Pangstart på allettorna

Idag började allettorna och det bjöds på en hel del större eller mindre skrällar. I det här inlägget tänkte jag fokusera på tre matcher som det verkar som att ni läsare har följt extra noga under eftermiddagen! 
 
HUDDINGE - HUDIKSVALL: 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)
0-1, Johan Björklund (Nilsson, Zetterström)
1-1, Victor Andersson (Lehmann)
2-1, Niclas Lehmann (Krüger, Andersson)
3-1, Filip Olsson (Lehmann, Andersson)
4-1, Niclas Lehmann (Krüger, Olsson)
4-2, Johan Björklund (Persson, Danielsson)
 
Huddinge fick en fin start på allettan i och med segern mot Hudiksvall, man vände ett 0-1 underläge mycket tack vare Niclas Lehmann som stod för två mål och låg bakom ytterligare två vilket gör att han leder hela allettan norras poängliga efter premiäromgången. Hudiksvalls Johan Björklund stod för två mål och gjorde en bra insats, det kan även vara värt att notera att nyförvärvet Jesper Persson stod för en assist i sin första match med HHC. Publiksiffran är knappt värd att nämna, det kommer nästan aldrig mycket folk till Björkängshallen och dagens match var inget undantag. 
 
 
 
VISBY/ROMA - WINGS: 2-5 (0-2, 1-2, 1-1)
0-1, Nick Hedemyr (Andersson)
0-2, Christian Landberg (Gabor, Perstedt)
0-3, Viktor Liman (Hedemyr, Werneman)
0-4, Jonathan Strömgren (Landberg, Strand)
1-4, Oskar Lundberg (Gröndahl, A.Larsson)
1-5, Nick Hedemyr 
2-5, Emrik Larsson (A.Larsson)
 
Tittar man på skotten så borde Visby/Roma vunnit den här matchen men man fick en väldigt tung start och låg under med 0-4 efter mindre än halva matchen spelad, då var matchen mer eller mindre avgjord och Wings släppte inte taget om de här premiärpoängen. Om vi ska lyfta fram någon speciell spelare så får det vara Nick Hedemyr som stod för två kassar och hade en stor del i bortalagets seger. För Visby/Roma gäller det att vara på tå från start i nästa match som är redan på måndag då Hudiksvall väntar på bortaplan. 
 
 
 
VIMMERBY - TRANÅS: 2-4 (1-2, 1-1, 0-1)
1-0, Björn Jonason (Holmberg, Moore)
1-1, Eric Gustafsson (Sandell, Petersson)
1-2, Albin Torstensson 
1-3, Mikael Brancalion (Erdugan, Torstensson)
2-3, Jacob Isaksson (Karlsson)
2-4, Filip Petersson (Josefsson, Ekman)
 
Det här är två lag som känner varandra väl och det finns en viss rivalkänsla mellan smålandsklubbarna, idag stod Björn Jonason för ett tidigt ledningsmål men sedan var det roliga slut för Vimmerby. TAIF kan bli en obehaglig överraskning för klubbarna från den södra serien och man har fått en bra start på allettan, idag gjorde man en fin insats och är väl värda segern (det är inte lätt att vinna i tigerkulan). Här fick vi faktiskt se en rätt bra publiksiffra, en bra bit över 1700 hade hittat sig till Vimmerby ishall och förhoppningsvis kan det fortsätta komma mycket folk på lagets matcher. 
 
Lite mer om allettans premiärdag kommer senare under kvällen, fram tills dess får ni gärna kommentera vad ni tyckte om de ovanstående matcherna!