Favoriterna!

                       Här är mina 5 favoritspelare genom tiderna, eller iafall de senaste 20 åren:
                                                              
Magnus Johansson:  LHC,Frölunda,Chicago,Florida, Atlant.
Aktiv: 1990-
Är en av de offensivt bästa backar som sverige någonsin har haft. Har ett utmärkt spelsinne och ett mycket bra skott. Är precis en sån back som alla vill ha, som kan föra upp pucken och skapa målschanser, styra ett powerplay och avsluta på mål.
Har spelat i LHC redan när dom var i Div1 i början av 90-talet, och har sen hunnit med att spela i Elitserien,NHL och KHL!
Bär idag hela LHC:s defensiv på sina axlar
Elitseriematcher: 559 Stycken/351 Poäng.
NHL: 45 Matcher/15 Poäng.
KHL: 53 Matcher/33 Poäng.


                                   
Teemu Selänne: Jokerit,Winnipeg,Anaheim,Colorado,San Jose. 
Aktiv: 1989-
"the finish flash" är en av NHL:s vassaste målskyttar genom tiderna, och alltid varit sitt lags mest farliga spelare. Slog igenom 1992, då han gjorde hela 76(!) mål som rookie i Winnipeg Jets, och sen fortsatte framgången i flera säsonger i klubben, innan han 1996 hamnade i Anaheim, dit han nu kommit tillbaka till. Han har haft problem med skador de senaste säsongerna, men verkar nu vara fit for fight igen, kul! 
NHL: 1267 Matcher/1343 poäng.
OS: 31 Matcher/37 Poäng. 
VM: 43 Matcher/48 Poäng. 


                                    
Jarome Iginla: Calgary Flames.
Aktiv: 1993-
Är liksom Selänne en utpräglad målskytt, som numera har kultstatus i Kanada i allmänhet, och speciellt i Calgary, där han nu är inne på sin 14:e säsong. 
Har alltid gjort mycket mål, gjorde tex 52 stycken 2001/02, vilket var bäst i ligan då! 
Har de senaste säsongerna legat på runt 30-40 mål, vilket är mycket bra det också. Är en av ledarna i Team Canada, och var med och vann OS-Guld på hemmaplan 2010. 
Köpte 2007 sin ungdomsklubb, Kamloops Blazers, som nu spelar i WHL.
NHL: 1110 Matcher/1007 Poäng. 
OS: 19 Matcher/14 Poäng.
VM: 11 Matcher/4 Poäng. 

                                       
Tommy Salo: Västerås,NY Islanders,Edmonton,Colorado,MoDo,Frölunda.
Aktiv: 1988-2008.
Var sveriges bästa målvakt under i stort sett hela 90-talet och vann både VM och OS-Guld med Tre Kronor, och spelade verkligen en huvudroll i båda finalerna. Han räddade en klassiskt straff i OS-Finalen mot Kanada 1994, som ledde till guldet då, och fyra år senare höll han tätt i nästan hela VM-turneringen, och var hela lagets bästa spelare då. Alltför många minns honom för sin tabbe i OS-02, man borde tänka på hur bra han var under många säsonger i NHL, han är fortfarande den svensk målvakt som spelat flest säsonger "over there". 
Numera är han Sportchef i klassiska Leksand. 

                                                  
Peter Forsberg: MoDo,Quebec,Colorado,Nashville,Philadelphia. 
Är den mest kände spelare sverige någonsin haft, och jag tror ingen kommer kunna matcha hans status igen. Han hade allt som spelare: han var grymt tuff att spela mot, men ändå elegant, och hade hockeyvärldens bästa spelsinne, var bäst i NHL på passningar, och ändå en fruktad målskytt på grund av sina dragningar. 
Gjorde som bäst 116 Poäng på en säsong (1996 i Colorado), året då han också vann Stanley-Cup för första gången, han vann den även 2001, också då i Colorado, där han är ihågkommen som en av deras bästa någonsin. 
Har Vunnit 2 OS-Guld,2 VM-Guld och som sagt 2 Stanley-Cup titlar, men fick tyvärr aldrig vinna SM-guld, vann silver som bäst. Är numera ass general manager i MoDo. 
Elitserien: 210 Matcher/222 Poäng.
NHL: 708 Matcher/885 Poäng. 
OS: 22 Matcher/20 Poäng.
VM: 33 Matcher/29 poäng.