Spänningen fortsätter

Idag så var det dags för den åttonde omgången i Kvalserien, och vi kan nu i efterhand säga att det bara blev ännu mer spännande, det här kommer kunna gå hur som helst.
 
Piteå - Karlskrona : 1-5 
Uppe i Piteå så spelade hemmalaget ganska bra och hade gott om skott på mål, men KHK-keepern Mattias Modig stod för en bra insats och tog 31 av 32 skott, det var bara Lars Bryggman som fick hål på Modig. Bortalaget var desto mer effektiva, man fick snabbt in 0-1 (Jesper Jensen), och sedan så fortsatte man sätta pucken i mål i den andra perioden, bland annat genom Kent McDonell, som just nu är inne i en riktigt bra fas, eller vad sägs om fem mål på de två senaste matcherna?
Karlskrona tog tre viktiga poäng och ligger just nu på en bra position inför de avslutande matcherna, man har saken i egna händer, men då krävs seger mot Björklöven i nästa omgången, vilket kan bli lättare sagt än gjort..
 
Björklöven - Tingsryd :  5-2
..För Björklöven stod för en ny stark insats och tog hem en säker seger hemma mot Tingsryd. Trots att man sköt ovanligt få (25) skott på mål, så fick man in fem mål, och det visar att man slipat lite på effektiviteten sett till den senaste tiden. Tingsryd hade också sina chanser, men det blev bara Filip Owesson som fick in pucken bakom Daniel Wälitalo i löven-målet. Björklöven har nu en riktigt god chans att gå till allsvenskan, och jag tror faktiskt att man kommer att klara det här. Man har chansen att säkra sin Allsvenska plats i nästa omgång, men då krävs seger borta mot Karlskrona HK. Det var som vanligt en mycket bra publiksiffra uppe i Umeå Arena, eller vad sägs om 5336?
 
Vita Hästen - Huddinge : 4-3
Vita Hästen var i stort behov av en seger för att haka på topptrion, och det började bra när Linus Näsström satte 1-0 i mitten av den första perioden. Fem minuter senare satte Joakim Pettersson 2-0 och det såg ljust ut för laget, men man spelade inte så jättebra i den här matchen, man släppte in Huddinge i matchen, bland annat när Matthias Sundberg kunde sätta 3-2, vilket var hans andra mål i matchen. Men tillslut så redde Hästen ut stormen och tog hem matchen med 4-3, och man ligger nu på tredje plats inför de två avslutande omgångarna. På Onsdag ska man upp och möta avsågade Piteå, och tre poäng där skulle göra att man, med lite tur, kommer upp på andra plats i tabellen, och då har allt i egna händer inför den avslutande hemmamatchen mot Tingsryd!
 
Tabellen efter 8 omgångar!
1. Björklöven, 18 poäng (+7)
2. Karlskrona, 14 poäng (+2)
3. Vita Hästen, 13 poäng (+4)
4. Tingsryd, 13 poäng (+0)
5. Huddinge, 8 poäng (-1)
6. Piteå, 6 poäng (-12)
 
Vad tror ni om fortsättningen av Kvalserien?
 
 

Inför Vita Hästen - Huddinge

Imorgon är det dags för match mellan Vita Hästen och Huddinge, två lag som imponerat i DIV1 den här säsongen. Men nu är det Kvalserien och då har det gått tuffare, även om båda lagen tagit lite poäng och ligger hyfsat i tabellen.
 
Vita Hästen har fortfarande chansen att ta klivet upp, men då lär det behövs full pott resten av serien skulle jag tro, så man har mycket att spela för imorgon. Huddinges chans att gå upp är betydligt mindre, men man har visat att man är bra och vill säkert göra en bra match nere i Norrköping. Jag hoppas att Norrköpingspubliken kommer och stöttar laget, även om jag är rädd för att en hel del lär stanna hemma bara för att man inte möter ett lika "sexigt" lag som tex KHK eller Björklöven.
 
Vita Hästen verkar ha alla spelare förutom Stefan Erkgärds tillgängliga för spel, så man borde stå redo för att kunna prestera riktigt bra. Alexander Bergh var märkbart störd av sjukdom i den senaste matchen men han ska nu vara fit for fight igen, vilket är viktigt för lagets chanser. Det ryktas lite om att Tim Sandberg kan vara påväg in från Örebro, och det vore såklart riktigt bra, den talangfulle målvakten har varit Kvalseriens bäste och har en ganska stor del i att laget redan är klara för Elitseriespel den kommande säsongen. Att Sandberg inte finns med i Örebros trupp i dagens match kan ju betyda att han nu sitter och småladdar för en utflykt ner till Norrköping, men det är såklart bara spekulationer, vi får vänta och se vad som händer.
 
Huddinges trupp ser stark ut, trots att man var nederlagstippade inför Kvalserien så har flera spelare gjort bra ifrån sig och utmärkt sig på ett riktigt imponerande sätt. Spelare som är värda att hålla ögonen på är tex forwardstrion Måns Krüger, Sebastian Ellerstad och Nicklas Heinerö. De spelarna har gjort det bra i Kvalserien och hitills gjort 21 poäng tillsammans.
En annan spelare som gjort det riktigt bra är målvakten Emil Jidskog, den tidigare Tranås-keepern har en räddningsprocent på 93.60 och ligger tvåa i målvaktsligan.
 
Jag är lite osäker på hur matchbilden kommer att se ut, men förhoppningsvis så blir det en bra match med högt tempo och många mål. Vita Hästen måste visa att man har ett tillräckligt bra spel för att ta sig till Allsvenskan, då måste man spela betydligt bättre än man gjorde nere i Karlskrona för några dagar sedan.
 
Vad tror du om morgondagens match?
 

Västervik värvar profil

Jag tänkte vi skulle snacka lite spelarnyheter ifrån DIV1 och Allsvenskan, vi börjar med att berätta att Västervik har skrivit ett ettårskontrakt med backen Carl Holmberg, som senast kommer ifrån spel i Grästorp. Den 24-årige backen har gjort en bra säsong och varit en av Grästorps bästa spelare. I grundserien/fortsättningsserie visade han också prov på bra offensivt spel, det blev 22 poäng på 35 matcher, och sedan så blev det fem matcher men inga poäng i Kvalserien.
 
Såhär säger Holmberg om övergången:
- Känner att det är något spännande på gång i Västervik och de har en bra stomme i laget som bestämt sig för att spela vidare i föreningen, och det är något jag gärna vill vara med på. Jag hoppas vi ska komma så högt upp i tabellen som möjligt, allettan känns som ett rimligt mål tycker jag!
 
En annan "E-klubb" som värvat ny spelare är Vimmerby, som för ett par dagar sedan gjorde klart med forwarden Alexander Holmberg. Den 22-årige värmlänningen kommer senast från en stark säsong i Olofström, där han gjorde 31 poäng på 39 matcher. Hans fina form gjorde även att han en kort period blev utlånad till Allsvenska KHK. Det här är helt klart en bra värvning som visar att Vimmerby kommer fortsätta sin satsning!
 
Det har ju spekulerats i om Örebros Tim Sandberg ska bli utlånad till Vita Hästen nu när hans klubb är helt klara för Elitserien. Vissa medier säger att han har sagt att det nog inte kommer bli så, medans andra säger att han skulle vilja det. Det känns egentligen inte så troligt att man ska låna ut honom, men nu så finns han faktiskt inte med i dagens match mot Västerås, kan vi se det som en liten ledtråd till hur det här kommer sluta?