OS

Tema: OS - Tjeckien

Igår tog Tjeckien ut sin trupp till OS och det finns rätt många spännande spelare att prata om. Det känns som laget är inne i en generationsväxling och man får lita på de äldre och mer rutinerade spelarna i den här turneringen. 
 
Tjeckiens trupp
 
Målvakter
Jakub Kovar (Avtomobilist Yekaterinburg)
Ondrej Pavelec (Winnipeg Jets)
Alexander Salak (SKA St Petersburg)
 
Backar
Michal Barinka (Vitkovice Ostrava)
Radko Gudas (Tampa Bay)
Tomas Kaberle (Kladno)
Lukas Krajicek (Dynamo Minsk)
Zbynek Michalek (Phoenix)
Michal Rozsival (Chigaco)
Ladislav Smid (Calgary)
Marek Zidlicky (New Jersey)
 
Forwards 
Roman Cervenka (SK St Petersburg)
Patrik Elias (New Jersey)
Michal Frolik (Winnipeg Jets)
Martin Hanzal (Phoenix)
Ales Hemsky (Edmonton)
Jaromir Jagr (New Jersey)
David Krejci (Boston)
Milan Michalek (Ottawa)
Petr Nedved (Bili Tygri Liberec)
Jiri Novotny (Lev Prague)
Ondrej Palat (Tampa Bay)
Tomas Plekanec (Montreal)
Vladimir Sobotka (St Louis)
Jakub Voracek (Philadelphia)
 
 
Av de tippade topplagen så är Tjeckien ett av de som har flest spelare utanför NHL, åtta stycken och då är det flera som inte spelar i KHL som räknas som Europas starkaste liga. Man kommer få förlita sig på många av de gamla rutinerade spelarna tex Zidlicky (36 år), Elias (37) och sist men inte minst Jaromir Jagr som fyller 42 år i mitten av nästa månad. Trots att Jagr är en bra bit över 40 så är han inte äldst i truppen, Petr Nedved är ett år äldre men håller å andra sidan inte riktigt samma klass som honom. Just Jagr är faktiskt fortfarande en riktigt bra spelare och har gjort en bra start på säsongen i New Jersey, 34 poäng på 43 matcher har det blivit och med det är han lagets överlägset bäste poänggörare, före en annan tjeck, Patrik Elias, som mäktat med 25 poäng på 33 matcher. Även Zidlicky spelar i New Jersey och han är faktiskt trea i laget interna poängliga trots att han är back, han har gjort 22 poäng på 42 matcher. 
 
Ales Hemsky är en annan bra spelare som blir viktig för Tjeckien, han är en av Edmontons nyckelspelare även om hans start på säsongen kanske inte varit den allra bästa i karriären. Han är också en erfaren spelare som är inne på sin elfte säsong i NHL trots att han bara är 30 år gammal. 
 
Det är nog inte så jättemånga som rankar Tjeckien bland topp3 men det finns som sagt var några bra spelare och de brukar lyckas ganska bra när det kommer till stora mästerskap där de får använda sig av alla sina bästa spelare. 
 
TIPS: Jag tror Tjeckien slutar... femma i OS! 
 
Hur tror du det går för Tjeckien?