Allettorna: omgång 2

Igår spelades den andra omgången av allettan norra respektive södra och här kommer en liten summering av kvällen! 
 
ALLETTAN NORRA 
Kalix - Piteå: 1-4
Östersund - Sundsvall: 1-0 (efter straffar)
Wings - Huddinge: 1-4 
Hudiksvall - Visby/Roma: 2-3
Kommentar: Här var det ganska väntade resultat, den enda "skrällen" är Östersunds vinst över Sundsvall men man gjorde en riktigt bra match samtidigt som Johan Berge tog alla 36 skott plus att han inte släppte in en enda av de sex straffar han fick emot sig. Att matchen mellan Hudiksvall och Visby/Roma skulle bli jämn och inget lag skulle ta hem en storseger var ganska väntat och att Huddinge skulle besegra Wings kändes också ganska väntat på förhand. Piteå springer ifrån Kalix redan i den första perioden och kan sedan kontrollera matchen och ta sig första trepoängare efter juluppehållet. 
 
Om vi ska ta en titt på spelare som presterat bra hittills så är det svårt att missa Huddinges Niclas Lehmann som leder både skytte- och poängligan med sina sex poäng på två spelade matcher. Faktum är att serieledarna från Stockholm har med fyra spelare på topp5 i poängligan medans deras keeper (Christoffer Bengtsberg) är femma i målvaktsligan, i den kategorin är det Magnus Åkerlund som är bäst hittills, han har inte släppt in ett endaste mål under ordinarie speltid. 
 
Tabellen Allettan Norra 
1. Huddinge, 6 poäng (+5)
2. Piteå, 4 poäng (+2)
3. Östersund, 4 poäng (+2)
4. Sundsvall, 4 poäng (0)
5. Wings, 3 poäng (0)
6. Visby/Roma, 3 poäng (-2)
7. Hudiksvall, 0 poäng (-3)
8. Kalix, 0 poäng (-4)
 
 
 
ALLETTAN SÖDRA 
Kristianstad - Skövde: 5-1 
Pantern - Tingsryd: 3-0
Troja/Ljungby - Vimmerby: 7-1 
Tranås - Västervik: 3-2 (efter straffar)
Kommentar: Den här omgången var lite målgladare än motsvarigheten uppe i norr, mycket tack vare Trojas kross av stackars Vimmerby som hade en mörk kväll i Sunnerbohov, det hade däremot inte Johan Andersson som stod för två av hemmalagets mål. Kristianstad tog sig in i serien på ett bra sätt genom att ta en viktig seger hemma mot Skövde där man gasade ifrån i den tredje perioden samtidigt som Joakim Strandberg gjorde en mycket stark insats i målet. Pantern fortsätter att övertyga, igår tog man en riktigt fin seger hemma mot topptippade Tingsryd och nu hittar vi faktiskt Malmöklubben högst uppe i tabellen. 
 
I poängligan är det väldigt jämnt hittills och vi hittar inte mindre än fem spelare på en delad förstaplats medans tre spelare delar på förstaplatsen i skytteligan. Seriens vassaste målvakt hittills är Viktor Andrén (Pantern) som motat 47 av de 48 skott som kommit flygande mot honom men bakom honom lurar inte mindre än fem andra målvakter som har en räddningsprocent på 94 eller bättre. 
 
Det ser mörkt ut för Vimmerby och i nästa omgång ska man ta emot serieledande Pantern i tigerkulan, det kommer bli en väldigt tuff utmaning för smålandsgänget. 
 
Tabellen 
1. Pantern, 6 poäng (+4)
2. Tranås, 5 poäng (+3)
3. Västervik, 4 poäng (0)
4. Troja/Ljungby, 3 poäng (+5)
5. Kristianstad, 3 poäng (+3)
6. Tinsgryd, 3 poäng (-2)
7. Skövde, 0 poäng (-5)
8. Vimmerby, 0 poäng (-8)