Vita Hästen vaknade för sent

Ikväll spelades bara en match i Hockeyallsvenskan, det var Vita Hästen som tog emot nästjumbon Oskarshamn i Himmelstalundshallen.

Hemmalaget gjorde en bra första del av den första perioden men efter ett tag kom Oskarshamn in i matchen och man lyckades ta ledningen med både 0-1 och 0-2 innan spelarna gick till pausvila. Vita Hästen såg ganska loja ut, man skapade en hel del chanser men den där riktiga skärpan fanns inte samtidigt som det slarvades en hel del i både passnings- och försvarsspel. Oskarshamn var effektiva i offensiv zon och den inlånade LHC-keepern, Marcus Högberg, stod för en fin insats i kassen och det kändes som gästerna från Småland hade bra koll på matchen när Morten Poulsen gjorde 0-4 i början av den tredje perioden. I den tredje perioden fick (äntligen) hemmalaget utdelning, först genom Jesper Samuelsson och sedan fick man in både 2-4 och 3-4 men närmare än så kom inte Vita Hästen den här kvällen.
- Tre poäng är fantastiskt viktigt för våran del, tycker också att vi förtjänar dem sett över hela matchen, summerade gästande lagets tränare Fredrik Söderström på presskonferensen.

Vita Hästen gör en rätt blek insats och vi kan nog konstatera att Oskarshamn vinner den här matchen helt rättvist, nu tog man tre väldigt viktiga poäng och kan börja blicka uppåt i tabellen.