. 
 
 
Klubben trodde mycket på rutinerade backen Peter Nolander som köptes in från AIK men han har haft skadeproblem och bara spelat i fem matcher hittills den här säsongen, där finns ytterligare en förklaring till varför laget inte varit så bra defensivt som man var förra säsongen. 
Nu ska vi kanske inte säga att SSK verkligen kommer spela i kvalserien men det gäller att höja sig snabbt och man måste börja plocka poäng, det som talar emot att de ska börja med det nu är att man ska möta BIK Karlskoga och Malmö i sina två kommande matcher... 
 
Tror du att Södertälje kommer hamna i Kvalserien? 
 

Huddinge lånar Allsvensk forward

Huddinge har ett talangfullt och bra lag på pappret inför Allettan och nu gör man laget ännu vassare. Idag blev det officiellt att klubben lånar forwarden Matthias Sundberg från Djurgårdens IF, han kommer spela i Huddinge resten av säsongen är det tänkt. Den 22-årige forwarden har inte riktigt lyckats på Allsvensk nivå, 25 matcher och noll poäng har det blivit den här säsongen men på DIV1-nivå är han en riktigt bra spelare. Förra säsongen fick han sitt genombrott på seniornivå och stod för totalt 59 poäng på 53 matcher i just Huddinge, vilket gjorde honom till en av lagets poängbästa spelare den säsongen. 
 
 
Det här är en riktigt bra förstärkning till ett lag som redan har en stark offensiv uppsättning och det ryktas även om att klubben är lite småsugna på att försöka låna in Måns Krüger, även han från Djurgården men som varit utlånad till KRIF den senaste tiden. Just nu talar det mesta för att han kommer tillbaka till DIF men både Huddinge och KRIF känns annars som två bra alternativ. 
 
1